Punto-drsenje sklopke?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Redko, ampak res redko mi ob speljevanju v 1. cel avto trokira, to se mi je zgodilo npr. včeraj. Ok, ustavim, spelje normalno. Kaj bi lahko bilo narobe? Se mi je pa to zgodilo že kakšno leto nazaj, pa do včeraj mogoče 4x. Aja še to..včeraj, ko sem vžgal avto so mi obrati narasli bolj kot ponavadi, ampak takoj padli.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Dodaj več plina pri speljevanju.

Ali pa še poglej ali je kaj oljnato pod motorjem?

Za obrate v prostem teku pa skrbi motorček prostega teka. Za začetek lahko spucaš loputo za zrak.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Mal kaplja z mašine ja, tam okoli oljnega filtra vem, da je mastno, samo je zadost zašponan?
confused-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Mastno je ker so tesnila en klinc vredna, običajno spušča tesnilo ventilov, menjaj in daj silikon poleg (brez tega res lahko menjavaš v vsakem letnem času), potem bo držalo kot treba. Sklopke pri puntih so pa itak krš, ne bi bilo nič čudnega če bi šla pri teh km. Ampak takrat potem če že trese bi moglo vedno trest.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Za preveritev sklopke pri speljevanju v prvi počaasi spuščaj sklopko najbolje kar v štandgasu, pa boš videl kje začne prijemljat. Če je to bolj na koncu ko že skoraj spustiš sklopko, je ta že počasi zrela za menjavo ( lamela se stanjša in vzmeti ne pritiskajo več tako močno nanjo, zato drsi ob močnejšem pospeševanju v prvi, drugi prestavi. )
Samo glede na to kar si opsial, je sklopka bolj težko.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
To za sklopko vem, prjema še k nova.
smile-1.gif
Mogoče pa res kdaj premal gasa dodam, pa zato trese.

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Zdej spet odvisn kako trese, takole preko foruma no-go. Sem imel zelo slab ali utrgan zadnji nosilec motorja na mostu, pa je tudi potresaval, se posebej v rikverc. Drugace pa teli puntoti 2A niso glih biser od avtov, stari se mi zdijo precej bolj enostavni za sraufat, ceprav ne eni ne drugi niso biser italjanske tehnologije.