Pubertetnik, bolečine pri hoji

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
14-letnik ima pri hoji in teku kar velike težave; po malo daljši hoji (npr 2 uri) dobi zelo boleč občutek "zabijanja" kosti na obeh petah.
---
Ali kdo pozna preizkušeno dobrega strokovnjaka (ortopeda?), ki se ukvarja s težavami pri hoji/teku?

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
685
39
28
V mojih mladih letih, je dosti pripomogla prava obutev, ima težave s povišano težo, ploska stopala?? Najverjetneje nepravilna hoja, razporejanje teže po stopalu, priporočam obisk kaj so ze ortopeda ali pa fiziologa, ti bo že splošni zdravnik svetoval, le ta mu bo pokazal pravilne vaje ter vam svetoval pravilno obutev.
Za tolažbo mladeniču, obutev ponavadi ni to tiska ko gledaš iz filmov oni stari črni šuhi z mega podplatom, ampak so to ponavadi profi superge ki so namenjene atletom, športnikom, meni so takrat najbolj pomagale air jordanke, ker so imele nekoliko pridvignjeno peto ter zračno blazino pod njo, te presili da začneš prav razporejat težo na peto in prste.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Imel enake težave jaz in moj mlajši brat pri isti starosti (v puberteti), Razlog: rast. Nikoli se ni delalo nobene diagnostike, dobil nekaj protibolečinskih tablet, ki sem jih mogoče parkrat vzel, pa ne vem če so kaj dobro pomagale. V glavnem, pri obeh se je stvar sama od sebe umirila, recimo v dobrem letu dni.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
verjetno kite oz mišice rastejo počasneje ali hitreje od kosti.nekaj takšnega se je pri mojem sinu dogajalo.pa je uspešno prerastel

Avionar

Pripravnik
14. sep 2012
30
0
6
38
poceniletalskekarte.si
Meni se je to dogajalo zaradi prehitre rasti, zato se mi je začela tudi malo voda nabirat v kolenih, potem pa se je to nehalo ko sem prešel skozi puberteto. Svetujem obisk kakšnega zdravnika...