Psička se goni...kako že na sprehod?

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Resno. Moja psička bo stara 5 let, vsako leto se redno goni, ampak česa takega kot letos pa še ne.
jezen.gif

Očitno se mi vrača, ko sem se smejala moji sosedi, ko je svojo psičko z avtom vozila v oddaljen kraj, da se je sploh lahko olajšala. Ima kdo od vas kak pameten nasvet?
zmaga.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Ojej, čisto vem, kako se počutiš, sem mela nekaj let nazaj iste probleme. Ker sem živela v bloku, sem vse pse zvabila na en izhod, potem pa hitro s psičko v naročju zbežala skozi drug izhod
grin1.gif

V kakšni trgovini za male živali se pozanimaj če obstaja kakšen sprej, ki bi odganjal pse, drugače pa morda tale z avtom res ni napačna ideja, pri nas je pomagal
wink-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zakaj pa ne sterilizacija?
confused-1.gif

Baje obstajajo drugače tudi neke hormonske tablete za psice, ki preprečijo gonitev (rekla kazala, niti slučajno ne mislim dati roke v ogenj za to informacijo
grin1.gif
).

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Do sedaj se še nisem odločila za sterilizacijo, ravno zato ker nikoli ni bilo nobenih problemov. Očitno pa bo treba malo bolj razmislit o tej opciji.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Pri meni se je samo enkrat žival gonila, ostale, ki so prišle za njo, so bile vedno promtno sterilizirane/kastrirane.
Nikoli nobenih stranskih učinkov (če izvzamem, da mi ni treba več poslušati tega tuljenja, siljenja, cviljenja,... in posledično potepanja
grin1.gif
).
Tisti denar, ki je šel za to, je bil vedno ena izmed najboljših naložb.
zmaga.gif

No ja, moje mnenje. Nikogar ne silim, samo če ne želiš imeti mladičev, potem se mi zdi to čisto ok rešitev.

PS: Vseeno se pozanimaj za tiste tabletke.
smile-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
se strinjam. mi ni jasno zakaj imet psico, če nočeš imet mladičev. če ni sterilizirana, potem so sami problemi z njo.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Splošno znano je, da so psice bolj poslušne in bolj vodljive. Sicer pa je izbira lastnika, kakšen spol bo imel njegov pes in mislim, da ni želja uporabnice razglabljati o tem, zakaj ima psico in ne psa
smirk-1.gif

Tamara: sem se ravno spomnila, morda pa res nebi bila slaba ideja sterilizacija. Sicer ne vem, ali želiš, da ima tvoja psička kdaj mladičke ali ne, ti jo pa vsekakor priporočam, če ne drugega, jo boš zaščitila pred tumorji. Naša je bila full muhasta v mladih letih, več ali manj smo pazili, da je ni nobeden naskoču, tisti, ki je pa to poskušal, jih je pa dobil od nje
grin1.gif
v kasnejših letih se je začel razvijat tumor na sesku, uspešno odstranjen, veterinar pa je rekel, da če bi bila sterilizirana, se tumor zaradi zmanjšanja hormonov nebi pojavil.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Res je . Psice se definitivno bolj držijo doma, oziroma domačega ozemlja, so bolj poslušne in bolj ubogajo. To govorim iz izkušenj. Imamo že šestega psa in upam da bo zdržal še vsaj 10 let.
cheer.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:več ali manj smo pazili, da je ni nobeden naskoču, tisti, ki je pa to poskušal, jih je pa dobil od nje
grin1.gif

Moja je pa zdele v fazi, ko prav nastavlja tamalo
jezen.gif

sicer jih je prej in jih bo potem, uspešno odganjala od sebe. Problema sicer ni, če so cucki njene velikosti, zdej nam pa na pragu bivakira en pes, ki je 5x večji od nje
bonk.gif

Sej mu razlagam, da nista na isti valovni, pa nič ne pomaga.
hysterical-1.gif

Mladičkov ne bo, ker bi morala zaradi rodovnika v tujino, s tem se pa nimam časa ukvarjat.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
njemu je vseeno za valovno dolžino
hysterical-1.gif

ne resno, če ne bo mladičkov, jo dej sterilizirat. Rešena boš takih napadov, kot jih doživljaš sedaj, ne bo treba kapljic brisat za njo
grin1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
pozabi na to kaj je splošno znano. za več stvari se je že govorilo da so splošno znane, ampak je bilo tako samo v teoriji.
smirk-1.gif

kakšen je pes je pa odvisno od lastnika. če ga ne zdresira pravilno potem bo imel probleme, neglede na spol. tako da je butasto govorit, da je pes slabši od psice, samo zato ker ga lastnik ni bil sposoben obvladat.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Pod splošno znano sem mislila na izkušnje ljudi, ki so imeli več psov v svojem življenju, ZRAVEN pa imam tudi lastne izkušnje. Ne vem sicer koliko psov si imel, predvidevam, da še nobenga, a morda se motim.
Sicer sta ti pa že Tamara in Simon povedala kako pa kaj je s spolom. In ne reci, da je vse odvisno od lastnika, kako zdresira psa, ja delno je, to vsekakor, ampak pes ima tudi karakter, ki se ga ne da spremenit. Pa pusti ob strani tiste pse, ki so že po naravi napadalni, tu imamo vsi v mislih pse, ki bolj ali manj veljajo za družinske.

@Tamara premisli ja, če pa še ne veš, kam bi peljala sterilizirat (drugače verjamem, da tvoja psička že ima veterinarja) priporočam Zaninoviča na Viču, izkušnje z njim imam zelo zelo dobre, tako za psa, kot tudi za vse mačke, kar smo jih imeli, pa še brez računa in na obroke se da zmenit
wink-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Korl, brez zamere, ampak govoriš kot tipčni NElastnik psa.
grin1.gif

Ker seveda so izjeme, ampak pravilo je, kar so napisali Tamara, skorpy in Simon_Vi.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
že večkrat sem poveda, da imam psa in je točno tako kot sem napisal. pri meni se čisto drugače obnaša kot pri fotru. in za to sem sam kriv, ker sem bil predober z njim. in ne bi o karakterju, ker če se udomači tigre, leoparde... potem se da tut enga psička.
smirk-1.gif

in ne, ni univerzalnega pravila.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Moraš probati psice in psičke. Potem boš videl razliko.
wink-1.gif

(nima to veze, kako se vreča bolh obnaša pri tebi ali pri fotru - "žalostne učke" izsiljevanje folka, ki se pusti, je unisex
grin1.gif
).

Nazadnje urejeno: