Prvo avtomobilsko zavarovanje

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Mladi voznik nisem več, a prihaja prvi avto, ki bo pisan name. Je ta Adriaticova ponudba najugodnejša? http://www.adriatic-slovenica....vto-zavarovanje Doma imamo dve polici s 50% bonusom (zavarovana pri Triglavu), če prav razumem, potem ga dobim tudi jaz? Če ma pa kdo kakšno hudo ponudbo, pa kar na PM.
grin1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
353
83
tam ko se terc po tori rola
kako to misliš -dve polici pri Triglavu, ti bi pa na Adriaticu hotel najvišji bonus? Če se vsi prestavite na Adriatic, tedaj dobiš, kolikor sem razumel. Pojdi pa še k kakšnemu agentu Triglava potipat teren... Ponavadi dajo, samo da ne izgubijo strank...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Narobe si razumel, sicer pa tudi jaz ne bi rabil pisati, da imamo v družini dva avta zavarovana pri Triglavu..že eden je zadosti, da gre k Adriaticu in še jaz (ki bi sklenil čisto novo polico), dobim 50% bonusa.

JanjaGranula

Zelenc'
1. mar 2011
9
0
1
blog.zav-mb.si
Zdravo,

tako kot je rekel Klemen, gre za popust in ne bonus. Predlagam ti, da si pred sklenitvijo prebereš pogoje... Eden izmed njih je npr. škoda na družinski polici vpliva na vse avtomobile in se ob obnovi boniteta zniža na vseh vozilih... itd.

L.p.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Če nisi spremenil naslova prebivališča ti Triglav nudi 15% popust za dodaten avto v družini. Za prvo leto, potem pa pridejo na vrsto stalnostni popust, agentski popust...

V pogoji AS verjamem, da so cake, ki jih kaže dobro preštudirat. Sploh pa: da grejo starši zaradi smrkavca menjat zavarovalnico je imo
stupid-1.gif
Pa brez zamere.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Na ZM že vreščijo, Janja Granula je že v pogonu.
smile-1.gif

Odkup prve škode elegantno reši težavo glede izgube bonusa.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Koliko te pa stane odkup bonusa? Če nimaš škodnega dogodka je verjetno poceni, kaj pa če ga imaš, koliko naslednej leto stane odkup prve škode?
Drugače je to super, za majhen denar (vsekakor manjši kot preskok po PR navzdol) lahko vsako leto "skubiš" zavarovalnico...
Dvomim da so zavarovalnice dobrodelne ustanove...

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Cena odkupa prve škode je odvisna zgolj od premijskega razreda, ni pa odvisna od tega ali si v preteklem letu odkup tudi koristil. V najnižjem premijskem razredu je včasih bilo doplačilo za odkup 8% na AO in 5% na AK, če se je kaj spremenilo pa ne bi vedel.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Katera zavarovalnica je tak samarijan?
Cena je celo podobna pri vseh zavarovalnicah, s tem da nekatere ponujajo na AO še premijski razred 3, 2 in 1. Jaz imam na AO pr01 in na AK pr01, tako da nimam doplačanega odkupa prve škode. Če povzročim prometno bom padel na pr04, pa bom takrat doplačal odkup.

Edino Triglav je na slovenskem zavarovalniškem trgu takšna dobrodelna ustanova, ki ne pozna odkupa prve škode in od pr04 nižjih premijskih razredov pri obveznem zavarovanju.

B81

22. jul 2007
36.951
10.509
113
Doma smo imeli takrat 3 avte, pa še jaz privlečem svojega in kot prvi avto 150 KM, pa delni kasko je udarilo lepo čez jurja....
Pa še za enkrat toliko (kot za avte) ostalih zavarovanj pri bajti, popusta pa za en qrac.
triglav.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kdaj? A vidiš, jaz sem pa redno dobival (dokler je šlo) komercialni popust (on top) vsaj 25 posto. Pri Triglavu... A si kdaj agenta na malco pelu al si samo izsiljeval z ponudbami konkurence, potem pa še komercialca hotel? Ali je bil zastopnik toliko lev da ti ni hotel dati popusta (ali pa pogolten)?
Včasih je veljalo, da če hočeš kaj dobiti moraš najprej kaj dati...

B81

22. jul 2007
36.951
10.509
113
Nič nisem rekel. Ko sem se malo zbunil, ker je bilo samo zavarovanje okoli 1200 €, mi je potem poslal polico za opremo Trend, namesto Ghia, tako da zdaj nimam zavarovanih senzorjev, ESP zadev in podobno... kul je moj agent. No znesek je pa potem bil nekega 1100, ampak ni se mi več dalo...razpizdim se jaz ful in mi pritisk naraste.
Mi je za pa zatrdil, ko je slikal avto, da se povrne v prvotno stanje in npr. tudi tile senzorji so na sliki, tako da...
Vseeno grem letos h kolegu na ZM, čeprav imamo čisto vse pri Triglavu.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
ksz

Mogoče kdo ve iz prve roke, ali gre pri Adriaticu to za produkt, ki se misli obdržati, ali je zgolj časovno omejena akcija?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kdaj? A vidiš, jaz sem pa redno dobival (dokler je šlo) komercialni popust (on top) vsaj 25 posto. Pri Triglavu... A si kdaj agenta na malco pelu al si samo izsiljeval z ponudbami konkurence, potem pa še komercialca hotel? Ali je bil zastopnik toliko lev da ti ni hotel dati popusta (ali pa pogolten)?
Včasih je veljalo, da če hočeš kaj dobiti moraš najprej kaj dati...

A pol pravš te moram pelat neki jest pa pit
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne mene... Jest sem ITjevec. Tko sem moral svojemu agentu v Grosuplju počet...
smile-1.gif
. Ravno včeri sklenil...

asile

Zelenc'
24. jan 2012
1
0
1
klemen_

tudi sama sem sklenila to zavarovanje pri Adriaticu Slovenici. Torej kupila sem si nov avto in zato na svoji polici nimam še pridobljenega bonusa. Moja mama pa je pri Adriaticu Slovenici dosegla že 55-odstotni bonus. Pri tem je tudi moja mama sklenila ta paket in zaradi tega bom jaz ob sklenitvi AO zavarovanja prejela družinski popust pri premiji + 5% dodatnega družinskega popusta v višini mamine bonitete, ne pa bonus!

Če odgovorim še na tvoje vprašanje: Da, popust dobiš tudi ti, v višini razlike med družinsko boniteto in bonusom na lastni polici (v tvojem primeru 50%).

Ta ponudba se mi zdi cool in lahko res prihraniš!

Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Mladi voznik nisem več, a prihaja prvi avto, ki bo pisan name. Je ta Adriaticova ponudba najugodnejša? http://www.adriatic-slovenica....vto-zavarovanje Doma imamo dve polici s 50% bonusom (zavarovana pri Triglavu), če prav razumem, potem ga dobim tudi jaz? Če ma pa kdo kakšno hudo ponudbo, pa kar na PM.
grin1.gif

19. okt 2009
6
0
1
ugodnozavarovanje.si
Cena za odkup prve škode je odvisna od premijskega razreda in je seveda velika razlika, če imate PR14 ali PR1. Pri PR 1 stane lahko samo 9€, pri PR14 pa več kot 100€.

Seveda obstaja tudi odkup na kasko zavarovanje, ki je prav tako odvisen od PR je pa nekoliko dražji kot tisti za AO.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Nič nisem rekel. Ko sem se malo zbunil, ker je bilo samo zavarovanje okoli 1200 €, mi je potem poslal polico za opremo Trend, namesto Ghia, tako da zdaj nimam zavarovanih senzorjev, ESP zadev in podobno... kul je moj agent. No znesek je pa potem bil nekega 1100, ampak ni se mi več dalo...razpizdim se jaz ful in mi pritisk naraste.
Mi je za pa zatrdil, ko je slikal avto, da se povrne v prvotno stanje in npr. tudi tile senzorji so na sliki, tako da...
O jebe.mti... Ko bo škoda, bo pa spet jokcanje kakšne svinje so zavarovalnice, itd... Če ESP, parking senzorji, itd. NISO navedeni kot dodatna oprema v zavarovalni polici, potem v primeru nesreče tega ne boš dobil povrnjenega.
Me zanima, če ti je zadnjo izjavo napisal. Ker to, da večina zavarovalnih agentov totalno bluzi in ne pozna osnovnih pogojev zavarovanja ni nič novega. Seveda pa potem nič ne vedo, če pride do škode, v polici pa piše marsikaj drugega
wink-1.gif
.