Prvi opomin od stečajnega upravitelja

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
V letu 2013 sem sodeloval s Kolektivo, oni so izstavili račun in seveda je bil na dan zapadlosti poravnan.
Sedaj dobim od stečajnega upravitelja prvi opomin, da moje zapadle terjatve znašajo xxx. Ok, zabijem 15 minut, najdem račun in preverim plačilo, ki je bilo izvedeno točno na rok zapadlosti. Hkrati preverim tudi št. transakcijskega računa, itd., tako da plačilo je 100%.

Spodaj piše, da naj v primeru, da je bil račun že poravnan, pošljem dokazilo na faks. Faksa nimam, torej bom moral iti še na pošto... Maila ni navedenega nikjer na dopisu.

Sedaj me pa zanima, če lahko jaz njemu izstavim račun, ker očitno delam njegovo delo
Verjetno ne bi bilo težko, da dobi na banki izpisek prilivov na bančni račun od Kolektive in na njem celo najde moje plačilo računa. Ampak očitno je lažje pošiljat po pošti obvestila vsem poslovnim partnerjem, zabiti x denarja za pošto in potem povzročiti zabitje x ur časa poslovnih partnerjev, itd...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Lahko narediš marsikaj, tudi na sodišču ga tožiš, ker ti je pozročil psihične bolečino in poslovno izgubo.

Ampak srečno pri dokazovanju tega. Glede na to, kaj počno vse stečajni pri nas, je to, kar je naredil tebi, še njegov najmanjši greh, z veliko večjimi lumparijami bo prišel skozi tekom celotnega stečajnega postopka.

Kar lahko storiš je, da njegovo obvestilo ignoriraš, ali pa mu pač pošlješ mail (verjetno ni problem najt) ali pa celo SMS. Potem pa pač...boli te k, dokler ne pride izvršba, potem pa greš na pošto in pošlješ vsa dozila na sodišče, s tem mu boš povzročil stroške, ki jih bo moral kriti sam, ampak ker se gre za stečaj, ki je verjetno financiran iz proračuna, nekako pljuvaš v lastno skledo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
www.ajpes.si
zgoraj vpišeš v iskano polje: kolektiva
pogledaš rezultate: KOLEKTIVA NET storitve d.o.o. - v stečaju

odgovor je na dlani
wink-1.gif

PS, če že mtl-ju ne verjameš, da so v stečaju...

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
V letu 2013 sem sodeloval s Kolektivo, oni so izstavili račun in seveda je bil na dan zapadlosti poravnan.
Sedaj dobim od stečajnega upravitelja prvi opomin, da moje zapadle terjatve znašajo xxx. Ok, zabijem 15 minut, najdem račun in preverim plačilo, ki je bilo izvedeno točno na rok zapadlosti. Hkrati preverim tudi št. transakcijskega računa, itd., tako da plačilo je 100%.

Spodaj piše, da naj v primeru, da je bil račun že poravnan, pošljem dokazilo na faks. Faksa nimam, torej bom moral iti še na pošto... Maila ni navedenega nikjer na dopisu.

Sedaj me pa zanima, če lahko jaz njemu izstavim račun, ker očitno delam njegovo delo
Verjetno ne bi bilo težko, da dobi na banki izpisek prilivov na bančni račun od Kolektive in na njem celo najde moje plačilo računa. Ampak očitno je lažje pošiljat po pošti obvestila vsem poslovnim partnerjem, zabiti x denarja za pošto in potem povzročiti zabitje x ur časa poslovnih partnerjev, itd...
Samo v vednost. Obstajajo internetni servisi, preko katerih lahko pošiljaš faks. Recimo Hellofax.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

A te vsak tak dogodek tako vrže iz tira? Tega bo še precej v podjetniških vodah.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.426
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Tole najde Google:

Odvetnik Andrej Razdrih

Celovška 30 - nasproti hale Tivoli, 1000 Ljubljana
Pon. in čet.: 16. - 19. ure
Ob drugih urah po predhodnem dogovoru.
Tel: (01) 430 - 98 - 20
Fax: (01) 430 - 98 - 25
email: andrej@odvetnik-razdrih.si
mailto:andrej@odvetnik-razdrih.si[/I]

Stečajnemu so očitno predali take podatke.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
lahko greš na pošto, ali pa počakaš na izvršbo in se takrat pritoziš z verodostojno listino.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
ma oboje je strošek; tako denarni, kot časovni...pa malce gre tudi živcev.

zato bi jaz prvo poslal email stečajnemu, to še najmanj stane; če pa je tako brezskrben, da bo ignoriral, pa pač potem pri izvšrbi dam pritožbo, poleg pa še mogoče kak častnik obvestim, imajo radi zgodbe okoli stečajev, pa naj faše še malo negativne reklame, mtl pa dobi pozitivno
wink-1.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
pravi da maila nima... torej je priporočeno z povratnico še res najmanjši strošek....

Kr se tiče mafisijki upraviteljev pa hmmmm... take reklame mu delajo reklame. Pokaže da hoče izterjat še tisto kar plača. In upniki so tega veseli.

V podjetništvu je pač tako, da se za take malenkosti ne smeš sekirat. Ima srečo, da ni vloga obratna da bi mogu dobit kej iz stečajne mase. Tist je pain in the head.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ne da branim stečajnega, ampak ne vemo v kakšnem stanju je dobil papirje, ko gre firma k vragu, gre tja tudi disciplina in natančnost..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
zlo redko ostane kaj za upnike, oz stejačnik prvo napolni svoje žepe oz žepe "svojih" firm, kakšne računovodske pogodbe, etc.

predvidevam, da kolektiva ni bila ravno baš velika firma in da tudi stečajne mase ni veliko, tako da upanja za upnike ni veliko

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Odvetnik Andrej Razdrih

Celovška 30 - nasproti hale Tivoli, 1000 Ljubljana
Pon. in čet.: 16. - 19. ure
Ob drugih urah po predhodnem dogovoru.
Tel: (01) 430 - 98 - 20
Fax: (01) 430 - 98 - 25
email: andrej@odvetnik-razdrih.si[/I]

Hvala, Je mail že šel z dokazilom.
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Stečajnemu so očitno predali take podatke.
Če to drži, potem gre verjetno za uničenje poslovnih listin, kar pomeni, da bi moral vložiti ovadbo proti odgovornim osebam. Če ni, bi se potem moral sam ovadit.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
ma oboje je strošek; tako denarni, kot časovni...pa malce gre tudi živcev.
zato bi jaz prvo poslal email stečajnemu, to še najmanj stane; če pa je tako brezskrben, da bo ignoriral, pa pač potem pri izvšrbi dam pritožbo, poleg pa še mogoče kak častnik obvestim, imajo radi zgodbe okoli stečajev, pa naj faše še malo negativne reklame, mtl pa dobi pozitivno
Mail je že šel, tako da upam, da sem zaključil s to zadevo. Čakat do izvršbe je pa brez veze, ker bom samo zabil še dodaten čas...
Živcev pa ni šlo nič, ker vem, da je vse plačano. Tudi, če bi sam kaj spregledal, bi me računovodja že zdavnaj opozoril na nezaprt račun. Edina možnost bi bila, da bi napačen TR vnesel, ampak tudi tukaj pred plačilom 2x preverim, če zadeva štima. Se pa seveda lahko vsakemu zgodi napaka.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
A te vsak tak dogodek tako vrže iz tira? Tega bo še precej v podjetniških vodah.
Ne, me ni vrglo iz tire, gre mi samo na jetra, da moram delat delo drugih. In če pomislim, koliko poslovnih partnerjev je imela Kolektiva, ter množiš čas, ko so se vsi morali s tem popolnoma brez potrebe ubadat, mi dvigne pritisk. In to zato, da stečajnemu ni bilo potrebno plačat enega študenta, ki bi pokljukal plačila...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Kako bi ti šele šlo na jetra, če bi vedel kakšne lumparije izvajajo stečajni in kako izčrpavajo že tako mrtva podjetja, da upniki potem dobijo še manj denar, bi fasal cirozo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako bi ti šele šlo na jetra, če bi vedel kakšne lumparije izvajajo stečajni in kako izčrpavajo že tako mrtva podjetja, da upniki potem dobijo še manj denar, bi fasal cirozo.
Se kar zavedam v kakšni državi živim, tako da ni panike glede tega. Sem samo hotel opozoriti tudi na bolj "nedolžne" prakse ubijanja produktivnega časa.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
lahko da plačilo ni bilo pravilno poknjiženo oziroma faktura ni bila ustrezno "zaprta"...
Vse je možno, ampak se da ogromno stvari interno preverit in ugotovit, ne pa da za svojo nesposobnost/šlamparijo (pa naj si bo od stečajnega ali Kolektive) buzeriraš nič krive partnerje. In to po več kot dveh letih. Kar mi kaže, da je zadeva bolj na strani stečajnega, saj sem prepričan, da bi me Kolektiva že zdavnaj terjala za plačilo, če bi bilo nezavedeno ali napačno zavedeno.