prtljažnik za kolesa pri oplu?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
lost1, če lahko pomagaš ...
foter dosti kolesari in razmišlja tudi o tej dodatni opremi opla. če lahko malo pojasniš.
dobiš ga pri vseh? corsa, meriva, zafira tourer, insignia, mokka? kje je za 2 kolesi in kje za 4? kakšna so kaj doplačila (lahko na približno ...)? je na voljo tudi za modele LPG? a če je mokka 4x4, se da dobit ta prtljažnik? kako se mu reče flex-bike al kak ...
žal je oplov konfigurator slab in se tega ne da ugotovit ...

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
No tole pa tudi mene zanima za Insignio. Sem precej na kolesu in bi mi bolj ustrezalo peljati kolo na strehi, kot pa podirati sedeže. Sicer nekako še gre, vendar je problem ko se gre na dopust.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
to sploh ni drago, če računaš, da je vgradnja vlečne kljuke od 300 naprej, thule za 4 kolesa pa od 500 naprej ...
da ne omenjam praktičnosti tega vgrajenega proti ostalemu ...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
ni drago, če res nučas nonstop

za 2x letno na dopust pa raje nekoga najameš, da ti zraven pelje bicikle...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Mogoče ugotoviš, da praktično celo leto ne rabiš avta, za tistih parkrat ga pa najameš.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
:)
avto se rabi vsak dan, oče živi 15 km iz mesta, busa ni, je pa dvakrat na teden varuška pri naših otrocih ...
poleti, ko smo več fraj, je pa vsak drugi dan na biciklu. 65-letnik po 100 km na dan, z biciklom seveda.
koles ne daje na streho, pač pa na kljuko starega avtomobila. če ne bi rabili tega, ne bi spraševal ...
čakam losta (perota).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Od vseh možnih načinov komunikacij,se ti odločiš iskat me po javnem delu foruma
hysterical-1.gif

4x4 ni ovira za Flexfix nosilec za kolo, vgradnja na plin pa je ovira,ker fizično negresta obe zadevi notri
crazy1.gif

Doplačila so
Corsa: 650€
Astra 5 vrat 630€
Astra ST 740€ ( možen nakup adapterja za 4 kolesa)
Meriva 600€
Mokka 800€
Antara 980€
Zafira Tourer 970€ ( možen nakup adapterja za 4 kolesa)

Na konfiguratorju se običajno lahko brez težav to sestavi, drugače me pa pokliči in se bos oglasil pa mogoče tudi kupil
cheer.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
hvala, hvala, hvala ... we're not worthy ...
ja, valda javno, saj vidiš, da pol ljudi tega sploh ne pozna. če bi, bi že kupili :)
torej adapter za 4 bicikle je možen samo pri zafiri tourer in astri ST? drugače pa se mi ne zdi drago, saj sta kljuka in posebej nosilec tu nekje ... kolko je pa še adapter?

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.869
113
Bi kupili, ampak ne vidijo niti ene prednosti. Za ta denar dobiš pravo kljuko in pravi nosilec. Pri oplu pa neko majavo stojalo, katerega najpomembnejša lastnost je zložljivost, kljuke v tem primeru še vedno nimaš, če zamenjaš avto se posloviš tudi od nosilca,.....skratka zadeva nebi nikogar zanimala tudi če bi bila pol cenejša ali zastonj.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Kolk kg pa lahko obremenis tale nosilec? Gre gor en 18kg in en 20kg kolo?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
hvala, hvala, hvala ... we're not worthy ...
ja, valda javno, saj vidiš, da pol ljudi tega sploh ne pozna. če bi, bi že kupili :)
torej adapter za 4 bicikle je možen samo pri zafiri tourer in astri ST? drugače pa se mi ne zdi drago, saj sta kljuka in posebej nosilec tu nekje ... kolko je pa še adapter?

Zadeva je ugodna, fino je ker imas skos sabo, enostavna montaža.

Cene adapterjev
Corsa 167€ (1KOLO) ( skupno imas torej za 3)
Astra 5 vrat 373€ (2KOLO) ( skupno imas torej za 4)
Astra ST 373€ (2KOLO)( skupno imas torej za 4)
Meriva 785€ (1KOLO) ( skupno imas torej za 3)
Mokka 370€ (2 KOLO)( skupno imas torej za 2)
Antara 785€ (1KOLO) ( skupno imas torej za 2)
Zafira Tourer 373€ (2KOLO) ( skupno imas torej za 4)

Druga generacija FlexFix – vsa družina s kolesi na počitnice

Druga generacija Oplovega sistema FlexFix lahko pri vsestransko uporabnima karavanu Astri Sports Tourerju in kompaktnemu enoprostorcu Zafiri Tourer nosi tudi do štiri kolesa. Na nosilec Mokke SUV pa je mogoče vpeti tri kolesa. Napreden sistem Opel FlexFix namreč ponuja domiselno povečanje zmogljivosti. Masa prvih dveh koles na nosilcu lahko znaša tudi 30 kg (prej 20 kg). Tako je mogoče na nosilec vpeti tudi večino električnih koles. Tudi urbano modni ADAM lahko na svoj nosilec namesti kolo težko do 30 kg in z dodatnim adapterjem še drugo kolo za sopotnika.

Za FlexFix druge generacije pri večjih avtomobilih znamke Opel je na voljo poseben kit z adapterjem na zaskok, ki omogoča vpetje dodatnih dveh koles z maso (posamičnega kolesa) do 20 kilogramov. Skupna nosilnost nosilca s tovrstnim adapterjem znaša 80 kg (Mokka 60 kg). Ob tem zagotavljajo gumjasti elementi vpetja varno in trdno vpetje koles.

http://www.opel.si/izkusnja-opel/opel-novice/2013/05/opel-flexfix.html

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Dej ne prbiji. Če se gre res samo za prevoz koles, res ne vem, zakaj bi se zajebaval še s kljuko in kupovanjem težkega nosilca koles (če recimo ne maraš strešne variante). Mogoče res ni pocen, a ga vedno lahko uporabiš, če je treba. Jst vem, da če bo naslednji avto spet Opel, bom ta nosilec definitivno dokupil (me muči, da ga že pri Corsi nimam).

@lost1: a nima Adam tudi opcijo FlexFix-a? Pa če se ne motim, na začetku nasploh ni bilo opcije park senzorjev in tega nosilca, kasneje so to porihtali, da gre - drži?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
ksz

a to pritisneš na knof in se zapelje ven? ker potem sploh ne rabiš parkirnih senzorjev
grin1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
to sploh ni drago, če računaš, da je vgradnja vlečne kljuke od 300 naprej, thule za 4 kolesa pa od 500 naprej ...
da ne omenjam praktičnosti tega vgrajenega proti ostalemu ...
Seveda je Thule edini nosilec, ki zna držat kolesa ....
rolleyes-1.gif

Vprašanje: a je kljub temu sistemu možno vgradit kljuko na avto?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
Dej ne prbiji. Če se gre res samo za prevoz koles, res ne vem, zakaj bi se zajebaval še s kljuko in kupovanjem težkega nosilca koles (če recimo ne maraš strešne variante). Mogoče res ni pocen, a ga vedno lahko uporabiš, če je treba. Jst vem, da če bo naslednji avto spet Opel, bom ta nosilec definitivno dokupil (me muči, da ga že pri Corsi nimam).

@lost1: a nima Adam tudi opcijo FlexFix-a? Pa če se ne motim, na začetku nasploh ni bilo opcije park senzorjev in tega nosilca, kasneje so to porihtali, da gre - drži?

Ima tudi Adam,pa sem ga pozabil omeniti
redface-1.gif

Senzorji niso ovira, če slučajno ne gredo tovarniško, se pa naknadno BP zmontirajo, vendar niso učinkoviti v primeru izvlečenega nosilca.