Proti komarjem ...

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
... in ostalim letečim insekticidom.

V šparu kupim lučko od kitajca za manj kot 10€ in mi moja reče, da v luč gledat ne smem, ker škodi očem, je to res? Jaz trdim, da ne, zato rabim še vašo potrditev.
grin1.gif

ZXV-009.jpg

Mimogrede, če jo že ima kdo, zanima me kako deluje to v praksi, je dovolj učinkovita, življenjska doba? Vem le, da je cenej od tistih sprejev in štekar polnil od Raida za 10 dni.

Hvala za info!
cheer.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
UV je..verjetno a..ni zdej, da bi kar oslepel..ni pa treba glih bulit vanjo
smile-1.gif

sama nimam te lučke..mam pa en super lopar, ki z visoko napetostjo scota komarja in drugo mrgolazen
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Imam točno tako svetilko doma in... proti komarjem ne rabi nič, ulovijo se samo vešče in podobni letalci, ki jih je v sobi bistveno več kot kadar luči ni :D Če malo pobrskaš po netu najdeš tudi informacije, da tele UV svetilke komarjev ne ulovijo in spečejo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kje si pa nabavil to
smile-1.gif
?
hehe tak fajn videt, ko prleti gor pa zacvrči, pa mal iskra preskoč :D

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Ta električna UV lučka lovi tudi komarje. Žal jo je treba vsaki dan spucat. Po drugi strani pa tudi privablja vse leteče zadeve k sebi
smile-1.gif

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Se mi zdi, da je proti komarjem najboljša zaščita mrežica na oknih in potem lahko imaš poleti ponoči odprta okna. Glede te lučke se mi zdi, da je bolj učinkovita zunaj recimo na balkonu, ker če maš v sobi se samo vešče in podobna golazen "gor prime"

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Že nekaj let je moja najboljša zaščita prav mreža na oknu... uporabljam jo v sobi in kopalnici (zaradi mrgolazni, ki prileti noter, ko je prižgana luč), v dnevni imam pa tiste mreže za vrata (z lamelami).

Večji problem imam s stenicami in škorpijoni
shocked-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
ja kje pa živiš, da ti škorpioni delajo take težave?
pa stenice?? a je to tista reč, o katerih so pripovedovali starejši, da so bile včasih po nečistih hišah in v slamnatih posteljah? ko kar grdo vgriznejo?

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Dobr, sam da lovi komarje, zato sm jo kupu, malo me sicer moti jakost svetlobe, ampak bo že. Nisem jo niti enkrat uporabil, ker še ni komarjev. :)

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Ne stenice... kaj so tiste živalce, ki imajo miljon tankih dolgih nog, dolge cca 5 cm, svetlo rjave barve, hitre so ko hudič, da je še s časopisom ne moreš treščit...

Sicer pa ja, škorpijoni radi pridejo v hišo pred dežjem. So manjši, s kleščami vred kakih 7-8 cm. Eden je ovekovečen na steni garaže, drugega je ubila knjiga Angeli in demoni
crazy1.gif
...

lokacija pa Vipavska dolina

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
A se to da na okensko polico da prestreže golazen preden pride v sobo/spalnico?

Lp.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
a že vem
smile-1.gif
mi jim pravimo kačje tete so pa kot neka vrsta štrigel; proti tem bi bilo dobro našpricat s kakim strupom..vem, da se v it dobi neka reč, ki je kar strupena in drži 1 leto; tudi proti pajkom pomaga..