Prostorski zvok in ponudniki tv storitev

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Morda kdo ve, zakaj je operaterjem tako težko ponuditi kaj več od STERO zvoka pri večini kanalov? Imam T-2...stestiral na kakšnem programu dela, na veliki večini, tudi tistih HD, pa ne. Npr. pričakoval bi, da na POP KINO HD dela dolby digital. Kaj ti pomaga HD slika, če imaš obični stereo zraven.
confused-1.gif

Morda ima kdo kaj več informacij.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Ampak zakaj? Filmi na Kino HD v originalu podpirajo prostorski zvok. Edini razlog, ki se ga spomnim je, da vsi šparajo pri naročilu vsebin, kjer je verjetno ceneje nabavit stereo posnetek kot pravi s prostorskih zvokom. Ali pa kakšen drugi filmski HD kanal.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Konkretno T-2 spušča prostorski zvok naprej do naprav vedno, ko je le-ta na voljo. Ampak kot si že ugotovil, večina ponudnikov TV programov prostorskega zvoka sploh ne posreduje operaterjem. To nima nobene neposredne povezave z operaterji in morebitnim šparanjem. Bi pa mogoče res lahko operaterji glede tega na ponudnike programov malce vplivali. Glede Pop kanalov torej svoje vprašanje posreduj na Pro Plus.

PS: Na vprašanje, kateri programi pa imajo prostorski zvok pa žal ni enostavnega odgovora. Recimo nekateri nemški programi oddajajo prostorski zvok le ob večernih filmih, sicer pa samo stereo.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Morda kdo ve, zakaj je operaterjem tako težko ponuditi kaj več od STERO zvoka pri večini kanalov? Imam T-2...stestiral na kakšnem programu dela, na veliki večini, tudi tistih HD, pa ne. Npr. pričakoval bi, da na POP KINO HD dela dolby digital. Kaj ti pomaga HD slika, če imaš obični stereo zraven.
confused-1.gif

Morda ima kdo kaj več informacij.

Problem je pasovna širina - DD ali DTS zavzame dosti več prostora kot recimo MPEG layer III ( oziroma kaj se pač uporablja za stereo zvok ).

Operater se mora odločit al večja bitna hitrost za sliko al pa za zvok.

DD boš našel večinoma pri nemških kanalih ( ki pa so ponavadi v SD ločljivosti ).

Nazadnje urejeno:

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
ksz

od tistih, ki jih sam gledam, ima Dolby samo BBC Earth - saj ne, da bi bilo tam to kaj posebej potrebno

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.211
4.064
113
Pa NG HD ima tudi DD

Stream pa stisneš gumbek na televizorju Tools pl pa jeziki in izbeeš naslednjega

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Jaz na TV v options meniju. Panasonic TV na Telemachu preko conax kartice.

Ima pa HBO malo glupo narejeno. V DD streamu nimajo zvoka v "reklamah" in je med filmi tišina
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Na HBO comedyHD je tudi DD zvok ! Sam sem pred leti že večkrat klical na siol,pa so se izgovarjali,da pač to dobijo.Ampak sedaj ko pa sami predvajajo svoj program pa tudi oddajajo eno sranje od zvoka. In ja zakaj bi kupoval filme na Dkino in poslušal navaden stereo BOGIH 24 UR ZA 3.5 EURA!Jest upam,da kdo ne kupuje tako nategovanje ponudnikov.
Tako nas silijo v download,kjer že na divix formatu imaš DD.