Prostor za filme

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ata si radi polepšajo večer tako, da si na svojem velikem LCDju ogledajo kak dober film. Jaz skrbim za organizacijo nabavo filmov.

Zdej pa je problem v tem, ker so filmi že zelo veliki in 2gb filma ne morem spravit na CD, poleg tega CDji jemljejo prostor in so nezanesljivi. Nekaj časa so bili večji filmi na USB ključkih, ampak to tudi ni nič, da imaš doma 5 USB ključkov z nekaj filmi.

Ali bi zunanji trdi disk v tem primeru odigral svojo vlogo? Ata bi radi imeli filme vedno pri roki, čim bolj na kupu in čim več. A se da zunanji trdi disk preko usb priklopit tirekt na player, da bi kar direktno z njega bral filme? Kak 1TB trdi disk preko usb na player bi bila glede na moje znanje najbolj idealna rešitev v tem primeru.

Kaj menite??

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na nekatere se da, na nekatere ne. Novejši modeli sicer bp podpirajo diske, včasih le komplicirajo glede ntfs/fat32.

Drugače pa ja - usb disk je še najboljša rešitev (in najcenejša). Probaj prvo če dela film tekoče iz usb ključa.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Lej, zdej da ti rečem tekoče ... Zdi se mi, da vsake toliko slika preskoči. Sicer pa se da gledati filme iz USB ključka BP, torej to štekanje ni moteče, ne morem pa rečt, da je slika tako tekoča kot na compu.
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Še nekaj mi ni jasno ...

Zakaj so eni filmi veliki po 700mb in se jih da zelo lepo gledati na TV, drugi iste velikosti se prikažejo veliki kot en računalniški ekran, tretju iste kvalitete kot prvi pa so veliki po 11gb ??

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
DivX in XviD filmi so veliki ponavadi 700 MB če so dolgi uro in pol do uro tričetrt. Daljši so ponavadi 1400 MB (oz. 2 CD-ja).

4,3 ali 7 GB so veliki originalni DVD filmi (vob) ali HD filmi (mkv).

Tisti ki so 11 GB ne morejo biti enaki po kvaliteti (razen če gre za nekompresiran avi format, ampak ne vem kje bi to dol potegnil).

Kako pa misliš to, da so eni veliki kot ekran - je rob tudi levo in desno od slike?

Drugače pa glede USB - lahko da sam ključ ne zmore hitrosti, odvisno kako kvalitetnega imaš. Sedaj če imaš kak USB disk probaj kako deluje ali pa si sposodi enega, da ne kupuješ brezveze.

Lahko pa tvoj oče odšteje 100€ za kak WD predvajalnik, kjer bo 99% delalo vse.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja, rob je tudi levo in desno od slike.
crazy1.gif

Hmm ... v čem je tale WD player boljši od trenutnega LG DivX playerja (ki je btw star okoli pol leta) ?? WD player bi šel potem spet preko USB-ja, ane, tako da bi zraven vseeno rabili še USB disk. Kaj tale navadni Divx player preko USB-ja ne prikazuje filme v njihovi polni kvaliteti?? Če imam recimo en 1080p *.wmv BlueRay 11gb velik film, mi ga preko ključka player ne prikazuje v idealni ločljivosti??

hvala ti
smile-1.gif

TALE je recimo velik 11gb in ga na TV sploh še nisem mogel pogledati, ker je prevelik za na ključek, BlueRaya pa ne bi bral.

Torrent povezave so prepovedane

Nazadnje uredil moderator:

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Kupiš WD Player ali Xtreamer, priklopiš zunanji disk, preko HDMI priklopiš na TV in uživaš ob gledanju.

Edino za novi WD Player nevem, če predvaja DTS zvok. Xtreamer ga.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nimam računa za partis, tak da ne morem pogledat (oz. sem pozabil geslo, ker ga nisem uporabljal že doolgo). Ampak predvidevam, da gre za 1080i HD rip.

WD-jev predvajalnik je boljši v tem, da podpira tudi HD filme, preko LG-jevega lahko gledaš največ v DVD kvaliteti. Sicer pa obstajajo še predvajalniki s vgrajenim diskom, enega mislim da celo Hofer prodaja.

Zakaj je okoli in okoli črn rob pa ne vem, lahko da gre za 4:3 film, ki ga TV stisne na 16:9. Probaj se malo poigrat s Ratio nastavitvami na TV-ju, ni vrag da ti ga ne uspe raztegnit.