prošnja

saimon

Zelenc'
28. jan 2011
2
0
1
Pozdravljeni

Ali bi mi lahko kdo pomagal rešiti eno nalogo iz elektrotehnike?
Hvala

saimon

Zelenc'
28. jan 2011
2
0
1
1. Vzporedno vezana R=10Ω in L=10mH sta priključena na vir napetosti u(t)=10cos103t V. Izračunaj:
a) tokove i(t), iR(t) in iL(t)
b) pri kateri frekvenci sta toka v obeh vejah enaka po velikosti, koliko je tedaj skupni tok in koliko je impedanca.

To je naloga.

Lahko kdo???? Prooosim

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Lahko. Ura za instrukcije je 25 EUR.

Ce nimas denarja oziroma ga potrebujes za popivanje, naredi sam, namig za celo nalogo pa dobis brezplacno: impedanca tuljave je odvisna od frekvence in formula za izracun se nahaja v tvojem ucbeniku. Za tocko (a) si frekvenco zapisal napacno (forum pac ne dopusca zapisa superscripta direktno iz Worda ali PDFja, kjer imas tvojo nalogo, ti pa nisi dovolj brihten, da bi eksponent ustrezno oznacil, da bi ti kdo morda serviral resitev tvoje domace naloge na pladnju ...), za tocko (b) pa je v igri spet en od Kirchoffovoih zakonov, kar ti je tako ali tako poznano, sicer ne bi naredil letnika. Glede na zahtevo iz tocke (b) pa torej izracunas impedanco, iz nje pa lahko potem tudi tok (ta tocka je sicer bistveno lazja kakor prva, a ti bom prepustil ugotovitev zakaj je temu tako - iz Kirchoffovega zakona o toku sledi neverjetno trivialna resitev tega vprasanja, ce se ga lotis s prave strani).

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Za tole dobiš 5*
zmaga.gif

LP.S

stariata

Pripravnik
12. jul 2010
55
1
8
@Radirko
Lepo napisano, ampak .... sedaj bo fant rekel je**** se vsi in bo šel na pijačo! Na žalost!

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Zakaj bi mu mi delali domace naloge (no, jaz osebno ne, ker sem to snov pozabil po takoj kontrolki
smile-1.gif
)? Pomagali ze, ce bi sam poizkusal in res ne bi nasel resitve, tako je pa samo napisal vprasanje in rekel naj resimo..

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
ka pa veš, kolk se je že matral prej. Sedaj bi mogoče rad rešitev, da vidi, kako se sploh zračuna. Meni je v šoli vedno šel lažje reverse engineering
wink-1.gif

lp