prošnja za službo?

bolhica

Pripravnik
7. feb 2008
87
0
6
35
zdravo!
zanima me, če bi mi lahko svetovali, kako najbolje sestaviti prošnjo za službo? je potrebno zraven prilagati fotokopije spričeval itd...kaj vse se lahko napiše vanjo in katerih stvari je bolje, da se ne pišejo...
hvala za odgovore in lep pozdrav

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
priložiš to kar je v razpisu zaželjejo oz. zahtevano Neki linki so bili nekoč dani kot pomoč malo pobrskaj. Ne skopari pa z pohvalami in izkušnjami ki si si jih napbarala tudi z delom preko študentskega servisa! Vsako priporočilo e lahko samo +!

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
Piši kratko in jedernato to kaj znaš, v čem si dobra, s čim imaš izkušnje. Da nebo preveč samohvale, napiši tudi kako svojo malo pomanjkljivost. Če ti je do tega, napiši da delo lahko opravljaš tudi testno, kaki teden brezplačno. Kdaj in kje si prebrala oglas, kolko let si hodila v katero šolo, kera barva ti je všeč,..., ne zanima nobenega. Zraven čim več dokazil o tvoji usposobljenosti, še boljše kake reference.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
Ni važno kaj napišeš, priložiš nekaj sto eurov in služba je tu
hysterical-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik bolhica pravi:
zdravo!
zanima me, če bi mi lahko svetovali, kako najbolje sestaviti prošnjo za službo?

Ponudba za sprejem v delovno razmerje. NAUCITE SE TO ZE ENKRAT,ni ti treba nic prosit.

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
ksz... Nekaj zanimivejših linkov smo o tem nalepili v podforumu Šola in izobraževanje...

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
IME PRIIMEK

STALEN NASLOV
Ulica, pošta, mesto
telefonska

ZAČASEN NASLOV:
Če ga imaš

E-Mail:

OSEBNI PODATKI
ROJENA:
SPOL:
OSTALO: Vozniški izpit B kategorije, lasten prevoz (če imaš, recimo to je primer)

CILJ
Tu napiši kaj ti je cilj: recimo delo v administraciji z možnostjo dolgoročnega sodelovanja

TEHNIČNA ZNANJA
PROGRAMI: MS Office (odlično),
BAZE: Access,
OSTALO: recimo če znaš kakšen program CNC ali karkol, pač napiši

JEZIKOVNA ZNANJA
SLOVENSKO: govorno – zelo dobro pisno – zelo dobro
ANGLEŠKO: govorno – dobro pisno – dobro
In tako dalje...

IZOBRAZBA
2000 – 2004 naziv šole

PRIDOBLJENA SPRIČEVALA
Npr. kaksni strokovni izpiti, ECDL, izobrazevanja itd...

DELOVNE IZKUŠNJE
2003 – 2004 naziv podjetja
 Delo ki si ga opravljal v podjetju našteto po alinejah
 Za podjetja šteje tud delo preko studenta
 Za vsako delo v drugem podjetju naredis nov odstavek

2005 – 2007 podjetje 2, Slovenija
 Opravljeno delo po alinejah

PROSTI ČAS
Kaj delas v prostem casu.
Npr. prosti cas mi zapolnjuje branje, sprehodi, plavanje, itd...

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik bolhica pravi:
zdravo!
zanima me, če bi mi lahko svetovali, kako najbolje sestaviti prošnjo za službo? je potrebno zraven prilagati fotokopije spričeval itd...kaj vse se lahko napiše vanjo in katerih stvari je bolje, da se ne pišejo...
hvala za odgovore in lep pozdrav

tukaj zbrskaj obrazec za Ponudbo (CV), 2 strani, dokazil ne pošiljaš, če niso izrecno zahtevana, če si lepa/lep je fajn priložiti še sliko.
ne pisat esejskih prošenj, ker se to ne da nobenemu brat.
pozdrav.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
če si lepa/lep je fajn priložiti še sliko.

To sem že na parih forumih zasledila...pa kaj folk to dejansko počne? ne vem, če ne bi mene to odbilo, če bi bila v vlogi v vlogi tistega, ki odloča koga povabit na razgovor....

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Nekateri pa v razpisih zahtevajo sliko. Jaz bi povabila na razgovor kakega zanimivega, ženske pa seveda ne.
grin1.gif
Sem že izbirala svoje 'delavce', pa nihče ni imel fotke v CVju. Nekaterim bi mogoče lahko koristila. Seveda so pa v prvi vrsti sposobnosti, ne pa lepota.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
ženske pa seveda ne.
grin1.gif

hysterical-1.gif

Ok,štekam, da zahtevajo sliko recimo za tako delovno mesto, kjer se zahteva urejenost, pa da so v stiku s strankami ipd...samo, da bi pa poslal nekdo fotko, če gre za delovno mesto npr. računovodnje se mi zdi pa malo hecno,..ker tko kot si rekla, pomembno je znanje oz. sposobnost, ne pa vizualni izgled....razen, če imajo nadrejeni z zaposlenimi še drugačne plane
evil.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
če si lepa/lep je fajn priložiti še sliko.

To sem že na parih forumih zasledila...pa kaj folk to dejansko počne? ne vem, če ne bi mene to odbilo, če bi bila v vlogi v vlogi tistega, ki odloča koga povabit na razgovor....

Naš oddelek je kak mesec nazaj izbiral za novo asistentko...med drugim sem imel to čast, da sem lahko preletel CV-je in priporočal koga. Nisem se mogel odločiti za eno od dveh najprimernejših kandidatk...., ena od teh je imela priloženo sliko (luštna bejba
grin1.gif

Sicer pa vsako prošnjo ali prihajajočo sodelavko lepo prečekiraš pred tem na facebooku.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Moj nasvet:
- poizkusi opisati, zakaj ustrezaš njihovim pogojem, ponavadi so kar v alinejah
- razloži, zakaj in kakšne koristi bo imel delodajalec od tebe
- postavi se v delodajalčevo kožo in pomisli, kakšne ljudi bi na njegovem mestu iskala
- življenjepis dodaj na ločenem listu, ponavadi se jim ne da brati vsega
- priloži samo zahtevana dokazila, delodajalcu se nabere precej papirja
- če je bilo objavljeno prosto delovno mesto, potem pošlji Prijavo na razpisano delovno mesto, če razpisa ni bilo, potem pošlješ Ponudbo
- ne dolgovezi, na razpis dobijo par sto vlog
- tudi življenjepis udredi po sklopih in jedrnato, najbolje je, če v alinejah navedeš dejstva

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ne štekam,..a pol tiste druge tud na razgovor niste povabili al kaj
confused-1.gif

Pa kam smo prišli, če se že bodoče zaposlene čekira na FB...a potem jaz, ki nimam tam profila, že avtomatično ne obstajam in odpadem, ali kako
rolleyes-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Ne štekam,..a pol tiste druge tud na razgovor niste povabili al kaj
confused-1.gif

Pa kam smo prišli, če se že bodoče zaposlene čekira na FB...a potem jaz, ki nimam tam profila, že avtomatično ne obstajam in odpadem, ali kako
rolleyes-1.gif

cca. 5 jih je bilo povabljenih...ona je bila večini tudi najbolj kvalificirana, urejena, pametna...kako se bo pa izkazala, bomo videli.
smile-1.gif

Facebook pride v igro predvsem, ko vidiš na internem spisku asistentk kako novo ime.
grin1.gif
To je za gušt, ni nikakršen kriterij.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
..ona je bila večini tudi najbolj kvalificirana, urejena, pametna...

Potem to pravzaprav nima veze s sliko?

Citat:
Uporabnik ynos pravi:Facebook pride v igro predvsem, ko vidiš na internem spisku asistentk kako novo ime.
grin1.gif
To je za gušt, ni nikakršen kriterij.

Kaj pa če namesto tega zbereš skupaj svoja jajčka, pa potrkaš na vrata njene pisarne in se ji predstaviš
grin1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Kaj pa če namesto tega zbereš skupaj svoja jajčka, pa potrkaš na vrata njene pisarne in se ji predstaviš
grin1.gif

Na facebooku se najdejo tud takšne in drugačne zanimive slike.
aplauz.gif

Drugače pa se itak zminglamo prej ko slej. Na čiku največkrat. Kadilke prej spoznajo sodelavce in obratno.
grin1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Sej sem rekel, to je za gušt, mal zajebancije med sodelavci.
grin1.gif
kaj se zdej ven hvataš
evil.gif
kr priznej zdej...
ja, ja...itak je bila "najbolj kvalificirana"
evil.gif