Najprej se opravičujem, ker tema ni v pravem podforumu. Lepo prosim admine, da temo nekaj časa pustijo tukaj, ker bi odgovore nujno potreboval do jutri.
No torej ... imam popravnega iz nemščine...ki mi niti približno ne leži...
Angleščina je zakon, toti jodlarsko-šwabski čudež od jezika mi je pa španska vas ... no nekaj že razumem, vendar bolj malo.
Tako, da bi prosil, če mi lahko nekdo odgovori na par enostavnih vprašanj =)
Za pomoč mu dam alte (vseh mojih socialnih 180 ) in 5*
Btw...sem že vse pregooglal in sem našel marsikaj, tega mi pa nekako ne uspe najti, poskusil sem tudi s slovarjev, vendar nekako mi ni najbolj uspelo
Evo to je to:
1.) Vremenska napoved za jutri. (čisto preprosta, lahko izmišljena, samo da dobim nek osnutek...npr jutri bo po večini sončno, pojavijo se lahko kratkotranje nevihe. Temperature zjutraj bodo od 18 do 24, čez dan pa od 25 do 30 stopinj C.)
2.) Nekaj hišnih opravil: sesanje, pospravljanje, umivanje posode, pranje perila, košnja trave...
3.) Kako se zdravi npr. zlom roke (kako se reče gipsu....)
4.) Kaj naredimo, ko smo bolani... (npr. tee trinken, tabletten nehmen, im Bett bleiben ... kaj še
5.) Prevod stavka: Na počitnice grem raje sam, kot s starši.
6.) Kratek opis nevihte...npr: Nevihta je vremeski pojav, pri katerem močno dužuje in piha. Nevihto spremljajo tudi strele, katerih posledica je grom. Med nevihto včasih tudi pada toča...ne rabim dobesednega prevoda ampak pač nek preprost opis nevihte.
To bi blo zaenkrat to, če se še kaj spomnim, dopišem.
HVALA ŽE VNAPREJ!
No torej ... imam popravnega iz nemščine...ki mi niti približno ne leži...
Angleščina je zakon, toti jodlarsko-šwabski čudež od jezika mi je pa španska vas ... no nekaj že razumem, vendar bolj malo.
Tako, da bi prosil, če mi lahko nekdo odgovori na par enostavnih vprašanj =)
Za pomoč mu dam alte (vseh mojih socialnih 180 ) in 5*
Btw...sem že vse pregooglal in sem našel marsikaj, tega mi pa nekako ne uspe najti, poskusil sem tudi s slovarjev, vendar nekako mi ni najbolj uspelo
Evo to je to:
1.) Vremenska napoved za jutri. (čisto preprosta, lahko izmišljena, samo da dobim nek osnutek...npr jutri bo po večini sončno, pojavijo se lahko kratkotranje nevihe. Temperature zjutraj bodo od 18 do 24, čez dan pa od 25 do 30 stopinj C.)
2.) Nekaj hišnih opravil: sesanje, pospravljanje, umivanje posode, pranje perila, košnja trave...
3.) Kako se zdravi npr. zlom roke (kako se reče gipsu....)
4.) Kaj naredimo, ko smo bolani... (npr. tee trinken, tabletten nehmen, im Bett bleiben ... kaj še
5.) Prevod stavka: Na počitnice grem raje sam, kot s starši.
6.) Kratek opis nevihte...npr: Nevihta je vremeski pojav, pri katerem močno dužuje in piha. Nevihto spremljajo tudi strele, katerih posledica je grom. Med nevihto včasih tudi pada toča...ne rabim dobesednega prevoda ampak pač nek preprost opis nevihte.
To bi blo zaenkrat to, če se še kaj spomnim, dopišem.
HVALA ŽE VNAPREJ!
Nazadnje urejeno: