Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Moj kratek odgovor....
Napiši tako prošnjo in živlenjepis, da bo delodajalec ko bo zadevo bral rekel.....čeprav trenutno nimamo razpisanega delovnega mesta, to osebo moram povabit na razgovor. Morda bo možnost za njeno zaposlitev kdaj v prihodnje.
Postavi se v vlogo delodajalca in premisli osebo s kakšnim pristopom k podjetju bi povabil na razgovor za delo.
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Kaksno prosnjo za delo imajo delodajalci raje? V Europass obliki ali da jo sam sestavis? V kaksni obliki ponavadi pošiljate?
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
problem pri osebne pristopu je, da ne veš, če ima oseba, odgovorna za zaposlovanje čas, da te sprejme. In če sploh zaposlujejo v teh časih. Recimo pri nas je premalo ljudi, vendar lastniki ne pustijo, da bi zaposlili nove delavce.
Vsaka firma ima svoje fore, da prideš notri (če zaposlujejo)
Kako jih ugotoviti, je pa druga zgodba...
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Moj kratek odgovor....
Napiši tako prošnjo in živlenjepis, da bo delodajalec ko bo zadevo bral rekel.....čeprav trenutno nimamo razpisanega delovnega mesta, to osebo moram povabit na razgovor. Morda bo možnost za njeno zaposlitev kdaj v prihodnje.
Postavi se v vlogo delodajalca in premisli osebo s kakšnim pristopom k podjetju bi povabil na razgovor za delo.
Citat:
Uporabnik Fastly pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Moj kratek odgovor....
Jaz sem to nekako probal. Mam 12let izkušenj v proizvodnji. Dobil sem se z vplivno osebo v podetju. S sabo vzel CV in prošnjo. Ko je to dobil v roke je bil prekleto zadovoljen. Najprej na to kar je napisano, potem še na obliko. Se slišiva kasneje, da bi bilo potrebno dodati še par malenkosti kaj točno znam pri tem specifičnem delu. Ker ne znam nekaj nakladat, dodam še dva stavka. Pošljem in se ponovno slišimo, da je zadeva super in da če je 50% res, je veliko. He he, sem odgovoril, da ni 50 ampak kar 100%. Jutri pokličem kaj pa kako, veselim se pa ne. Me pa čudi, da majo baje velik novih strojev v katerem sem specijalist (brizganje duro in termoplastov) pa ni delovnega mesta. Trenutno sem še diplomiral, v upanju, da mogoče se pa kje kaj odpre. Če je področje neznano, se mi ni pa noben problem navadit. Še več, z veseljem bi poprijel za nekaj novega. Računat znam, logično razmišljat tudi, prilagodljiv in brihten.
Ampak so te službe kr nekaj trenutno. Namreč delodajalec bi rad sprejel enega z osnovno šolo in da zna za doktorja znanosti. Sej veste kako to gre. Ja veš, sicer narediš vse, ampak nimaš pa izobrazbe za višjo plačo. Vsak izgovor je dober. Brezveze.
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Jaz sem povsod dajal CV, ko sem še iskal...
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
V 3 primerih, ko sem še iskal službo se je pa izkazalo, da tam, ko so imeli samo možnost navadne klasične pošte, da je razpis lažen in da kandidata že imajo... Ampak to naj ne bi bila praksa...
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Predlagam ti Europass, ki je najbolj pregleden. Poizkusi ne nakladati - podjetja ne zanima, kje si delal srednjo šolo, temveč kaj si naredil na dosedanjih delovnih mestih. Vrstni red naj bo po pomembnosti.