Prosnja za delo

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Kaksno prosnjo za delo imajo delodajalci raje? V Europass obliki ali da jo sam sestavis? V kaksni obliki ponavadi pošiljate?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Same prošnje za sebe danes niso več efektivne, če ni razpisa... Menda je bolje it osebno...

Če pa je imel delodajalec odprt razpis sem pa pošiljal po elektronski pošti, če je bilo to ponujeno med možnostmi. Zakaj bi si delal stroške...

V 3 primerih, ko sem še iskal službo se je pa izkazalo, da tam, ko so imeli samo možnost navadne klasične pošte, da je razpis lažen in da kandidata že imajo... Ampak to naj ne bi bila praksa...

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Jaz imam CV in prošnjo, nič posebnega, sestavil sam. Važno, da je napisana pregledno, slovnično pravilno in da v čim manj stavkih poveš čim več pomembnega za delodajalca o sebi in zakaj bi bil ravno ti primeren za to delovno mesto.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
problem pri osebne pristopu je, da ne veš, če ima oseba, odgovorna za zaposlovanje čas, da te sprejme. In če sploh zaposlujejo v teh časih. Recimo pri nas je premalo ljudi, vendar lastniki ne pustijo, da bi zaposlili nove delavce.

Vsaka firma ima svoje fore, da prideš notri (če zaposlujejo)
Kako jih ugotoviti, je pa druga zgodba...
redface-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.100
6.937
113
pri taščici
jaz najprej pokličem.
Je brez veze sebi in "ponudniku" delo in stroške povzročat.
Ponudnik v narekovanju zato, ker jih večina ima izbranega kandidata,oziroma so kakšne druge mutne posle zadaj...

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Moj kratek odgovor....

Napiši tako prošnjo in živlenjepis, da bo delodajalec ko bo zadevo bral rekel.....čeprav trenutno nimamo razpisanega delovnega mesta, to osebo moram povabit na razgovor. Morda bo možnost za njeno zaposlitev kdaj v prihodnje.

Postavi se v vlogo delodajalca in premisli osebo s kakšnim pristopom k podjetju bi povabil na razgovor za delo.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Mogoče bi moral še omenit, da se gre za doktorsko izobrazbo in je treba navesti veliko referenc in dosedanjih dosežkov. Mislim, da bi bilo preglednejše v Europass obliki. Pošiljala se bo pa prošnja v podjetja, ki imajo razpise in tudi tista, ki jih nimajo.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Moj kratek odgovor....

Napiši tako prošnjo in živlenjepis, da bo delodajalec ko bo zadevo bral rekel.....čeprav trenutno nimamo razpisanega delovnega mesta, to osebo moram povabit na razgovor. Morda bo možnost za njeno zaposlitev kdaj v prihodnje.

Postavi se v vlogo delodajalca in premisli osebo s kakšnim pristopom k podjetju bi povabil na razgovor za delo.

SE strinjam 100%

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Kaksno prosnjo za delo imajo delodajalci raje? V Europass obliki ali da jo sam sestavis? V kaksni obliki ponavadi pošiljate?

Sam sem 1x poslal v Europass obliki...dobil razgovor, vendar nismo prišli pri plači skupi. Nisem pa prišel do razgovora samo zaradi prošnje (pač pa zaradi izkušenj), je pa tudi meni všeč Europass ker je tudi lepo pregleden.

No med drugim sem tudi sam delodajalec....in s prošnjami ipd., sem se ukvarjal izključno preko maila, potem pa če je prišlo čez, je bil osebni pogovor. Enkrat je ena prišla direkt, ampak sem rekel naj pošlje prošnjo in potem pokličem če izberem (ni bila izbrana). Moram pa povedat da folk pošilja svega i svašta....se ne čudim da ne dobijo službe, pol pa jamrajo okol...ene 10% jih je imelo toliko slovničnih napak, nekateri niso niti CV niti prošnje pripeli v prilogo...samo stavek nekaj ala: Pozdravljeni, zanimam se za delo v vašem podjetju, sem pridna, zanesljiva in z izkušnjami. Moja telefonska številka je ******, lp. Mislim WTF
stupid-1.gif
je bilo samo delete, nekaj jih samih skupaj zadevo sestavi, ene 15% prošenj je bilo pa res top shit, že od uvodnega maila, ter lepo sestavljen in pregleden CV ter kratka prošnja (v glavnem me je bolj CV zanimal).

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
problem pri osebne pristopu je, da ne veš, če ima oseba, odgovorna za zaposlovanje čas, da te sprejme. In če sploh zaposlujejo v teh časih. Recimo pri nas je premalo ljudi, vendar lastniki ne pustijo, da bi zaposlili nove delavce.

Vsaka firma ima svoje fore, da prideš notri (če zaposlujejo)
Kako jih ugotoviti, je pa druga zgodba...
redface-1.gif

Točno to sem hotu folku dopovedat v drugi temi, ampak sem bil spet jaz najslabši...

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Moj kratek odgovor....

Jaz sem to nekako probal. Mam 12let izkušenj v proizvodnji. Dobil sem se z vplivno osebo v podetju. S sabo vzel CV in prošnjo. Ko je to dobil v roke je bil prekleto zadovoljen. Najprej na to kar je napisano, potem še na obliko. Se slišiva kasneje, da bi bilo potrebno dodati še par malenkosti kaj točno znam pri tem specifičnem delu. Ker ne znam nekaj nakladat, dodam še dva stavka. Pošljem in se ponovno slišimo, da je zadeva super in da če je 50% res, je veliko. He he, sem odgovoril, da ni 50 ampak kar 100%. Jutri pokličem kaj pa kako, veselim se pa ne. Me pa čudi, da majo baje velik novih strojev v katerem sem specijalist (brizganje duro in termoplastov) pa ni delovnega mesta. Trenutno sem še diplomiral, v upanju, da mogoče se pa kje kaj odpre. Če je področje neznano, se mi ni pa noben problem navadit. Še več, z veseljem bi poprijel za nekaj novega. Računat znam, logično razmišljat tudi, prilagodljiv in brihten.
grin1.gif

Ampak so te službe kr nekaj trenutno. Namreč delodajalec bi rad sprejel enega z osnovno šolo in da zna za doktorja znanosti. Sej veste kako to gre. Ja veš, sicer narediš vse, ampak nimaš pa izobrazbe za višjo plačo. Vsak izgovor je dober. Brezveze.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Fastly pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Moj kratek odgovor....

Jaz sem to nekako probal. Mam 12let izkušenj v proizvodnji. Dobil sem se z vplivno osebo v podetju. S sabo vzel CV in prošnjo. Ko je to dobil v roke je bil prekleto zadovoljen. Najprej na to kar je napisano, potem še na obliko. Se slišiva kasneje, da bi bilo potrebno dodati še par malenkosti kaj točno znam pri tem specifičnem delu. Ker ne znam nekaj nakladat, dodam še dva stavka. Pošljem in se ponovno slišimo, da je zadeva super in da če je 50% res, je veliko. He he, sem odgovoril, da ni 50 ampak kar 100%. Jutri pokličem kaj pa kako, veselim se pa ne. Me pa čudi, da majo baje velik novih strojev v katerem sem specijalist (brizganje duro in termoplastov) pa ni delovnega mesta. Trenutno sem še diplomiral, v upanju, da mogoče se pa kje kaj odpre. Če je področje neznano, se mi ni pa noben problem navadit. Še več, z veseljem bi poprijel za nekaj novega. Računat znam, logično razmišljat tudi, prilagodljiv in brihten.
grin1.gif

Ampak so te službe kr nekaj trenutno. Namreč delodajalec bi rad sprejel enega z osnovno šolo in da zna za doktorja znanosti. Sej veste kako to gre. Ja veš, sicer narediš vse, ampak nimaš pa izobrazbe za višjo plačo. Vsak izgovor je dober. Brezveze.

Upam, da ne govoriš od kakega siliko.
hysterical-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Nikjer... Ne iščem več... Zakaj bi delal, če dobivam socialko... Krivci za tako mnenje v podpisu...
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.456
113
Predlagam ti Europass, ki je najbolj pregleden. Poizkusi ne nakladati - podjetja ne zanima, kje si delal srednjo šolo, temveč kaj si naredil na dosedanjih delovnih mestih. Vrstni red naj bo po pomembnosti.

V spremnem dopisu pa napišeš, kaj bi ti lahko naredil za podjetje, ki mu pošiljaš.

Obvezno navedi kontakte in najprimernejšo uro za kontakt.

Ne pozabi na zaposlitvene portale. Za tvojo izobrazbo lahko poizkusiš tudi specializirana podjetja za iskanje kadrov (da te imajo vpisanega v bazo).

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Jaz sem printscreene pošiljal od tistega kar sem delal iz različnih programov.

Imam tako področje, da se lahko nekaj pokaže za razliko od nekaterih
crazy1.gif

Se mi zdi, da bolj navdušeni na razgovorih kasneje. Vsaj če tehnik tisto gleda, če kadrovnica je pa tko al tko mimo vse.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Btw, ne reče se (več) Prošnja za delo.

Če pošiljaš "na blef" je Ponudba za delo, če pošiljaš na razpis pa Prijava na razpisano prosto delovno mesto.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
V 3 primerih, ko sem še iskal službo se je pa izkazalo, da tam, ko so imeli samo možnost navadne klasične pošte, da je razpis lažen in da kandidata že imajo... Ampak to naj ne bi bila praksa...

Razpis ni lažen. Glupi zavod je kriv za to, da se delovno mesto objavlja kljub temu, da je že zasedeno. Sem vsakič po vrsti ob oddajanju PD-ja tulil, da ne želim objave, ker JE ŽE ZASEDENO. Ne ne gospod, mi pač moramo objavit. Saj se objavi v nekem kao skritem delu portala, ki ga najdejo res samo najbolj prizadevni. Pa Mejduš, če nočem, da mi ljudje pošiljajo prošnje, ker je delovno mesto že zasedeno?!
bonk.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Predlagam ti Europass, ki je najbolj pregleden. Poizkusi ne nakladati - podjetja ne zanima, kje si delal srednjo šolo, temveč kaj si naredil na dosedanjih delovnih mestih. Vrstni red naj bo po pomembnosti.

Kolk se da tukaj datume zaposlitev malo po prešernu prilagajati. A je možnost, da ti kako preverijo?

Imam večje luknje med šihti, pa ne zgleda ravno preveč apetitlih.

Gre se za tujino.

Nazadnje urejeno: