Prosim za pomoč SL500+Mobitel...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Prosim za pomoč pri zgoraj omenjenem računalniku...
Na računalniku je bil naložena Vista, kasneje sem ga downgradal na XPje. Na xpjih računalnik dela nemoteno edino v Mobitelovo omrežje se ne skonekta...V device managerju je "unknown device" in sumim, da je to v zvezi s modemom. Naložil sem (naj bi) vse driverje, vendar za "unkonwn device" ni nobenega driverja....Kje ga lomim?!
Hvala!
lp

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Si tule pogledal. Na tem linku obstaja driver za UMTS modem, vendar ne vem če je enak vgrajen v tvojega prenosnika, poleg tega obstaja tudi nek SW (connection manager) za SL500

Kaj veš o unknown device-u če pogledaš lastnosti? Ali v device managerju sploh vidiš UMTS modem?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik JustOne pravi:
Kaj veš o unknown device-u če pogledaš lastnosti? Ali v device managerju sploh vidiš UMTS modem?
Ja, posebej na zavikhu "Details" so pomembne števile "PCI , VEN,DEV" (oziroma "USB" namesto "PCI")

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Bom preveril jutri, ker ga nimam trenutno pri sebi. Še sporočim, hvala zaenkrat!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik JustOne pravi:
Ja, posebej na zavikhu "Details" so pomembne števile "PCI , VEN,DEV" (oziroma "USB" namesto "PCI")

V zavihku "podrobnosti" , pod ID primerka naprave imam napisano: ACPI/ATK0101/1010100

Še kar mi ni ratalo te zadevice usposobit....ima kdo kako idejo?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.087
-8.777
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik JustOne pravi:

V zavihku "podrobnosti" , pod ID primerka naprave imam napisano: ACPI/ATK0101/1010100

Še kar mi ni ratalo te zadevice usposobit....ima kdo kako idejo?
Tole že ne bo modem
smirk-1.gif

http://www.google.si/search?hl...mp;aq=f&oq=

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
spotoma, instaliral ta nov Lenovo Care, unknown device-a ni več, vendar mi še vedno teži dvoje:

- internal error API failed,
- teži sistem z nekompatibilnimi WAN driverji....zdej je pa problem, ker ne vem kateri so WAN driverji...
confused-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
V glavnem sem zrihtal....BIOS se upgradal, pa na novo driverje za Ericssonov modem in zadeva dela!
lp