Prosim za nasvet

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vem koliko je Autocad odvisen od grafike in koliko od procesorja, ampak tale ima precej osnovno in zastarelo grafiko.

Cena je sicer dobra, ampak bo po moje za vsakodnevni autocad premalo.

Koliko pa si pripravljen odštet? Ker en pošten komp s quad ali i5 procesorjem in dobro grafiko stane okrog 600€ + 200€ za dober monitor.

Recimo nekaj takega: http://www.ceneje.si/racunalni...gb_-_CX001D8DD6

In monitor nekaj takega: http://www.ceneje.si/racunalnistvo/monitorji/lcd-22-in-vec/lg-led-monitor-e2360v-led_-_CX0018B968

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
evo tole rabi

For 32-Bit AutoCAD 2011Microsoft® Windows® 7 Enterprise, Ultimate, Professional, or Home Premium (compare Windows 7 versions); Microsoft® Windows Vista® Enterprise, Business, Ultimate, or Home Premium (SP1 or later) (compare Windows Vista versions); or Microsoft® Windows® XP Professional or Home edition (SP2 or later)
For Windows Vista or Windows 7: Intel® Pentium® 4 or AMD Athlon® dual-core processor, 3.0 GHz or higher with SSE2 technology; for Windows XP: Intel Pentium 4 or AMD Athlon dual-core processor, 1.6 GHz or higher with SSE2 technology
2 GB RAM
1.8 GB free disk space for installation
1,280 x 1,024 true color video display adapter 128 MB or greater, Microsoft® Direct3D®-capable workstation-class graphics card
Microsoft® Internet Explorer® 7.0 or later
Install from download or DVD

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.850
113
Emona / Carnium
Nisem se spuščal v konfiguracijo, ker bi rad opozoril pred obnovljenimi (rabljenimi) računalniki z absolutno prekratko garancijo. Iz izkušenj (s So d.o.o.) lahko povem, da so prenosniki nezanesljivi in zadeve odpovedujejo že znotraj garancije, kar stroškovno sicer ne predstavlja problema. Nič bolje pa ne delujejo po preteku garancijskega obdobja, ki ga v primeru okvare znotraj obdobja, ne podaljšajo (vprašanje, če ga sploh kdo). Hotel sem povdarit (ne)zanesljivost delovanja teh, kot jim pravijo, predstavitvenih, prenosnikov.
Skratka, če nočeš čez leto in pol zopet odštevati €, razmisli o novem računalniku.
Izkušnja je izrazito subjektivna in sem si jo ustvaril pri delu z dvema (2) prenosnikoma, kupljenima pri So d.o.o.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Ma tale k sem ga pripopal mi je všeč...ker ni toliko kablov in teh zadev
čeprav verjetno res malo švoh za mojo uporabo...
Dal bi pa nekje npr do 1000€

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
maca pa nebi
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kolega je pri njih nabavil namizno racunalo, ki deluje v redu, je bilo pa potrebno zamenjati graficno, ker prilozena za igre ni bila nevemkaj - to je bilo jasno ze iz specifikacij. To je sicer samo en primer, zato je nemogoce soditi njihovo ponudbo po njem, a sem ga vseeno napisal, da bo uravnotezeno (razen seveda ce imas ti izkusnje z mnogimi problematicnimi masinami)
wink-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.850
113
Emona / Carnium
Ne, ne. Le z dvema. Lucky me. Zaposleni so prijazni in nisem dobil občutka, da bi se hoteli sprenevedati ali karkoli podobnega. Ready for action.
Pri prvem prenosniku je najprej odpovedal wifi/bt kartica, kar naj bi zamenjali. To je bilo narejeno v garanciji. Kak mesec po preteku garancije pa so se začeli pojavljati podobni simptomi, nakar je odpovedala matična. Takrat niso hoteli slišati nič o tem, da so bile že prej težave in, da je pred kratkim potekla garanicja.
Drugi prenosnik pa je imel ravno tako problem z matično ploščo, ki pa je odletela pred 2. rojstnim dnevom (po reinkarnaciji).

Cena naredi svoje. Takrat so bili pri nas najbolj ugoden ponudnik za Pavilliona, ki ga je tašča hotela imeti
smile-1.gif