Prometna nezgoda s samo enim poškodovanim vozilom

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Mogoče je naslov malo zapleten, ampak situacija je sledeča:
Ko sem se zjutraj z Zaloške ceste vključevla na obvoznico, je z moje leve čez polno črto zapeljal kamion (kiper), ki me očitno ni videl. zaviral sem in se umikal skrajno desno, ker pa sem ocenil, da se ne bo izšlo, sem izbral manjše zlo in zapeljal v ograjo ter pri tem poškodoval avto. Kamionđija je odpeljal naprej, jaz pa za njim (avto je še vozen) ter ga tudi prehitel. Kljub hupanju in žmiganju se ni ustavil, zato sem malo za izvozom Jarše ustavil na odstavnem pasu ter poklical 113. Povedal sem jim registrsko številko, oni pa so me napotili na policijsko postajo. Policist je spisal poročilo in jaz sem podal uradno izjavo. Povedal mi je, da bo on kontaktiral voznika, ampak da gre v tem primeru za mojo besedo proti njegovi, ker do medsebojenga trčenja ni prišlo (na srečo, ker nimam želje preizkušati trdnosti avta proti par deset tonskem kiperju), tako da sledi medsebojenga trka ni. Po ovinkih mi je dal vedeti, da bo voznik zanikal svojo vpletenost, jaz pa naj se yebem.
Je imel že kdo podoben primer in kako se je stvar razpletla? Mogoče kakšen pameten nasvet?

p.s.: Verjetno je brezpredmetno povedati, da je bil kamion last podjetja LEKA, kajne?

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Žal ne, v avtu sem bil sam. Bil je zelo gost promet, za mano vozeči so zagotovo videli dogodek, ampak kako jih najti?
Upati na prometne kamere pa bi bilo verjetno preveč, kajne?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
A na policiji si pa reku da si bil sam notr?
smile-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
sem mel dva podobna primera, obakrat na žalost sam v avtu.
enkrat mi je smetarski kamion odbil ogledalo, smo prilepili nazaj, enkrat pa me je mestni avtobus skoraj zrinil v smrt (mel sem katrco). ker sem bil v šoku, sem se najprej ustavil in se čez nekaj časa samo odpeljal domov.
škoda je bila v obeh primerih majhna, zato nisem ukrepal, ne vem pa, kaj bi storil.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Tako je mene en oplazil in se ni ustavljal. Sem ga takoj dohitel in kljub blendanju se ni ustavljal. za tem sem poklical policijo in sva ga skupaj s policajem nekako ustavla
smile-1.gif
Dobil je pa še kazen, ker je odpeljal iz kraja dogodka.

lp

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.956
-390
113
matr, pejt na firmo leka, pa pejt do direktorja, pa reč, da jim boš tak medijski pomp naredu, če šofer ne prizna krivde in plača (itak bo zavarovalnica)...

drugač se pa pozanimaj za kamere! na zaloški jih je zihr par.... pa kašen petrol, omv, mogoče so tiste kej ujele...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
prijateljica je dobila kazen. Prijavili sta jo peški, starejši občanki, ki ju je menda izsilila na prehodu za pešce. Bila je njuna beseda proti njeni, brez drugih prič.

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Pa da faše kazen, ker je med vožnjo fotkal? Potem bi lahko med vožnjo poklical 113 in rekel da zasleduje voznika in prosi za pomoč, ker ga ne ustavi
wink-1.gif

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
In kaj bi z njo?
Slika en kamion na cesti?

To laahko tudi jutri zjutraj naredi, koristilo bo enako. Nič.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
prijateljica je dobila kazen. Prijavili sta jo peški, starejši občanki, ki ju je menda izsilila na prehodu za pešce. Bila je njuna beseda proti njeni, brez drugih prič.

lp
Kazen je dobila po sistemu ''poskusimo, če je kriva, bo plačala'' . Pritožba bi vse ustavila.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
V tistem trenutku nisem delal razumsko, temveč nagonsko. Ko gledaš pesto tridesettonskega vozila v višini svoje glave, ti ponavadi ne pride na misel, da bi ga malo oplazil.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Prvo kot prvo kaj pomeni, da ni ustavil? Ce vidis, da se noce ustavit pred njim zmanjsujes hitrost dokler se ne ustavita nekje. Druga opcija, vozis se za njim vmes poklices policijo. Poves, da gre za pobeg s kraja dogodka. Tretjic, s temi bosanci se o nicemer ne pogajaj ampak samo poklici policijo. Sem imel prigodo, kjer sem v dobri veri zapustil kraj dogodka. Nakar mi je bilo krepko zal. Aja, pa ce pride policija naj mu napisejo se kazen za usran kamion. Se nisem opazil niti enega, ki bi ga pri odhodu z gradbisca temeljito ocistili.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
matr, pejt na firmo leka, pa pejt do direktorja, pa reč, da jim boš tak medijski pomp naredu, če šofer ne prizna krivde in plača (itak bo zavarovalnica)...

drugač se pa pozanimaj za kamere! na zaloški jih je zihr par.... pa kašen petrol, omv, mogoče so tiste kej ujele...
Ne bo šofer kar tako nekaj priznal in še plačal, kar ni videl. Saj sam priznavaš, da te najbrž ni videl in tud ni videl da si zapeljal v ograjo.