Prometna nesreča na krožišču od Mengša > Kamniku

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Ob 19h sva šla s tamalo proti Kamniku in je bila na zadnjem krožišču v Mengšu proti Kamniku cesta zaprta, tam pa cca. 20 interventnih vozil (policija, gasilci, rešilci), vse modro, tako da smo vsi obračali in po lokalni cesti proti Kamniku. Sicer se ni videlo dobro, ampak razbitega je bilo kar nekaj po tleh
Prejle sva se vračala in še vedno vse polno modrih luči, zdajle pa je čez Domžale nizko letel helikopter.

Ima kdo kaj več info, za kaj je šlo?

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Oprosti ampak ti še žmigavcev ne znaš uporabljati.
evil.gif

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Citat:
Nesreče v cestnem prometu
17.3.2016 18:55

MENGEŠ
Ob 18.55 se je na Kamniški cesti v Mengšu zgodila prometna nesreča v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Mengeš, ki so s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli in očistili cestišče.

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
cca. 20 interventnih vozil (policija, gasilci, rešilci), vse modro

Slučajno pišeš za Slovenske Novice? Po spinu in članku na kamnik info sodeč, je bilo vsega skupaj 6-7 interventnih vozil, če šteješ še vlečne službe zraven.

Bi morala biti že kar huda masovka podobna tisti pri Razdretem konec januarja, da bi bilo na prizorišču hkrati 20 intervencijskih vozil. Vprašanje, če PGD Kamnik in Mengeš skupaj z PP in NMP Domžale premorejo 20 vozil.

Je pa tudi res, da me ni bilo zraven in težko sodim.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik JakeOnBreak pravi:
Je pa tudi res, da me ni bilo zraven in težko sodim.

Če se mi bo dalo, bom zvečer dol potegnil filmček s kamere, ki jo imam v avtu. Izgledalo jih je veliko.

Še iz vzporedne ceste čez Zogrnje Jarše, kjer sva potem s hčerko šla, se je videlo ogromno modrih luči, ki so bile posejane čez konkretno površino.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
To sem ze parkrat razmisljal, da ravno ni fajn da te odnese tam na zadnjem na nasprotni pas, ker hitrosti tistih iz Kamnika so lahko zelo velike v vstopu, sploh ce se dva malo dajeta.

Ta krozisca bi bila veliko varnejsa kot enopasovna, na pretocnosti pa ne bi veliko zgubili.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Seveda. Takšna majhna krožišča bi morala biti enopasovna.
Tako pa je v krožiščih eno samo prehitevanje, sunkovito zaviranje, divjanje ... res škoda. Pretočnost se ne bi v praksi nič zmanjšala, le precej bolj varno bi bilo.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sam grem po najkrajsi poti po rondojih običajno.

Sej to ne pomeni, da če rabiš narest 3/4 kroga, da zapelješ levo in narediš samo četrtinko
aplauz.gif

(don't get me wrong... mi je parkrat v ljubljani že skoraj zastalo srce, ko sem to videl da folk prakticira
rolleyes-1.gif
)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Tam v Mengšu očitno itak živi kup kamikaz, ki prišibajo na ta krožišča, kot da imajo prednost pred vsemi.
Očitno imajo menšani neko gensko napako in ne morejo obrniti glave v levo smer.

22. jul 2007
13.575
1.758
113
124
Pri nas v Sevnici imamo tudi sposobne projektante, da naredijo-umestijo tako krožišče, da lahko naravnost uletavaš čez njega

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Ma ta krožišče je športne narave. Ko sem se še vozil na šiht po tem krožišču, sem vsak dan srečal en kup fitipaldijev.