Mogoče pa pri njih T-2 ni mogoč ?Citat:
Uporabnik ynos pravi: Sem si mislil, jebte se, če imate za najemnino si pa razdelite tistih bogih 14 EUR za T-2
MAC filter je daleč najlažje zaobiti. Sekunda.Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Če imaš filter na MAC, se nima kdo kaj rinit zraven k WLAN. Avtomatsko te blokira, če nimaš prave MAC adrese. MAC filter je dober za primere, kjer ti nekdo zmeraj skenira omrežje, se nanj poveže in gre z brute forceom password razbijat - če nima prave MAC adrese niti ne dobi šanse, da bi ga za geslo prosil, ker mu prikaže samo SSID.
Ve kdo, če ima kakšen router support za izklopit SSID broadcast? Se pravi, da ne bi pokazalo omrežja, ko poskeniraš available networks, čeprav AP funkcionira? Pač vpišeš ga ročno.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Mogoče pa pri njih T-2 ni mogoč ?Citat:
Uporabnik ynos pravi: Sem si mislil, jebte se, če imate za najemnino si pa razdelite tistih bogih 14 EUR za T-2
(v mojem najetem stanovanju tudi ni. Bi plačal sosedu duplo.)
Doma imam tudi s sosedom deljeno. Zadovoljna oba.
Saj je lahko tudi drug razlog, razen fizične nedostopnosti.Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Nad mano živi, jaz imam T-2.
Če prebereš članek, boš videl, da je to precej teoretičen napad.
Zelo daleč je. Ta "napad" omogoča le branje in spreminjanje nekaj malih paketov na poti iz ruterja k enemu obstoječemu klientu..Citat:
Uporabnik mihi pravi:
Če je bila zadeva demonstrirana, kot mogoča in to v 15 minutah, potem tudi praktična uporaba ni več daleč.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
MAC filter je daleč najlažje zaobiti. Sekunda.Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Če imaš filter na MAC, se nima kdo kaj rinit zraven k WLAN. Avtomatsko te blokira, če nimaš prave MAC adrese. MAC filter je dober za primere, kjer ti nekdo zmeraj skenira omrežje, se nanj poveže in gre z brute forceom password razbijat - če nima prave MAC adrese niti ne dobi šanse, da bi ga za geslo prosil, ker mu prikaže samo SSID.
Ve kdo, če ima kakšen router support za izklopit SSID broadcast? Se pravi, da ne bi pokazalo omrežja, ko poskeniraš available networks, čeprav AP funkcionira? Pač vpišeš ga ročno.
SSID "skrivanje" pa 10 sekund.
WPA - 100 000 let
Ampak en folk vedno rine v najslabše možne rešitve