Projektro za v dnevno..

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Kakšen projektor bi prišel v poštev, če nočem televizije? Sedi se cca. 3,5-4m stran od stene, stena je visoka nekje 2,5m in široka cca. 4m.... Denar načeloma ni ovira, samo ne mi pretiravat z nekimi bolanimi projektorji.... Ker drugače se gledajo 50 in več inčne plazme..

Preko projektorja bi se potem vezalo vse (t-2 TV, predvajalniki, itd...). Montaža na strop.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Ravno zadnjič sem nekaj iskal v Harvey Normanu in imajo razstavljen Toshiba se mi zdi projektor, ki je namenjen za kratke razdalje oz. ne vem kako se temu strokovno reče
tongue-1.gif

Če ti ni daleč, se odpravi tja imajo razstavljenega, zanimiva stvarca.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Tud men se zdi, da bi bil projektor mal problematičen ob dnevni svetlobi. Pa še full HD-ready (1080p) boš dobil samo nad 2k€++.

Kaj takega bi bilo recimo, s tem, da bi verjetno za dnevno svetlobo rabil še mal boljšo svetilnost...

Nazadnje urejeno:

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Za naresti "temo" v sobi ni tak problem (se da dokaj hitro) + itak skoraj nikoli ni nobenega doma pred 17-18h popoldne...

Kar se tiče cene, do nekih 4-5k ni problem, če bo RES dobra stvar....

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Za tok drage zadeve pa najbolš, da greš kr do bolj specializiranih trgovcev, da ti bodo znal svetovat.
grin1.gif

Sem pa najdu na netu zanimiv graf, pri katerih oddaljenostih od zaslona se dejansko vidi razlika v višji resoluciji. Če boš ti sedel 12feetov (3.7m) stran od zaslona, boš šele pri diagonali 90" videl polno prednost 1080.

Tukaj imaš "članek". V bistvu čist zruši teorijo "je treba zadost daleč od TV-ja sedet"
grin1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Za gledanje TVja je projektor, lepo rečeno, neprimeren. Dere se, greje prostor, žarnica ima toliko in toliko ur življenjske dobe, na vsakih toliko in toliko ur pa teži s servisom (kar je navadno sesanje), ki ga, podobno kot na avtomobilu ne moreš opraviti sam, ker potem še vedno noče delati.

Za filme ja, za 5 ur teveja dnevno pa raje ne... LCD tvji so danes zelo poceni
zmaga.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jaz imam v dnevni oboje, pa TVja nikoli ne gledam na projektorju. Zvečer si pa film raje pogledam na LCD-ju kot na plazmi (nekako kino feeling dobim). Tista full hd jajca pozabi za projektor. Če imaš € bi jaz razmišljal o kombinaciji 50" plazma cca. 1-1,5k€, projektor cca. 1k€ ter ustrezno motorno platno ki se spusti pred plazmo po potrebi, pa vse skupaj rukneš na en dober surround (ki mora za potrebe stereo TV-ja imeti 5-kanalni stereo, tiste surronud standarde itak vsa jajca podpirajo). Roko na srce če ti ni problem skeširat 5k € za projektor stavim da si več v službi kot doma, posledično gledaš tv/filme 6-8 ur na teden (1 film ter 5x dnevnik, ostalo si zunaj). Za to da boš imel doma razstavo tehnike za pred prijatelji se hvalt je pa brez zveze. Če ti povem da imam projektor 4. leto, pa niti pol življenjske dobe žarnice še nisem pokuril (v normalnem, ne eko načinu), ti verjetno pove vse.
Projektor je za TV neprimeren iz drugih razlogov (če odmisliš glasnost, žarnice ipd.): rabi cca. pol minute da prideš do slike, potem še ene 2 minuti da dosežeš polno svetilnost, pa je že konc dnevnika
grin1.gif
. Pol pa še pol minute vrtenja ko ga ugasneš, pa verjetno boš TV signal iz PC-ja peljal, pa rabiš še en KVM vga preklopnik, pa vsakič boš ločljivost na zaslonu menjal in podobna jajca - jaz sem se tega nažrl, pa sem bil v podobni dilemi kot ti (poenostavljeno en kup dnarja pa nobenega cajta).