Jaz imam v dnevni oboje, pa TVja nikoli ne gledam na projektorju. Zvečer si pa film raje pogledam na LCD-ju kot na plazmi (nekako kino feeling dobim). Tista full hd jajca pozabi za projektor. Če imaš € bi jaz razmišljal o kombinaciji 50" plazma cca. 1-1,5k€, projektor cca. 1k€ ter ustrezno motorno platno ki se spusti pred plazmo po potrebi, pa vse skupaj rukneš na en dober surround (ki mora za potrebe stereo TV-ja imeti 5-kanalni stereo, tiste surronud standarde itak vsa jajca podpirajo). Roko na srce če ti ni problem skeširat 5k € za projektor stavim da si več v službi kot doma, posledično gledaš tv/filme 6-8 ur na teden (1 film ter 5x dnevnik, ostalo si zunaj). Za to da boš imel doma razstavo tehnike za pred prijatelji se hvalt je pa brez zveze. Če ti povem da imam projektor 4. leto, pa niti pol življenjske dobe žarnice še nisem pokuril (v normalnem, ne eko načinu), ti verjetno pove vse.
Projektor je za TV neprimeren iz drugih razlogov (če odmisliš glasnost, žarnice ipd.): rabi cca. pol minute da prideš do slike, potem še ene 2 minuti da dosežeš polno svetilnost, pa je že konc dnevnika
. Pol pa še pol minute vrtenja ko ga ugasneš, pa verjetno boš TV signal iz PC-ja peljal, pa rabiš še en KVM vga preklopnik, pa vsakič boš ločljivost na zaslonu menjal in podobna jajca - jaz sem se tega nažrl, pa sem bil v podobni dilemi kot ti (poenostavljeno en kup dnarja pa nobenega cajta).