Projektor in pike (pixli)

mistique

Guru
16. jun 2009
13.725
1.511
113
Emona / Carnium
Nekaj časa (cca. 1 leto) nisem uporabljal projektorja in ko sem ga priklopil, sem ugotovil, da so se v desnem zgornjem kotu pojavile pike. Morda kdo vé kaj je vzrok? Poškodovan čip, pregrevanje, prah,...? In kako to odpraviti?

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.801
636
113
Točno to se je zgodilo pri meni na optomi, edina rešitev je menjava DMD čipa. Poglej na ebay in preračunaj če se ti splača, meni se ni. Bo pa stvar sčasoma vedno slabša. Na internetu nisem našel nobenega pametnega odgovora na vprašanje, zakaj se to zgodi. Domnevno naj bi bila slaba serija čipov. Preveri pri proizvajalcu projektorja, če ima slučajno kakšen vpoklic za to serijo.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.725
1.511
113
Emona / Carnium
Ja, tudi jaz imam eno (zelo) staro Optomo, za katero čipi niso ravno poceni. Večinoma jo uporabljam za kakšne prezentacije, le občasno pa pogledam kak film ali kaj takega...

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.801
636
113
Je bilo pa zelo podobno pri meni. Projektor je miroval kakšne 3-4 mesece, ko sem ga prižgal je bilo pa tako kot pri tebi. Sedaj ga imam pospravljenega in občasno malo pokukam za DMD, če bi ga kje dobil poceni:) Vmes sem pa kupil drug projektor.