Zdravo,
Imam vprašanje na temo kako prodati doma pridelano/izdelano živilo. Hipotetično se na kmetiji pridela surovine, ki so potrebne za izdelavo prehrambenega izdelka. Recimo..marmelade ali pa suhega sadja. Ideja je, da se odpre s.p. preko katerega bi se izdelek tržilo.
Kje začeti, ne toliko v smislu birokracije glede odprtja s.p., kot v smislu birokracije vezane na proizvodnjo živil, ki ni najbolj enostavna.
Kaj so minimalni pogoji oz. nabor dovoljenj potrebnih za proizvodnjo (prostor, HACCP, higienski minimum, vzporci). Verjetno govorimo o istem setu dovoljenj, kot npr. ga ima velika prehrambena industrija.
Količinsko vrednostno govorimo o dveh-treh šaržah, vrednost okoli par kEUR. Butično.
Vnaprej hvala za vsak nasvet, namig ali usmeritev v pravo smer.
LPM;
Imam vprašanje na temo kako prodati doma pridelano/izdelano živilo. Hipotetično se na kmetiji pridela surovine, ki so potrebne za izdelavo prehrambenega izdelka. Recimo..marmelade ali pa suhega sadja. Ideja je, da se odpre s.p. preko katerega bi se izdelek tržilo.
Kje začeti, ne toliko v smislu birokracije glede odprtja s.p., kot v smislu birokracije vezane na proizvodnjo živil, ki ni najbolj enostavna.
Kaj so minimalni pogoji oz. nabor dovoljenj potrebnih za proizvodnjo (prostor, HACCP, higienski minimum, vzporci). Verjetno govorimo o istem setu dovoljenj, kot npr. ga ima velika prehrambena industrija.
Količinsko vrednostno govorimo o dveh-treh šaržah, vrednost okoli par kEUR. Butično.
Vnaprej hvala za vsak nasvet, namig ali usmeritev v pravo smer.
LPM;