Programiranje AUDI ključa - Q5

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Je možno dobiti rabljen ključ od AUDI ja... konkretno od Q5 in ga programirati na svoje vozilo?

En ključ se je namreč izgubil, pri bajti pa se rabita dva, ker ima vsak svojega (mož/žena)...

na Ebayu se dobijo ključi... se da to nabaviti in prrogramirati?

pri Audi servisu pravijo, da ne, ker kao mora tovarna na šasijo nekaj pripraviti... ?!

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
točno - ključ se programira preko online povezave vozila s "tovarno"
pomeni diagnostik preko vodene diagnoze priuči novi ter tudi stari ključ

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

Ne gre več s K+CAN comanderjem?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

Ne gre več s K+CAN comanderjem?

Gre z VAG commanderjem in ustreznimi licencami. Govorim o originalu seveda, ne o kitajskih kopijah.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
če kupiš original je bolje kupiti že programiranega - najbrž je minimalna razlika v ceni

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Poglej v vzvratno ogledalo, morda ti ne bo treba naročati novega.
evil.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
če kupiš original je bolje kupiti že programiranega - najbrž je minimalna razlika v ceni

Kakor je meni znano ne gre naročiti že programiranga.
Jaz sem že 2x naročal in sem moral ob naročanju povedat št šasije, potem je pa moral avto z avtovleko na servis, da so s programiranjem avto "spoznali" s ključem.

verma

Pripravnik
2. nov 2011
258
10
18
Lahko ti pride pooblaščeni serviser tudi na dom. Plačaš kilometrino. Meni je bilo to cenejša možnost. Res da je šlo za francoza.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sicer za VAG ne vem, mi je pa za Renault včeraj na servisu razložil...
Ključ/kartica imata 2 kodi.
1. koda se lahko programira samo 1x, in to ob naročilu. Zato potrebujejo VIN številko. Ključ/kartica prideta opremljena s pravo kodo, da ga/jo prepoznajo računalniki.
2. koda je n-krat programabilna. Z njo programiraš zaščito...

Zato tisti ključi/kartice na eBayu niso uporabne...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Sicer za VAG ne vem, mi je pa za Renault včeraj na servisu razložil...
Ključ/kartica imata 2 kodi.
1. koda se lahko programira samo 1x, in to ob naročilu. Zato potrebujejo VIN številko. Ključ/kartica prideta opremljena s pravo kodo, da ga/jo prepoznajo računalniki.
2. koda je n-krat programabilna. Z njo programiraš zaščito...

Zato tisti ključi/kartice na eBayu niso uporabne...

Renault ima nekoliko drugačen sistem. Kartice se da kodirat z bistveno cenejšimi orodji. Vsaka kartica je uporabna, če veš, kaj je potrebno narediti ... na servisu pa lahko res programirajo le že "uparjene" kartice.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hmm, tolk komplikacij okol kodiranja in nečloveške cene, a vsak dan se ukrade en kup avtov kr brez ključev.
Tuki meni nekaj ne štima...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
No, mi, ki nismo profesionalci, bi radi nekako prišli v lasten avto in ga uporabljali.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

Mislil sem na original VAG Commander, ne ključ.
smile-1.gif

pomeni, lahko z original VAG commanderjem pri q5 zaobideš component protection in priučiš nov ključ?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
No, mi, ki nismo profesionalci, bi radi nekako prišli v lasten avto in ga uporabljali.

razumem;)

želel sem povedat, da mi ni jasno kaj proizvajalci tolk komplicirajo, če imajo še vedno nekje eno oreng velko varnostno luknjo.
Kot bi imel na hiši draga protivlomna vrata, na drugi strani hiše pa stkelena balkonsa vrata.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

Mislil sem na original VAG Commander, ne ključ.
smile-1.gif

pomeni, lahko z original VAG commanderjem pri q5 zaobideš component protection in priučiš nov ključ?

Tako nekako. Pa mislim, da VAG Commander ni edini, ki to zna.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Predstavljaj si da mas draga protivlomna vrata. In pol pride lopov in zamenja celo prednjo steno hise...no ta nova stena ima enaka protivlomna vrata ampak od teh ima pa lopov kljuc...

razumem;)

želel sem povedat, da mi ni jasno kaj proizvajalci tolk komplicirajo, če imajo še vedno nekje eno oreng velko varnostno luknjo.
Kot bi imel na hiši draga protivlomna vrata, na drugi strani hiše pa stkelena balkonsa vrata.