Program za vodenje podjetja

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Pozdrav!

Sedaj v domačem podjetju uporabljamo program lokalnega računalničarja, s katerim pa nismo kaj preveč zadovoljni in ga bomo zamenjali.

Potrebujem:

- fakturiranje, evidenca prejetih računov (možnost izvoza v elektronsko banko) in DDVja

- naročilnice, dobavnice, predračuni, avansni računi

- materialno knjigovodstvo

Fajn bi bilo, da program kasneje omogoča nadgraditev - možnost obračunavanja plač,...

Zaželjeno je, da je program bolj preprost za uporabo.

Kateri program priporočate?

Nazadnje urejeno:

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
To informacijo ti tudi jaz potreboval...
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

tommas

Pripravnik
11. avg 2007
242
0
16
razviti zahod
vasco je vredu, +lahko si znižaš ceno računovodstkih storitev če izvoziš pf,if,potne naloge, v program tvoje računovodkinje

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Pozdrav!

Sedaj v domačem podjetju uporabljamo program lokalnega računalničarja, s katerim pa nismo kaj preveč zadovoljni in ga bomo zamenjali.

Potrebujem:
- fakturiranje, evidenca prejetih računov (možnost izvoza v elektronsko banko) in DDVja
- naročilnice, dobavnice, predračuni, avansni računi
- materialno knjigovodstvo

Fajn bi bilo, da program kasneje omogoča nadgraditev - možnost obračunavanja plač,...
Zaželjeno je, da je program bolj preprost za uporabo.

Kateri program priporočate?

Iz kje si?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Pri nas imamo Birokrat. Lahko rečem, da sem z njim v večini zadovoljen. Imam popolnoma kompletno verzijo, tako da lahko delam vse sam.
Šibka lastnost birokrata so baze, ki pa pride do izraza šele, če je podjetje nekoliko večje (15-20 ljudi). SIcer se ne zgodi nič drugega kot, da zablokira in greš samo še enkrat ven in nazaj noter. To se mi naredi približno 1x na teden, tako da se s tem ne obremenjujem.

Absolutna prednost glede na ostale ponudnike pa je cena. Ko sem pred kakšnim letom delal primerjave je bil vsaj enkrat cenejši od ostalih, če potrebuješ popolen komplet. Prav tako je zelo ugodna vzdrževalna pogodba. Pa še enostaven je za delat, saj deluje na principu windowsov.

Če koga še kaj zanima od Birokrata pa lahko še vpraša.

lp

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Sam sicer še ne uporabljam... uporabljajo pa mnogi moji kolegi (od družb z enim zaposlenim do družb z 150+ zaposlenimi): Panteon (Datalab)

Poišči in preglej njihovo referenčno listo ter se čudi...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No stvar je takšna , za vzdrževalno pogodbo ne vem, ker je ne koristim, vem pa ceno za nadgradnje. In sicer je letno cca 250 eur za kompletno verzijo in vse nadgradnje, narejene na Birokratu. Kar znese mesečno dobrih 20 eur. Vzdrževalna pogodba pa je nepotrebna, saj imajo še servis zraven, ki ga prakticirajo preko številke 090. Ti samo pokličeš tja poveš kaj je narobe, nato se ti preko neta priključijo na računalnik in v večini primerov tudi zrihtajo. Takšna pomoč te stane največ 10 eur, običajno tudi manj. Seveda samo v primeru če kaj ne štima. Imajo pa zelo močen suport, saj jih je v podpori že po mojem več kot 10 in tudi težko verjamem, da je trenutno v slo oziroma vsaj v Ljubljani močnejše podjetje s programom za računovodstvo malih podjetij.

lp

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Tis, sem šel malo na njihovo stran, da bi primerjal cene, pa vidim, da jih ni več. Me zanima če imaš informacije kakšna so sedaj njihove cene, pa vidim, da imajo tudi možnost najema. No če kaj več veš bi bil vesel če malo napišeš.
No tukaj imaš pa še link do referenčne liste Birokrata: link Me zanima kaj boš na to rekel?
grin1.gif

lp

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
sevlje... iz post-a v post me prepričuješ, da nisi pravi, da bi ti zaupal svoje poslovanje.

Ne zanikam... Birokrat je verjetno eden boljših programov na našem tržišču. Mnogo podjetij je izbralo tudi Vasco (predvsem je bil pri nas še pod DOS eden prvih konkretnih produktov) a mnoga so zaradi tehnologije imela tudi neprijetnosti. Zadnje čase pa moram dejati, da me je predvsem prepričal Datalab - predvsem zaradi svojih razvojnih in implementatorskih partnerstev - na voljo je širok nabor podjetij, ki osnovni produkt razširjajo (e-poslovanje, projektno vodenje, ...) in širok nabor podjetij, ki nudijo podporo za produkt (skupno seveda precej več kot 10 ljudi v podpori, saj je že podjetij, ki nudijo podoro skoraj 20).

Vsakomur, ki izbira med programi za vodenje podjeta predlagam, da si pogledajo vse te tri produkte, podporo in le to primerjajo tudi s svojimi dolgoročnimi cilji.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
In v čem sem te sedaj razočaral?
A zato, ker pri nakupu programa gledam tudi na ceno?
A zato, ker sem pokazal daljšo referenčno listo kot je datalabova?

Hvala za lep opis od datalaba.

lp

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Ne moreš verjeti ampak me je mama prepričala, da je DOS-ovski program za knjiženje najboljši ter najhitrejši program. In glej ga zlomka ... res je! Kar se tiče Panteona: žal je imela/ima naša stranka probleme, ki kar nisem mogel verjeti, da obstajajo ter da so tako enostavne zadeve tako hitro NErešljive. In glej ga hudiča ... spet ... še ena naša stranka je imela probleme z njim. No, ja, mogoče imamo pa samo mi take stranke, ki imajo probleme ali pa je problem v temu, da ni supporta za za druge okoliše razen Ljubljane. Drgač pa sta na našem koncu zagotovo dve podjetji: J&B (Tolmin - tudi sami koristimo programe) ter SAOP (Šempeter pri Gorici). Kar se tiče prvega seveda poznamo ter imamo "prave" kontakte ...

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ja... klasični računovodski pogled na zadevo. Prav zaradi tega tudi Vasco dolgo ni vpeljeval win rešitev. Mislim pa, da še vedno podpirajo tudi DOS. Toda to je za navadnega uporabnika neuporabno ... računovodski servisi, ki masovno vnašajo postavke pa so takega načina dela seveda veseli.

sevlje... če še po spletu ne znaš pobrskati informacije, ki je dostopna preko treh klikov potem ne vem kaj naj rečem. Kot sem dejal... sam ne uporabljam nobene od rešitev (zaenkrat) a poznam malo morje ljudi (ukvarjam se s poslovnim svetovanjem), ki uporabljajo določeno rešitev in so z njo seveda zadovoljni - in to podjetja različnih branž; eno izmed njih z instalacijami v več državah (poslovalnice). Je pa dejstvo, da je poleg prave rešitve potrebno izbrati tudi pravo podjetje za podporo.

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Ja... klasični računovodski pogled na zadevo. Prav zaradi tega tudi Vasco dolgo ni vpeljeval win rešitev. Mislim pa, da še vedno podpirajo tudi DOS. Toda to je za navadnega uporabnika neuporabno ... računovodski servisi, ki masovno vnašajo postavke pa so takega načina dela seveda veseli.

sevlje... če še po spletu ne znaš pobrskati informacije, ki je dostopna preko treh klikov potem ne vem kaj naj rečem. Kot sem dejal... sam ne uporabljam nobene od rešitev (zaenkrat) a poznam malo morje ljudi (ukvarjam se s poslovnim svetovanjem), ki uporabljajo določeno rešitev in so z njo seveda zadovoljni - in to podjetja različnih branž; eno izmed njih z instalacijami v več državah (poslovalnice). Je pa dejstvo, da je poleg prave rešitve potrebno izbrati tudi pravo podjetje za podporo.

Mogoče nisem bil dovolj ekspliciten; seveda imajo vse programe tudi za win okolje, in ko bodo le-te naredili slične DOS programom (načini vnosa, potrjevanje, popravljanje, ...) bodo stari najboljši programi ŽAL izumrli. Tukaj je "problem" samo tiste dobre stare šole, ki jih preprosto ljubi. Drugače pa: ko smo klikali po 286-ah, ko so win3.11 bili na tavelikih disketah, smo že bili pripravljeni na okolja skozi katere piha, če okna niso zaprta
wink-1.gif
Je pa res, da za obično fakturiranje ipd. ni lepšega kot simple windows programi, ki bi jih vsak otrok znal uporabljati. In tega je malooo morjeee ...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.946
113
v lokalni ostariji
TIS si morda ti implementator Pantheona da ga takole hvalis?

rak rana mu je racunovodstvo oz racunovodski del... odlicno pa ima postiman komercialni del (ceniki, predracuni...)

sam bi tudi izbral birokrata saj glede na ceno/kakovost je kar v vrhu... za tam do 5 sokratnih uporabnikov je cisto vredu... za kaj vec je pa treba posesti po vecjih zadevah...

kar se pa tice hitrosti: na zalost NOBEN WIN program ne dela tako hitro kot dobri stari clipper programcki...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
TIS si morda ti implementator Pantheona da ga takole hvalis?

rak rana mu je racunovodstvo oz racunovodski del... odlicno pa ima postiman komercialni del (ceniki, predracuni...)

sam bi tudi izbral birokrata saj glede na ceno/kakovost je kar v vrhu... za tam do 5 sokratnih uporabnikov je cisto vredu... za kaj vec je pa treba posesti po vecjih zadevah...

kar se pa tice hitrosti: na zalost NOBEN WIN program ne dela tako hitro kot dobri stari clipper programcki...

Niti slučajno nisem implementator. Se ne ukvarjam (več) z IT-jem.
Kot sem dejal ... strinjam se, da so stari clipper programčki za vnose zakon (sem jih sam kar nekaj spisal) a povprečen uporabnik jih danes ne bo uporabljal več. Res je, da se je večina uporabnikov, ki jih poznam odločila za DL zaradi komercialnega dela, saj tam potrebujejo najboljšo podporo (poleg komerciale tudi skladiščno poslovanje) ... računovodstvo jim potem (v kolikor so vse nastavitve ok) dokaj dobro samo skupaj pade. Drugače pa preberite moje poste... sam sem predlagal, da naj se uporabniki odločajo med vsemi tremi široko podprtimi sistemi glede na svoje potrebe... sam za sebe vem za kaj bi se odločil (iz čisto poslovnih razlogov). Računovodstvo meni ne pomeni veliko (imam zelo enostavno poslovanje - večje storitve, malo računov).

Me pa moti, da mi moja računovodkinja podatkov ne more dostavljati v digitalni obliki. Zeleno bele plahte a3 papirja so za mene pase...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Manc pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:

Mogoče nisem bil dovolj ekspliciten; seveda imajo vse programe tudi za win okolje, in ko bodo le-te naredili slične DOS programom (načini vnosa, potrjevanje, popravljanje, ...) bodo stari najboljši programi ŽAL izumrli. Tukaj je "problem" samo tiste dobre stare šole, ki jih preprosto ljubi. Drugače pa: ko smo klikali po 286-ah, ko so win3.11 bili na tavelikih disketah, smo že bili pripravljeni na okolja skozi katere piha, če okna niso zaprta
wink-1.gif
Je pa res, da za obično fakturiranje ipd. ni lepšega kot simple windows programi, ki bi jih vsak otrok znal uporabljati. In tega je malooo morjeee ...

Če se omejuješ le na računovodstvo/knjigovodstvo so taki programi seveda najboljši in tega ti ne oporekam. Minus imajo morda le pri izpisih/prenosih v datoteke, saj pogosto niso uporabniku prijazni. Pošlji mi prosim predračun po elektronski pošti preko tovrstnega programa (morda celo gre !?).

Če pa iščeš poslovni program (naslov teme je "program za vodenje podjetja" ne "program za računovodstvo") potem moram vztrajati pri načelu ... uporabniku prijazno je boljše in produktivnejše. Tu se seveda ne omejujem le na računovodstvo, plače, komercialo, skladiščno poslovanje...

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Manc pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:

wink-1.gif

Če se omejuješ le na računovodstvo/knjigovodstvo so taki programi seveda najboljši in tega ti ne oporekam. Minus imajo morda le pri izpisih/prenosih v datoteke, saj pogosto niso uporabniku prijazni. Pošlji mi prosim predračun po elektronski pošti preko tovrstnega programa (morda celo gre !?).

Če pa iščeš poslovni program (naslov teme je "program za vodenje podjetja" ne "program za računovodstvo") potem moram vztrajati pri načelu ... uporabniku prijazno je boljše in produktivnejše. Tu se seveda ne omejujem le na računovodstvo, plače, komercialo, skladiščno poslovanje...

Res je, malce sem šel offtopic. Se strinjam.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Ogledal sem si strani, na katerih so predstavljeni programi, katere ste omenili.
Najbolj mi je zanimiv Birokrat, ki je tudi cenovno ugodnejši, v primerjavi z ostalimi, ki so namenjeni tudi večjim podjetjem.
Želja je, da novo leto začnemo z novim programom, tako, da imam(o) še nekaj časa za razmislek.

Hvala vsem za komentarje in priporočila, če ima kdo še kaj, pa naj kar napiše.