PROGRAM za učenje desetprstnega tipkanja

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
Zna kdo tipkati z desetimi prsti?
Po 20 letih božanja vsemogočih tipkovnic, bi se rad končno navadil desetprstnega tipkanja, ne da bi za pravilnost napisanih besed moral neprestano gledati na tipkovnico in potem popravljati, npr. pogosto zamenjani vrstni red črk v besedi, dodajati izpuščene črke, itn,...
redface-1.gif

Zanima me, če kdo iz lastnih izkušenj pozna kakšen preizkušen program, s pomočjo katerega bi se dalo doma učinkovito naučiti desetprstnega slepega tipkanja?
Se že vnaprej zahavaljujem za odgovore
cheer.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
prej kar nekaj leti smo se mi v šoli učili na verzijah ASDF-FDSA in še nekih 3 različnih podobnih programih iz pamtiveka.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Je kateri od teh programov prilagojena za slovensko tipkovnico? Sem enkrat imela enega, pa ni bil in je bilo nadležno oz. sem ga hitro opustila.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Tud mi smo se učili na tega in je bil čist ok pomojem, enostaven in pregleden več ne rabš, važn sam da ponavljaš in ponavljaš in ti pride v kri.

http://www.microtom.si/asdf/

Tako, na teh programih smo se učii v šoli, menim, da čisto normalno prebavljajo slovensko tipkovnico (vsaj mi nismo nikoli imeli težav)

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
ja asdf je zakon. Ka smo se to moral ganjat. profesorca pa zraven in f in j in f in j in f in j in nič(presledek)
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hehe... ja zame najbolj pametna zadeva in uporabna zadeva, k smo se jo navadili v srednji šoli....

v šoli smo se to 1 leto učili... avtor bo moral biti zelo priden, da se bo sam navadil 10-prstno...

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Mi smo se na ekonomski mislim da dve leti. Sem dosegel že 230 znakov na minuto brez napake. Potem ti pa reče profesorca, da je svoje čase tipkala 600 na stroj. Hudo, že jaz sem se sam sebi zdel hiter.

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
Hvala! Nekako sem se odločil za tvoj nasvet, Mr_Wolf, tako da že pridno vadim s Stamino!

Vsem, prav vsem hvala za nasvete!
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
se strinjam. internet chat je najboljša in tudi zelo zabavna alternativa za učenje tipkanja.

lp