Program za telefonski imenik iz dveh telefonov

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Imam sledeči problem.

Imam dva telefona ( S! in M@ )
Sinhroniziral sem oba z Mircrosoft Outlookom. Ampak potem sem pa v enega dodajal simobilove cifre v drugega ostale. Zdaj imam pravo zmešnjavo

Obstaja kakšen program da od obeh zdruzi telefonske, in tiste ki se duplirajo izbriše ostale se prenese na telefon ?

Lp

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik MasterX pravi:
Imam sledeči problem.

Imam dva telefona ( S! in M@ )
Sinhroniziral sem oba z Mircrosoft Outlookom. Ampak potem sem pa v enega dodajal simobilove cifre v drugega ostale. Zdaj imam pravo zmešnjavo

Obstaja kakšen program da od obeh zdruzi telefonske, in tiste ki se duplirajo izbriše ostale se prenese na telefon ?

Lp

Če ne drugače jih v Outlook-u posortiraj po določenih kriterijih, ročno pobriši duplikate in sinhroniziraj v oba telefona. Še prej pa naredi varnostno kopijo obeh (to si gotovo že naredil
wink-1.gif
). Jaz sem se urejanja kontaktov lotil za cca 1200 številk, pa recimo da bi jih ti znal imeti tudi toliko, ampak meni je uspelo. Sem pa šel urejat predvsem zaradi pravega zaporedja "ime priimek", pa zraven sem zmetal ven še kakšnih 100 cifer, ki jih ne potrebujem več in nekaj deset duplikatov.

Jernej

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
ja na to rešitev sem že študiral....ampak sigurno mora obstajat kakšen pogram ki presortira stike in dvojnike izbriše oz. da na izbiro kaj naredit ? :S

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik MasterX pravi:
ja na to rešitev sem že študiral....ampak sigurno mora obstajat kakšen pogram ki presortira stike in dvojnike izbriše oz. da na izbiro kaj naredit ? :S

Ja, lahko pobrskaš po spletu, ampak če nimaš ravno veliko kontaktov boš prej naredil ročno (v spisku držiš tipko CTRL in klikaš dvojnike kolikor vidiš na strani ter brišeš več kontaktov istočasno)

Jernej

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
V google gmailu se da sinhronizirat pol pa lepo porihtat

Imam vse sinhronizirano v Outlooku. Sem hotel te kontakte sinhronizirat z Gmailom, pa nikakor ne gre prenest kontaktov v Gmail. Pa problem je, ker imam za vsak telefon na svojem računalniku na dveh različnih Outlookih podatke :S

Zmedo sem si naredil res...ampak tako je če imaš dva telefona z različnimi ciframi. Pa število kontaktov na obeh preko 1000

pretnarm

Pripravnik
22. jul 2011
52
0
6
Kontakte iz Outlooka si shrani v .csv datoteko in jo importaj v gmail račun. Gmail -> Contacts -> More -> Import
V gmailu si lahko ustvariš skupino za posamezne kontakte (če želiš imeti ločene kontakte iz Outlooka 1 in Outlooka 2) ali pa uporabiš dva gmail računa.
Glede na to da imaš veliko kontaktov rajši ustvari dva gmail računa (da imaš 100% ločeno)
V telefonu pa lahko izbereš katere skupine so prikazane v imeniku.

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
če pa nikakor mi ne uspe da si v GMAIL naložim prav kontakte. Dam v Outlooku export.... pa pol import. Ampak to so kontakti kjer ni nikjer imena priimka in ostalega. Neuporabno...

ne vem kaj je narobe

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Saj sem .... ampak piše... novih stikov 1138. Ampak nikjer imena Priimka.... samo čist na desni strani UVOŽENO dne 30.11.2011

pa ko na telefonu sinhroniziram... se padatki ljudi pokažejo kot beležka... IMENA in PRIIMKA ni nikjer :S

Nazadnje urejeno:

pretnarm

Pripravnik
22. jul 2011
52
0
6
poskusi z izvozom v .csv (dos),
odpri datoteko v Excelu
v 1. vrstici spremeni prvi e-naslov iz Email Address1 v E-mail Address
shrani datoteko
uvozi v gmail

Upam, da bo to pomagalo

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik MasterX pravi:

Merge contacts v Gmail

Podobne teme