Program za risanje tiskanih vezij

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Kateri program priporočate za risanje tiskanih vezij? Kaj uporabljate? Tega je malo morje pa me mal zanima katerega se splača začet učit... PCAD je verjetno že malo zastarel?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Eagle je za majhne stvari zastonj in vsebuje vse - od sheme do gerberjev in drillov. Omejitev zastonj verzije je v dimenzijah PCB (8x10 cm, samo Top in Bottom layer), shema nima nobenih dimenzijskih omejitev.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Ja Eagle je malo bolj enostavna zadeva kolikor vidim. Kaj pa ta Altium? Rabim nekaj kar se mi splača naučit in omogoča risanje PCB in izdelavo dokumentacije(kosovnice, shema,...)..

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Eagle to ima (pri kosovnici se bos moral malo potruditi).

Altium pa staaaaaaaaaaaane. Posteno.

Ce vse skupaj pade z neba in ce se ti res ne mudi, potem je po mojem mnenju Altium boljsa izbira (= se uporablja v vec firmah pri nas, torej bos lazje dobil sluzbo). Ce pa delas nekaj zase in/ali ce bi rad nekaj na hitro, bos pa tezko nasel enostavnejso stvar, kot je Eagle ... da cene ne omenjam ponovno
smile-1.gif

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Eagle to ima (pri kosovnici se bos moral malo potruditi).

Altium pa staaaaaaaaaaaane. Posteno.

Ce vse skupaj pade z neba in ce se ti res ne mudi, potem je po mojem mnenju Altium boljsa izbira (= se uporablja v vec firmah pri nas, torej bos lazje dobil sluzbo). Ce pa delas nekaj zase in/ali ce bi rad nekaj na hitro, bos pa tezko nasel enostavnejso stvar, kot je Eagle ... da cene ne omenjam ponovno
smile-1.gif

Ne pade iz neba...
smile-1.gif
bom začel kar z Eagle. Mislim da bi moral bit dovolj zmogljiv za tisto kar rabim. Imaš mogoče kakšno priporočilo kako najhitreje osvojiti vsaj osnove?

Hvala

pipo

Majstr
19. mar 2008
927
439
63
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:

Ne pade iz neba...
smile-1.gif
bom začel kar z Eagle. Mislim da bi moral bit dovolj zmogljiv za tisto kar rabim. Imaš mogoče kakšno priporočilo kako najhitreje osvojiti vsaj osnove?

Hvala

Preden se zaženeš v Eagle, poizkusi še Target 3001. 250 pinska verzija je brezplačna, brez omejitev (osebna raba)... tudi ostale

licence imajo korektne cene.

Z obema boš naredil vse, zna bit da ti bo targetov način dela bolj odgovarjal. Bolj enostavno menda ne gre.

Altium in ostale zadeve so precej zmogljive in kompleksne, vprašanje če to potrebuješ. Pa načeloma, če znaš z enim delat, boš več

ali manj znal z vsemi delat.

No, jaz sem svoj search za ultimate pcb software zaključil s targetom
smile-1.gif
( začel se je z orcadom v dosu, preko pcada in protela itd)