Program za razporejanje prometa

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Cenjeni!

Torej... išče se program v stilu CfosSpeed (saj mi ta več ne deluje ali pa kaj druga ne štima). Moti me da ko dam dol vlečt nekaj torrentov (4-5), da vse skupaj zablokira in to kljub 11mbitni liniji. Rabil bi torej program ki ti pusti nekakšno rezervo za komfortno surfanje. Je pa vmes še WiFi router preko katerega je skos gori obešen prenosnik. Nevem morda pa ne znam prav nastavit tega Cfosa...

Hvala

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Temu se reče QoS. Nekateri routerji ga že podpirajo, tako da če boš napisal katerega imaš, ti lahko dalje pomagamo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Tega hudiča sem že mel! Hvala da si me spomnil! Sicer se mi zdi da sem ga odstranil ker mi je do sedaj CfosSpeed to vse urejal! Bom poskusil
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Imaš v torrent odjemalcu nastavljene kakšne omejitve - število konekcij, max upload? Če nimaš, obvezno nastavi.

Imaš na računalniku kakšen firewall / AV? Recimo Nod pri default nastavitvah totalno zaštopa povezavo, če laufaš torrente.

Za QoS na ruterju boš moral pogledat za alternativnim firmwareom. Ampak kot berem ostale uporabnike verjetno ne obstaja nič pametnega?

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Citat:
Uporabnik blazko pravi:

Imaš na računalniku kakšen firewall / AV? Recimo Nod pri default nastavitvah totalno zaštopa povezavo, če laufaš torrente.

Si siguren pri tej trditvi?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Imaš v torrent odjemalcu nastavljene kakšne omejitve - število konekcij, max upload? Če nimaš, obvezno nastavi.

Za QoS na ruterju boš moral pogledat za alternativnim firmwareom. Ampak kot berem ostale uporabnike verjetno ne obstaja nič pametnega?

Imam uTorrent in default nastavitve torej:

Največje število dejavnih torrentov: 8
Največje število dejavnih prejemanj: 5

Največje število povezav: 200
Največje število povezav s soležniki na torrentu: 50
Število oddajnih povezav na torrent: 4

Firewalla pa nimam!

Lp

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
pusti vse na defaultu, namesti Netlimiter (za brezskrbno surfanje po netu in možno omejeno rabo še drugih aplikacij), pa tudi noda lahko maš s standardnimi nastavitvami. Nisem še imel primera, da to ne bi laufalo. Pa tudi router mislim, da bi moral to prebaviti.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Pozabil si na zelo pomembno stvar - imaš omejen max upload? Nastavi ga na cirka 50% zmogljivosti linije (lahko tudi manj ali več, odvisno od potreb po seedanju).

Ok, FW nimaš. Kaj pa AV? Oz. "internet security" ali kakorkoli že danes imenujejo te stvari?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sam res... v utorrentu si naštimi omejitev.

ikonca pri urci, zadnji klik na miški, nastavi omejitev oddajanja in prejemanja. Lahko si tud narediš urnik, da ti ponoči recimo downloada na ful, zjutraj je pa že omejen, ko začneš ti delat na njem...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
pusti vse na defaultu, namesti Netlimiter (za brezskrbno surfanje po netu in možno omejeno rabo še drugih aplikacij), pa tudi noda lahko maš s standardnimi nastavitvami. Nisem še imel primera, da to ne bi laufalo. Pa tudi router mislim, da bi moral to prebaviti.

Bom poskusil vse druge opcije in če ne bo šlo bom namestil ta Netlimiter! Hvala!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Pozabil si na zelo pomembno stvar - imaš omejen max upload? Nastavi ga na cirka 50% zmogljivosti linije (lahko tudi manj ali več, odvisno od potreb po seedanju).

Ok, FW nimaš. Kaj pa AV? Oz. "internet security" ali kakorkoli že danes imenujejo te stvari?

Imam najnovejši Kaspersky Antivirus! Web protection imam izklopljen!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sam res... v utorrentu si naštimi omejitev.

ikonca pri urci, zadnji klik na miški, nastavi omejitev oddajanja in prejemanja. Lahko si tud narediš urnik, da ti ponoči recimo downloada na ful, zjutraj je pa že omejen, ko začneš ti delat na njem...

Zrihtam v utorrentu in bom testiral pa javim!
wink-1.gif