Program za prepoznavanje podatkov

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ponesreči sem nekaj stvari izbrisal. sedaj so to neke izgubljene datoteke, ki jih lahko obnovim vendar ne vem če so to pravi podatki. obstaja kakšen program ki bi te podatke znal smisleno prebrati?
ne iščem programa za obnvaljanje izbrisanih datotek - tega že imam.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.797
1.608
113
Emona / Carnium
Vsi podatki so pravi
smile-1.gif

Program bo zanimalo, kaj pomeni "pravi".

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ja hvala za odgovor...
sicer sem pa našel podatke in očitno celo tako da so v obliki datoteke. samo je malo pokvarjena... kakšen dober program za to popravit? nekaj sem našel nisem še probal...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če ti je program za obnovo datotek našel samo 'neko' datoteko, (ki po možnosti niti končnice nima) se lahko kar posloviš od podatkov, razen če si pripravljen odštet pošten denar podjetju, ki se ukvarja z obnovo podatkov.

Izgleda so bili sektorji, kjer je prej bila ta oz. te datoteke že prepisani z nečem drugim in tako je ostal samo del na voljo.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
datoteke sem po brisanju obnovil samo so poškodovane. jih ne morem odpreti. bolj jasno napisano?
gre za nekaj excelov, wordov ter slik. en porgram sem sporbal samo nisem bil uspešen pri poravilu datotek...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.130
1.085
113
XLSX in DOCX so v bistvu zip datoteke.
Spremeni končnico v ZIP in poskusi s kakšnim zip programom vsebino pogledat/popravit.
Potem tiste mape in datoteke spet zazipaj, preimenuj v docx, xlsx in poskusi odpret.