Program za merjenje hitrosti in pospeškov prek GPS

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Zanima me če kdo pozna kak symbian program za merjenje hitrosti in pospeškov, recimo za avto. Telefon imam samsung g810. Sprobal sem naslednja dva:

KLIK 1
KLIK 2

Prvi je samo demo verzija in ne kaže točno.
rolleyes-1.gif

Ve kdo še za kak FREE programčič te vrste?

Hvala

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.876
697
113
Pospešek avta od 0-100 ni konstanten, zato ga ne moreš kar izračunati kot "končna hitrost / čas do 100kmh".
Za GPS ne vem kak je občutljiv na to, samo glede na to da računa koordinate vsako sekundo, bi bil akcelometer v telefonu bolj primeren za merjenje kaj takšnega (nimam pa pojma, če ga tvoj telefon vsebuje).

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Naložil sem si tadrugi program, testiral ga še nisem. Zanimiva stvar, sploh nisem vedel, da to obstaja
cool-1.gif

Kaj je problem pri merjenju pospeška? Kot sem gledal, samo nastaviš meritev pospeška in gas kolikor gre.
Bom jutri stestiral na n95, pa povem vtise kaj mi bo pokazalo.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Ja, samo jaz recimo dam new, pa performance test in nato poženem. Riše mi pot in s knofoma 2 in 3 spreminjam med višino, satelit, hitrostjo, smeri...potem ustavim, in kako hudiča potem vidim čas recimo 0-100? A tam v grafu?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Sem sicer najdel kao scrackan, ampak je unsigned in mi ne dela.
frown-1.gif
Sem probal neke sign fore z x-plore pa nekimi fajli samo ne dela.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
A na unem drugem programčku je potem rezultat pospeška od 0-100km/h?

Ker zgleda zanimivo, sam morm prej kupit telefon, ki ima S60 oz. bi kupil takega kot imaš ti
smile-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Poglej tam na strani od programčka, imaš manual, vse u nulo razloženo. Pospešek se da tudi iz grafa odčitat, lahko pozoomaš na 0.1 sekunde, če pa pritisneš sredinsko tipko pa ti spreminja Y recimo 0-100 ali pa ti pozooma. Huda zadeva. Same natančnosti GPSa in programčka pa še nisem stestiral, bo treba enkrat it na kak "ring".
grims-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Ja, na ringu pa zadeva ne bo delovala! Kako naj pa samo s koordinatami veš, da se giblješ v krogu?

Nisem poizkusil, ampak GPS za merjenje pospeška je bolj tako. Še posebej glede resolucije in pogostosti meritev. Če že, je veliko bolje dobiti podatke od vgrajenega merilca pospeškov. Raje malo pogooglaj za "nokia accelerometer"
wink-1.gif