Program za izris hiše

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Sem pred prenovo hiše in bi rad sam preveril par opcij, preden pokličem (in plačam) arhitekta. Programov za arhitekturo je malo morje in pošteno povedano nimam časa, niti volje, da bi vse preizkušal.

Iščem nekaj enostavnega za uporabo (ArchiCad ne pride v poštev
smile-1.gif
), ki pa vseeno mora imeti na koncu možnost enostavnega izrisa tudi zunanjih brežin in škarp ali pa v notranjosti posameznih tramov v ostrešju in stebrov v mansardi. Pa seveda 3D izris na koncu, kar je pa danes že tako ali tako standard. Velika banka kosov pohištva in podobno za v notranjost me niti ne zanima. Gre se mi bolj za razporeditev prostora in zunanji izgled (torej pomembnejši so balkoni in okna).

Bi lahko kdo kakega konkretnega priporočil?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
HomeStyler je podoben floorplanu. Pri teh dveh me moti, da sta predvsem za notranjost, zunanjost in okolica je problem.

Moram probat tudi sketchup pro oziroma zdaj vidim SketchUp Make na tvojem linku.

Vseeno nadaljnji nasveti še vedno dobrodošli
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
sem bila na istem kot ti in sem sketchup kar hitro osvojila. Je tudi veliko videov, kako kaj narediti. Zrisala sem si hiši, interier, okolico v 3d. Ni da ni... na koncu pa še kaki (osnoven) render narediš s kakim zastonj programom ali trialom in je to to.