program za izpite/ankete/vprašalnike ..

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Fantje, rabim vašo pomoč.

Iščem namreč program (brezplačen), s katerim bi lahko delal naslednje:

Izpit/anketa je sestavljena iz 15 vprašanj, ki imajo npr. 5 različnih odgovorov. Jaz pa bi rad naredil nekaj različnih verzij teh istih vprašanj, vendar v drugačnem zaporednju. Če je bil na prvem listu nekaj pod vprašanjem št. 5, bi bilo zdaj to isto na drugem listu/verziji pod vprašanjem npr. 12. Poleg tega pa tudi, da se ponujeni odgovori med sabo pomešajo. Primer:

Vpr. št. 4: Ali ste že bili v tujini?
a) nikoli
b) le v sosednjih državah
c) zgolj v Evropi

In bi mi program to spremenil v :

Vpr. št.14: Ali ste že bili v tujini?
a) zgolj v Evropi
b) nikoli
c) le v sosednjih državah

A obstaja kak program, ki bi mi to naredil? Saj če gre za par vprašanj, lahko to naredim po copy/paste/mix varianti, ker je pa vprašanj "malo morje" bi pa raje videl kakšno avtomatiko
smirk-1.gif

help pliz
cry12bpy.gif

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
Vprašal sem soseda - računalniškega inženirja, in je rekel, da še sploh ni slišal, da bi kaki tak program obstajal ali pa pripomoček. Je rekel, da se bo pozanimal in ti bom takrat povedal. Do takrat pa moreš ročno nastavljat.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Obstaja, obstaja. Npr. Micro Test Pro. Prijatelj ga je sicer kupil, vendar mu je po zelo kratkem času javilo poteklo licenco (kupljena da dooolgo, potekla takoj), tako da temu programu ne zaupam. Ičem torej nekaj drugega .. for free če gre ..

Če kaj zveš, bom zelo vesel, ja .

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Kaj pa kakšna spletna možnost ne pride v upoštev ? Mislim da moodle nekaj takega omogoča.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Verjetno je kar nekaj takšnih programov, samo problem jih je najt
grin1.gif

Pa če bi res hotel samo vnašanje vprašanj/možnih odgovorov in potem generiranja n naključnih testov (za natisnit), potem to ni nek problem za sprogramirat.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na webu je nekaj takih anket, kjer si lahko svojo narediš.

Če omogoča menjavo vrstnega reda odgovorov, pa ne bi vedel.

PS: Google.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Lahko pa tudi poiščeš kakšen boljši urejevalnik tekstovnih besedil in zadevo rešiš z makrojem, katerega posnameš in doprogramiraš.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.168
1.143
113
Pri vseh omenjenih bo verjetno problem ponavljanje istega vprašanja večkrat
na vprašalniku (pa še s premešanimi odgovori).

Spot

Pripravnik
2. apr 2008
48
0
6
Mi smo na faksu imel včasih kakšna vmesna preverjanja znaja v obliki takšnih anket, oz. vprašalnikov za odgovarjanje. Bili pa so narejeni s programom HotPotatoes. (ja, hecno ime
wink-1.gif
) za osebno uporabo mislim, da je celo free.
Evo link: http://hotpot.uvic.ca/