Program za izločitev šumov v ozadju

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Zanima me če obstaja program oz če se da na kakršen koli način izločiti šume v ozadju: konkretno posnetek s telefonom: ko snema se sliši ššššš...verjetno posledica samega snemanja tudi če je čista tišina v prostoru. Kako to izločiti?

Če pa ni možno me zanima na kakšen način se da povečati, da bi bil sneman pogovor kar najbolj jasen oz s katerim programom predvajati posnetek...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz za to uporabljam Adobe Audition. Če imaš en posnetek mi ga lahko pošlješ in ti ga počistim. Za predvajanje pa ti noben program ne bo pomagal, bo s vsakim enako.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
S pravim programom se da izničiti šum, vendar pa se s tem poreže tudi nekaj drugih frekvenc. Pred leti sem uporabljal super in enostaven programček, še na Win98, ampak imena se pa žal ne spomnim. Označil si nekaj milisekund posnetka, kjer se je nahajal samo šum, program je to skalkuliral in potem po celem posnetku pobrisal ta šum.
Danes obstaja malo morje pluginov za profi in amaterske audio programe. V googlu odtipkaj Denoiser in ni vrag, da ne boš našel kaj uporabnega.

V prihodnje, ko snemaš s telefonom, naj bo govornik čimbližje mikrofončku. Tudi če bi se ta posnetek ojačal z gainom, se bo zraven povečal tudi šum.
Katerikoli program za predvajanje boš uporabil, povsod bo prisoten šum, ker je pač tako posneto. Za kaj konkretnega pa bo treba uporabiti profi mikrofon.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
S pravim programom se da izničiti šum, vendar pa se s tem poreže tudi nekaj drugih frekvenc. Pred leti sem uporabljal super in enostaven programček, še na Win98, ampak imena se pa žal ne spomnim. Označil si nekaj milisekund posnetka, kjer se je nahajal samo šum, program je to skalkuliral in potem po celem posnetku pobrisal ta šum.
To je znal med drugimi CoolEdit.
Se še sigurno kje najde...