Prodaja vzajemnih skladov in nakup frankov?

jan24

Pripravnik
4. sep 2007
69
0
6
Ob tem dogajanju v Grčiji mi je čedalje bolj jasno, da tale opevana Evropa ne bo dolgega veka, še manj pa njen euro. Imama prišparan (za najine pojme) kar lep kupčev v obliki skladov. Eden od ciljev je upokojitev pri 55-60ih, in živeti od skladov, dokler ne bo prava penzija, pomagati otrokom do svojih stanovanj ali hiš, pa met kaj zlate rezerve za stare cajte.

No, ker je to trdo prislužen in ne šenkan euro, razmišljam da bi v teh nesigurnih cajtih (Grčija itd) raje vse skup prodal, kupil švicarske franke in jih dal tam na banko. Sklade toliko poznam, da vem, da lahko fino zaslužiš, lahko pa tudi fino pušneš...

Kaj menite? Kaj boste naredili vi?

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Hm, informacij je toliko, da človek ne ve, kam bi se obrnil.
Baje da je Evropa toliko vložila v Euro, da se ji ne sme zgoditi izguba te valute - bolj se vse skup nagiba v to smer, da evro izgublja na vrednosti, ostale valute pa pridobivajo in spet potem euro pridobiva, ostale valute izgubljajo, ...
Zanimivo je vložiti v zlato, srebro, ...

Če recimo vzameš ven denar iz skladov, če je to prej kot v desetih letih, plačaš davek državi, pa še po vsej verjetnosti zdej v teh časih, ko so vse vrednosti delnic bolj slabe, dobiš manj ven, kot pa si sploh vložil.
Tko da človek ne ve, ali bi čakal in vse izgubil, ali pa zdej ven vzel, koliko je sploh na voljo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz tudi že več let vlagam v srebro in zlato, zadevi gresta lepo na gor. Pa še neobdavčeno in anonimno,

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz tudi že več let vlagam v srebro in zlato, zadevi gresta lepo na gor. Pa še neobdavčeno in anonimno,

Neobdavčeno SREBRO me zanima.... (sej vem kaj si imel v mislih) ampak jst bi ga kupil BREZ davka.... odstaja kakšna "pot"?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
kdaj sem že jest to govoru... če si ti da, se nabolj splača gondlad z valutami... zaenkrat je še tax free......

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
srebro brez davka bi bilo res zanimivo....

Ceneje kot npr. v Moro se ga da dobiti, povsem brez davka pa žal ne. Sicer pa ta davek boli samo če si tako nevešč, da srebro prodaš nazaj trgovcu, če ga prodaš preko neta (kupim!
cool-1.gif
), je izgube manj.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
srebro brez davka bi bilo res zanimivo....

Ceneje kot npr. v Moro se ga da dobiti, povsem brez davka pa žal ne. Sicer pa ta davek boli samo če si tako nevešč, da srebro prodaš nazaj trgovcu, če ga prodaš preko neta (kupim!
cool-1.gif
), je izgube manj.

Ga bom kupil na firmo ga dal v stroške in poračunal ddv....
hysterical-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Lahko, če imaš ustrezno dejavnost, npr. da ga prodajaš naprej ali pa ga rabiš za proizvodnjo.