Prodaja slik

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
torej - ker imam v svojem fotografskem arhivu kar nekaj res lepih koncertnih fotografij in sklepam, da jih bo kar nekaj še nastalo - se mi poraja vprašanje:

kako tovrstne slike čimbolje prodati? iztržiti? in si seveda dvigniti ugled in narediti neko ime v svetu koncertne fotografije.

kot je že velecenjeni Štiber enkrat omenil - resnično se spogledujem s poklicem fotografa, pa moram nekako se prebit v to fotografsko estrado...
grin1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
spet na silo??? tako bos tezko kam prisel. mas svojo stran, mas druge strani, slike nalozi pripisi cene, pa ce so slike v redu, vredne kakega EURA bo ze kdo pristopil k tebe..do takrat pa manj na silo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
aha, okej. ne, ne, zakaj na silo, saj nikoli na silo...
tongue-1.gif

predvsem bi rad, da me kdo sam opazi - to bi mi bilo najbolj všečno in predvsem bi mi na ta način še bolj narasla motivacija. predvsem delam na ta način - slike objavljam tu gor, na blogu, zdaj bom začel še na Suxu, če že diha, na SloFoto pa... kakor kdaj. do sedaj še nisem imel kakšne posebno dobre izkušnje... upam, da se stvari spremenijo, no...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
da ti se mal voljo zbijem...ce grem zdej na koncert, naredim cist spodobne fotke enako kot ti, pa se nega koncerta nisem slikal, pa nima nekih strasnih izkušenj s fotografiranjem, tud nimam nekega jakega objektiva. hocem ti povedat da teh fotografij in tega sranja je koker ces in cisto vsak lahko naredi kako dobro fotko, tud for free.. Ti bi pa rad prav na silo postal pro fotograf. ne bo slo, bos moral se slikat na tisoče slik pa mogoce bo kera uzrla kaksen euro. pa seveda ne talaj jih zastonj. To delajo vsi.

Poznam nekoga s podobno zeljo kot ti, in pridno slika ze par let, po 500 slik na dan..in ja dober je v tem, koker pa zivi samo od slik pa malo dvomim.

In to je kruta realnost.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no, no, sej tega se popolnoma zavedam, ne misli, da ne, ampak, zanima me predvsem, kako sploh začeti - in recimo - to je spodoben štart, da fotkam za Aperione, Billyse, nek in interes so tudi Dan D pokazali, ampak okej - ne dam neki velik na to, dokler res ne bo kaj dorečeno.

za Aperioni imamo dogovor, da če jim uspe, da bodo poplačali za ves trud, ampak njim niti ne bi moral neki veliko računati, če računaš, da smo vsi prijatelji in sodelujemo na prijateljski osnovi.

z Billysi je drugače - so zadovoljni, radi bi sodelovali, pa tudi nakazali so, da jim ne gre samo za tako malo, ampak, da bi znali kakšen € tudi nakazati.

kar se Dan D-jev tiče - s špili so za nekaj časa zaključili, so pa izrazili željo, da bi se mogoče dogovorili za sodelovanje po izdaji nove plošče, ko se bodo spet podali na odre (tako nekako), ampak o tem bo več govora, ko bo album zunaj - to je pa tudi vprašanje, kdaj bo.

drugače pa - vedno pošiljam male slike, primerne le za net - če želijo original sliko - no, to je pa potem malce drugače...
wink-1.gif

Struna

Indijanc
7. jan 2008
290
0
16
42
www.aperion.org
Moram rečt,da smo z Dizzyjevimi slikami res zadovoljni. Ima nek filing, s katerim zna ujet prave trenutke. Meni osebno je naredil z vsakega koncerta vsaj 3 res hude slike, kar za ostale fotografe ne morem rečt. Poleg tega se maximalno potrudi, da ujame čimveč dogajanja na odru. Ne osredotoči se samo ne enega člana benda (kot to počne veliko fotografov) ampak zajame celotno dogajanje in se potrudi poiskat neko rdečo nit med samim fotkanjem.
grin1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
tudi za net se nacelno racuna, isto je to medij. Prej bos akceptrial, prej bo bolj resno. Drugace pa, ti bo moral kdo to povvedat, ki se res pro ukvarja s fotografijo. Poizkusi na slo-foto v forumu, tam mislim da je vec teh boemov. Jaz posebej fotk ne racunam (vcasih bi moral) ker pac niso nic posebnega in spadajo vcasih kakim člankom. Čisti hobij in tudi ne pricakujem strašnih €, tiste sluzim drugje.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik Struna pravi:
Moram rečt,da smo z Dizzyjevimi slikami res zadovoljni. Ima nek filing, s katerim zna ujet prave trenutke. Meni osebno je naredil z vsakega koncerta vsaj 3 res hude slike, kar za ostale fotografe ne morem rečt. Poleg tega se maximalno potrudi, da ujame čimveč dogajanja na odru. Ne osredotoči se samo ne enega člana benda (kot to počne veliko fotografov) ampak zajame celotno dogajanje in se potrudi poiskat neko rdečo nit med samim fotkanjem.
grin1.gif

in kolk € mu je to zneslo? clovek mora od necesa zivet
evil.gif

Struna

Indijanc
7. jan 2008
290
0
16
42
www.aperion.org
Kot je že sam napisal, nam zaenkrat še ne računa (Aperion), če pa pride kak večji prihodek (kar se zna zgodit v kratkem) pa bo definitivno dobil kak cekin. Konec koncev dobi na naših špilih (zaenkrat) stage in backstage pass,kar tudi ni kar tako. Seveda spada zraven free drink in hrana. Kot sem rekel. Ko bo dovolj cekinov za nas, dobi tudi on. Delamo na principu demokracije - vsi ali nobeden. Konec koncev za nami stoji ekipa 7 ljudi, ki vsi delajo brezplačno in se zavedajo, da če nam uspe, bojo enkrat poplačani za ves trud.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
true.
grin1.gif

zaenkrat mi to full pomeni, da so mi dali priložnost se vpeljat v koncertno fotografijo, dejansko sem se ravno med njihovimi nastopi največ naučil. za to sem jim full hvaležen in od njih ne pričakujem kaj dosti v smislu € (če bodo pa dali, se pa ravno ne bom branil ne...
grin1.gif
), ampak ostali bodo pa že morali biti malce bolj konkretni pri teh zadevah...

ampak -tudi obstaja rek - sve se plača, sve se vrača...
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Na žalost se moram strinjati z Diablotom. Zaslužiti z fotografijo na naših tleh je praktično nemogoče oz. izredno težko. Sem ter tja da se kaj proda že kaj več je pa hudičevo težko. Še največ možnosti imaš s kakšnimi stock fotkami na širnem spletu, kjer ti odkupujejo fotke za v kakšne kataloge ali revije, tam lahko pade kakšen cekin, se pa tudi zgodi da te kdo opazi in ti ponudi kakšen "projekt" ali odkupi kakšno fotko. Osebno se mi je to že zgodilo tako da so mi nekaj malega fotk že odkupili, če bo sreča pa bom v bodoče tudi redneje delal po naročilu ampak to je še vedno daleč od tega da bi služil fotografijo. To so zame osebno bolj neke denarne nagrade za trud kot pa zaslužek. Je pa najbolje da si čimbolj aktiven na raznih portalih in natečajih, faj je iti tudi na kakšna foto srečanja raznih portalov da se mal spoznaš s folkom pa je že to čisto drugačna sfera kot če samo občasno greš na koncert in malo fotkaš. Razne foto delavnice in izleti so meni fantastične
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
No, jaz bi rekel, da se od koncertne v slo ne da živeti. Načeloma gre, če fotkaš vse živo za nek medij ali več njih, s športno tudi načeloma gre, če maš kak studio in delaš modno pa poročno tudi gre...v glavnem je fotografski kruh v Sloveniji kar trd.