Prodaja posode prek telefona

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.891
113
Zvoni mi danes telefon in teta na drugi strani mi reče da kliče iz studia moderna in da ima super novico zame in da sem bil izbran za neko hudo ponudbo in bla, bla. Ker sem se je hotel znebiti sem rekel da nimam časa in naj pokliče kasneje (pogledam cifro, da bom pač ignoriral drugič). No popoldne kliče iz ene čist druge cifre in ravno ko hočem prekiniti slišim da v bistvu prodaja posodo (ponve, piskre,...). Ok me začne zanimati
evil.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
A je tko tezko rect, da te ne zanima? Enim je to sluzba, ker morda drugega zacasno ne dobijo in niso pacienti, samo siht so tak dobil!

sass

Guru
1. sep 2007
5.244
889
113
povej ji, če te lahko pokliče čez pol ure, ker imaš ravno enega prodajalca na obisku, ki prodaja enake aluminijaste piskre, vendar tudi s keramično prevleko za 250 EUR.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.891
113
Ne, ne, sori. Ženska je mela zoprn glas, bla je hudo nadležna in se ni pustila odgnat. Verjamem da je to njena služba in večinoma se s takimi akviziterji prav lepo in vljudno pomenim, se še malo posmejimo se opravičijo, ker so motili in si zaželimo lep dan. Tukaj pa je bila ženska pretirano vsiljiva poleg tega pa mi ni želela poslati recimo dodatnih podatkov na mail ampak bi mi prodala POSODO prek telefona. A zdej bo Hyundai ob predstavitvi novga avta ukinil avto salone in začel avte prodajat prek telefona na primer: Joj jaz sem ga včer vozil guspod veste kok to leti, pa čist nč ne porab...

Take stvari nej se prodajajo v trgovinah, kjer bodo prodajalci na voljo za pojasnila, ne pa da kličejo in težijo po telefonu.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Sam bi lepo rekel, da potrebujem več informacij o tej posodi. Če so za, ti naj pošljejo propagandni materijal.
Hitro boš videl, kolk resni so
smile-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.891
113
Sej to sem želel, odgovor je bil da tega ne more, potem je pa začela razlagat kok je ona včer fajn čebulco pražla, pa da olja ne rabiš, edino če hočeš tko mal za okus.
bonk.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pol jo pa vpraš, če hoče prodat ali ima samo željo po izmenjavi kuhalnik navad.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Sej to sem želel, odgovor je bil da tega ne more, potem je pa začela razlagat kok je ona včer fajn čebulco pražla, pa da olja ne rabiš, edino če hočeš tko mal za okus.
bonk.gif

Popvej ji, da "cebulo cmarijo sam' busaneti". "A ona misli, da si ti busane" ? (z malo grozecim glasom). Vseeno je kaksen naglas ima ona in kaj rece potem - odpravis jo lahko tako ali drugace: ce rece da ne misli tako, potem ji poves da cisto zares si potomec age Hasana Arapovica in da bos naredil pravo Fatimo iz nje, ce pa rece da ja, res misli tako, pac poves da si ti Ciril Bolka iz Mrzl'ga Vrha duma in da si do zdaj se na vsakih volitvah volil Jelincica, razen takrat, ko si bil za Jansa, in da ti take busanete jes s tavelko zlico za zajtrk.

Uspeh zagotovljen, pa glej da posnames pogovor, da bomo imeli se ostali kaj od tega
evil.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
glej. Probaj poizvedeti kaj podatkov o njej. Mislim... katera firma to prodaja, ali ima sp, s kje to prihaja, kakšna garancija in kdo jo daje ...itd. (če že hočeš ostalmu folku pomagat). Torej mora bit že registrirano dejavnost. Preveriš na netu, če ta sp, doo , obstaja, pokličeš njih in vprašaš kako je s to posodo. Če ne vedo nič o njej.... , če ne obstajajo...je zrela za Mahoneya.
Pred kratkim, sem nekje prebral, da je neka tetka hotela mal zaslužit in je v časupisu prebrala oglas, da potrebujejo nekoga, da bi izdeloval zapesnice iz volne. (uufff) Se je neka tetka javla, dobila paket z dvema kolobarjema volne in "načrt" kako izdelati. Ampak, to je stalo XX€ (pozabil cifro) Pa še s.p. je morala odpreti. Pa še neka izsiljevanja , kao mora plačati še to in ono... bla bla...Seveda, prodala in izdelala ni nič, ker je bila vse skupaj prevara. To preko telefonov ni NIČ.
Lahko, ji pa rečeš, da veš za nekoga, ki išče prav takšno posodo.... in ji daj številko. (hvaležna ti bo) Sam ta številka naj bo od kakšnega policaja, inšpektorja, ki se ukvarja s temi prevarami. (hvaležnost bo mal padla)

LP

jello

Guru
22. sep 2008
10.325
3.928
113
Še 1x preberi prvi stavek v temi. Studio Moderna se ukvarja s prodajo po telefonu, ne gre jim ravno slabo, pa tudi zaprli jih še niso, kljub temu da delajo že skoraj 20 let. Komur tak način prodaje paše bo tudi lonce kupil po telefonu, pa kaj, še vedno bo lahko kuhal v njih al jih imel pa magari za vodo za psa. Ali jih preprosto vrnil (če kupuješ po telefonu ali preko top shopa pač vzameš v zakup, da bo stvar v resnici lahko mal drugačna kot si si predstavljal, sicer greš v trgovino).

Navsezadnje pa, morš bit resno hendikepiran (da ne rečem kaj hujšega) da eni tečni baburi s slabim dnevom posvetiš več kot 10 sekund svojega časa, kaj šele da jo kličeš nazaj, prijavljaš, groziš....skratka špilaš največjega retarda pod soncem.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
... torej, če tebe kdo nateg.e, boš tiho in komaj čakal, da bo nateg.il še koga??
Grozil?? komu??

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Vpraši jo če se človetina dobr speče gor zagotovljen ne bo več klicala. Pa mimgred povpraši kolk ma kaj kil ona pa če bi se v živo kdaj dobila
evil.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.325
3.928
113
Samo to mi povej zakaj gre po tvoje definitivno za nateg. Si kupil posodo in je nisi dobil? Se je mogoče komu drugemu to zgodilo, oziroma približno kaže na to. Po tvoje gre torej za nateg zato:

A) ker gre za prodajo po telefonu
B) ker je imela babnica slab dan
C) A in B

Tretjega razloga zaenkrat v tej temi še niste omenili. Eno so nategi v stilu studia sigma (aktualno v sosednji temi), nekaj drugega pa običajna prodaja po telefonu.

Glede groženj je letelo na predloge drugih (Radirko,...) o tem kako biti samo še en cepec, ki greni življenje sebi in cepcem na drugi strani telefona.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.215
11.134
113
kod Džej-Zija
ksz

Iz tega razloga sem jaz ukinil stacionarni telefon. Ker v zadnjem letu ali dveh nisem dobil nobenih klicev razen anketarjev in retardiranih prodajalcev. Ko je šlo tako daleč, da telefona sploh nisem več dvigoval, ker sem že vnaprej lahko predvideval, da bo klic iz zgornjih dveh kategorij, sem telefon enostavno odjavil. Kako fajn mir je sedaj.
cheer.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Samo to mi povej zakaj gre po tvoje definitivno za nateg. Si kupil posodo in je nisi dobil? Se je mogoče komu drugemu to zgodilo, oziroma približno kaže na to. Po tvoje gre torej za nateg zato:

A) ker gre za prodajo po telefonu
B) ker je imela babnica slab dan
C) A in B

Tretjega razloga zaenkrat v tej temi še niste omenili. Eno so nategi v stilu studia sigma (aktualno v sosednji temi), nekaj drugega pa običajna prodaja po telefonu.

Glede groženj je letelo na predloge drugih (Radirko,...) o tem kako biti samo še en cepec, ki greni življenje sebi in cepcem na drugi strani telefona.
Kaj je nateg? Predvidevam, da je nateg cena nekaj piskrov...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.891
113
Odprl sem temo prvenstveno zato, ker mi ni jasno kako lahko prodajajo piskre po telefonu. Oz. bi razumel če bi mi na mail poslali sliko, specifikacije, oz. link do prodajalca. ampak Teta je rekla NE ne morem vam tega poslat ampak vam povem da je posoda res super
bonk.gif

Torej to je po mojem že skoraj nateg. Še pri internetni prodaji vsaj sliko in kakšen opis vidiš, po telefonu mi pa ne pomaga da mi reče kok se da fajn čebulo spražit na tej posodi.
hysterical-1.gif

razumem da je to njena služba, čeprav sem se tudi obregni ob njeno komuniciranje, ker je res bila pretirano zoprna in me drugače razni akviziterji ne motijo ampak ta je pretiravala.

jello

Guru
22. sep 2008
10.325
3.928
113
Pošiljanje slik po mailu ni navedeno v njenih delovnih nalogah. Predstavljaj si da bi revica fasala disciplinsko zaradi tebe.
hysterical-1.gif
Itak nebi kupil, pa če bi bil na sliki zlat lonec z lcd-jem na pokrovu.

Če je visoka cena razlog za nateg, potem je lonec za 300 EUR po stopnji natega nekje pri dnu lestvice.