Prodaja izdelka preko pošte

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Do sedaj sem obcasno posiljal izdelke preko poste z nakaznico in odkupnino, ker v tem primeru gre za gotovinsko placilo, lahko bi napisal poloznico zaradi manjsih stroskov in me zanima kaksen je postopek, zraven izdelka dam poloznico in stranka placa vse postarju in nato posta nakaze na moj trr znesek, ali moram racun za gotovino ze takoj priloziti zraven izdelka ali ga posljem nadknadno v roku 8 dni , gre v tem primeru sploh za gotovinsko poslovanje ali negotovinsko , nekateri pravijo da je gotovinsko in drugi ne, malo je nelogicno da je na racun drug datum kot je datum nakazila na trr saj ga posta dostavi z zamikom,

Lp

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Razen če pošiljaš znancu, ki mu popolnoma zaupaš in veš, da bo plačal, imaš dve opciji:
-> odkupnina (mora dat poštarju v roko €€ preden mu le-ta izroči paket; težava je, da ko ti nekdo ne dvigne paketa si zgubil € za poštnino)
-> "keš v naprej" (s poljubno metodo, ali da ti nakaže direktno na TRR, paypal,... težava je, da se tipični slovencelj temu izogiba)

Druga opcija je de-facto standard v tujini, plačaš, po tem pa ko pride pride. Kaj boš neki naročal, plačal bi pa nevemkdaj šele, ko da si s tem, ko si prodajalec, postal neka dobrodelna organizacija
rolleyes-1.gif

Vse ostalo, razne ponudbe "ko dobim ti pošljem keš v kuverti", "pripni položnico pa jo bom plačal ko dobim paket" so, kako da ti rečem... precej verjeten nateg...

Še vedno, če je le opcija se jaz raje zapeljem ali do prodajalca ali do bližnjega parkirišča, kakor komu pač bolje ustreza. Izogneš se stroškom pošiljanja in potencialnim poškodbam paketa...