Prodaja GSM telefonov z lepotno napako

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Danes sem bil v Luciji in sem šel mimo mobitelovega centra ter v eni izmed vitrin videl napis: prodaja telefonov z lepotno napako. Ker se mi je mudilo, nisem mogel iti pogledat kateri aparati so v vitrini in kakšneso cene.

Zanima me, če je še kdo opazil to prodajo ter seveda kakšneso cene i kateri aparati so na voljo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Lani sem gledal N80 za 300 €, kje je imela lepotno napako pa ne vem ker je jaz osebno nisem videl
smile-1.gif
ponudba se pa mislim da skorajda dnevno spreminja.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
To je redna ponudba. Ne vem kako je drugje, jaz sem to videl v MC Maribor (oni pri železniški postaji, tisti v Europarku jih pa recimo nima).

kora

Pripravnik
6. avg 2007
58
0
6
Takšno ponudbo imajo v vseh Mobitelovih centrih, včasih je res "lepotna napaka" ali pa manjka kakšen kabel ali CD ... v škatli. Cena je enaka kot v njihovi redni ponudbi ... ni pa potrebno skleniti aneksa, drugače pa imaš polno garancijo kot pri vseh ostalih aparatih. Vsaj tako so meni povedali in mi ponujali Nokio 6500 slide, drugega žal niso imeli.

l.p.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.313
113
Cena je vcasih tudi nizja kot v redni prodaji. Dostikrat je recimo poškodovana škatla, dočim aparat je pa normalen....

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Ja saj pravim, malo več kot leto nazaj je bila N80 za 300 €, pa si upam trditi da ima na mobitelu "običajna" še danes višjo ceno, takrat pa sploh.

borce

Pripravnik
2. jan 2008
141
0
16
In kako lahko zveš za te "akcije"? Napisati mora M@ center , da ima te zadevice, ali je to tista fora, da se delavci med seboj že porazdelijo dobre stvari? :)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Ne vem, jaz sem čisto slučajno videl, imajo posebej za te telefone vitrino in tam jih imaš na ogled. Delavci pa telefone probavajo še preden ti veš specifikacije
smile-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Hja, na M@ so dobri, da takole govorijo za lepotno napako. Dolga leta so bile to interne zadeve M@, S!, sedaj Tušmobila. Načeloma se prodajajo telefoni, kateri ne gredo več v promet. Telefone prodajo po taki ceni, da pokrijejo strošek nabave enega telefona, ter kake par € bajo v blagajno..

Večinoma se prodajo najprej telefoni v službi (oz. znotraj tistega centra), potem pa ostalih osebam... Te zadeve nej bi bile interne, ampak očitno je nehal M@ tako na veliko prodajati anekse, da mora prodati staro zalogo...

Na ta način jih veliko prihaja do novih telefonov..
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.313
113
No dovolj govorjenja na pamet. Telefoni ki se prodajo z lepotno napako, lepotno napako tudi imajo. Če se prazni stara zaloga se telefonom zniza cena. In ne ni nobenih pravil da se nekaj proda znotraj centra itd.... Ti telefoni imajo nalepko da gre za blago z lepotno napako tudi na garanciji itd tako da brez skrbi ne gre za neke stare zaloge.In ne vem od kje ti ideja da naj bi to bila interna zadeva? A obstaja o tem kak sklep upraveali pa kaj podobnega?

Pa da ne bos narobel razumel, verjamem da se ob dolocenih modelih nabirajo zaloge (in jih je tezko prodat) - jaz sem se zapicil v tvoje nabijanje tja v en dan. Ker to kar si napisal preprosto ni res.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Telefone, ki ne grejo ravno za med m@ pogosto zniža in da na police svoje etrgovine. Tile z napako mislim da ne spadajo brezpogojno v to kategorijo.

Se pa vsekakor splača kupit, tako ali drugače.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ti telefoni imajo nalepko da gre za blago z lepotno napako tudi na garanciji itd tako da brez skrbi ne gre za neke stare zaloge.

Ti pokažem 10, lahko 20 telefonov, kjer to ne drži. Pa, če je telefon prodan s lepotno napako, ni nujno, da je lepotna napaka na telefonu.
Pa govorim s prve roke, ne kr nekej na pamet
wink-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Verjetno res ne, jaz sem ono N80 gledal kje ima kako napako, pa vsaj na zunanjosti ni bilo nič videti. Cena pa nikakor ni bila redna, več kot leto nazaj je bil še kar zaželen telefon in se ziher ni prodajal za 300 € samo. Kako izgleda lepotna napaka ki ni na tel.?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Čist odvisno. Jaz sem jih največkrat dobil s malo strgano škatlo, mankala je kaka imei nalepka (
evil.gif
), al je bila pa zadnja stran spraskana. Edino 1x, ko sem kupil eno motorolo, sem dobil lepotno na polnilcu, ko je bila pa res majhna praska čez polnilec.

Zato pa. Lepotna napaka ne pomeni vedno, da je telefon pošarjen, pa tudi na garnaciji velikokrat nič ne piše, da je lepotna napaka... No, mogoče pri nekaterih....

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Lepotna napaka lahko pomeni tudi to, da eni stranki pač ni bil všeč, in ga je razpakiranjega prinesla nazaj, takšen pa ni bil primeren za nadaljno prodajo. Ti telefoni se najprej prodajo med m@ zaposlene, prijatelje ipd, če imaš srečo lahko tudi kakšnega dobiš.
Tisti telefoni, ki pa so se prodajali na spletni strani po zelo znižani ceni, pa so dejanske stare zaloge.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.313
113
Ja na spletni strani so stare zaloge, ker so tudi bolj ko ne gnili aparati menda bili. Kot sem zgoraj ze napisal: Velikokrat gre za poskodovano embalazo in ne za napakao na aparatu. Osebno sem videl tri razlicne sony ericssone ki so bili prodani z lepotno napako, noben ni bil kakorkoli poskodovan, vsi so imeli nalepke tudi na garancijah. En frend je pa kupil nokio e70 z "lepotno napako", povedano mu je bilo da je telefon po enem dnevu en clovek prinesel nazaj in da je nekaj narobe s softwarjem. Tipo mu je na novo nalozil software in dela kot urca. Je bil pa za ene 60 eur se mi zdi (v glavnem zelo znizan brez aneksa)

frenki

Pripravnik
12. sep 2007
186
0
16
Ljubljana
V Mobicentru v centru imajo na voljo Nokio N93, N70, N80, 6500, 6500 slide in N76 z lepotno napako. Sem šel včeraj zvečer pogledat - če koga zanima določen model telefona.