Problemi z zvokom

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Pri predvajanju glasbe, recimo mp3, imam problem, ker mi ne predvaja "vsega". Ne vem kako bi razložil, ampak zvok prihaja nekje iz daljave. Melodija še je nekako, ampak besedila pa ni.
Prav tako na youtube. Zaštartam kakšen spot, pa je melodija normalna, ko pa bi moralo priti petje, pa le tega od nikoder. Občasno se pojavi nekje v ozadju.
Če so pa kakšni drugi spoti na youtube, recimo Jurij Zrnec, pa besedila sploh ni ampak samo popačeno smejanje v ozadju.
Je možno, da sem kaj v taskmenager-ju zasral, ker mi je šlo na živce, ker se mi računalnik ni dolgo zagnal in sem en proces (ne vem kateri) izklopil?
Kako naj povrnem nastavitve?
Aja, pa še to. Glasbeni CDji, ki jih dam v player, se predvajajo izgleda normalno, vendar fuuuul potiho.

Nazadnje urejeno:

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Sem že najmanj 10 krat, pa ne pomaga. Tudi v msconfig sem vrnil vse programe, ki se zaganjajo ob startu, v prvotno stanje. Ali je možno, da se je kaj na zvočni kartici hardversko sfižilo? Tudi v nadzorni plošči, kjer so nastavitve za zvok, sem probal vse možno, pa mi ne rata dobiti zvoka, tako kot jr treba.
Še kakšna ideja?

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Cudno nastavljen equalizer v nadzornem panelu za tvojo zvocno ? Tak rezultat, kot ga opisujes, je tipicen primer ko so filtri za srednje tone (recimo od 300 Hz do 3 KHz) nastavljeni na najvecjo atenuacijo. Govora se prakticno ne slisi oziroma je samo kot eno piskanje ali "smejanje".

Vse filtre nastavi na srednjo vrednost (0 dB) in poskusi ponovno. Ce predvajas glasbo v programu (npr. Winamp), preveri se nastavitve tam, saj ima tudi tak program svoj equalizer.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Točno to, govora se ne sliši oz. se ga nekje v ozadju, pa še čisto potihem. Prav tako, ful odmeva petje, kot bi bilo nekje iz soda.

Sem pregledal sedaj moj "sound effect menager" za AC97 configuration. Na zavihku "equalizer" so čisto vsi drsniki za vsa frekvenčna področja na sredini, torej 0dB. Se pravi to je OK.
Kaj bi lahko bila še fora? V nadzorni plošči imam za urejanje zvoka itak samo dve zadevi, in to sta"zvoki in avdio naprave" ter "soun effect menager".

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
to imam jest ponavadi probleme če imam izbrano narobno opcijo recimo 5.1 zvok in nimam vseh zvočnikov priklopljenih ...

... probaj dat za foro na stereo če bo kakšna sprememba

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Jaz imam itak samo dva stereo zvočnika na mizi in imam to pravilno nastavljeno. Sem pa šel za foro premikat, recimo na 5.1 zvočnike, in ni nobene razlike.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
EQ daj kar na OFF.

Pa Karaoke funkcijo izklopi. (Voice Cancelation; na zavihku Sound Effects)

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Equlizer in karaoke so izklopljeni (že od prej), pa ne pomaga nič.
Mogoče še ta podatek, recimo ko v wordu hočem zapreti dokument, pa me opozori, da ni shranjen. No, ta "poing" nadležni zvok je čisto potihem, da ga komaj slišiš, čeprav recimo glasnost vsega ostalega (youtube) je pa precej na glas.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Naloži kaki nov OS.
Ubuntu Linux s CD-ja se štarta recimo v par minutah. (s ključka še prej)

Če je tam isto, pol je nekaj z hardverom (zvočnik in kabli so OK?)

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ja, z zvočniki je vse OK. Najprej sem pomislil, da je kaj narobe, pa sem jih izklopil in vtaknil slušalke noter, pa je bilo isto.
Še enkrat moram povedat, da sem v task menagerju ugasnil en proces (pa čeprav me je opozorilo, da bo lahkokaj narobe ), ampak ne vem katerega. Se mi zdi, da od takrat ga biksa zvok.
Protivirusni program tudi dela, tako, da tle ne bi smel biti problem. Mogoče kakšni driverji za zvok?

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
še mogoče probej kej spremenit v Device managerju -> Sound, video and game controlers -> PCI audio device -> propertis pod mixer device ali pa audio device

Ali pa control panel -> sound and audio -> speaker setings: volume maš tam pa še za vrsto zvočnikov morš pogledat pod advanced

drugače pa probej zvočno zamejat

Nazadnje urejeno:

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Vsem najlepša hvala za pomoč. Najraje bi se kar z macolo po glavi. Itak sem bil preveč len, da bi se splazil pod mizo in malo premaknil vtikač od zvočnikov. Malo sem ga premaknil not in ven, in je začelo delati, kot je treba. Ampak dela samo v določenem položaju.
So vhodi na zvočni kartici zanič ali se da s kakšnim kontakt sprejem pomagat?