Problemi z Nuvi 660

dk1litk

Zelenc'
12. mar 2008
4
0
1
Pozdravljeni!
Kolega mi je prinesel svojega Nuvi 660, kateremu sem nadgradil mape.

Varianta 1
AdriaRoute sem preimenoval v gmapprom.img CN v gmapsupp.img. Sedaj AdriaRoute med mapami ne morem več izključiti. V kolikor sta vključeni obe mapi se GPS, ko hočem poiskati nov naslov, enostavno ugasne, če CN izključim je iskanje dovoljeno (samo v AR regiji seveda). Če file z AR datoteko preimenujem, CN dela normalno!

Varianta 2
Z MapSource sem obe mapi združil vendar mi v iskalniku sedaj dela samo AR regija. CN se lahko izklopi, AR ne. Še hec. Med priljubljenimi se nahajajo cilji iz CN regije. Te cilje pa najde.

Sam imam Nuvi 350 s katerim pa nisem imel nobenih problemov. Pregledal sem forum, nisem našel opisa podobnega problema. Vljudno prosim, če mi lahko kdo da kak koristen namig.

I

Izbrisan uporabnik #488

CN naj bo gmapprom.img kakor je tudi že bil, saj ima model 660 prednaložen CN.
AR pa naloži ali v interni spomin ali na SD kartico, v obeh primerih se bo imenoval gamsupp.img.

dk1litk

Zelenc'
12. mar 2008
4
0
1
Snecer car si. Hvala ti. Dela. Ni mi jasno kako se nisem ob toliko poiskusih nikoli 'zmotil' v preimenovanju map. Vse skupaj mi je vzelo ogromno časa. Škoda, da nisem tu zajokal že prej. Kakorkoli, še enkrat en velik HVALA!!

alcapone

Zelenc'
3. okt 2008
6
0
1
Živijo,
Imam isti garmin z prednaloženim City navigatorjem, ki bi ga rad nadgradil z CN 2008, kako ga naj, ker mi javi da imam premalo prostora, ali je treba staro karto CN zbrisati in kako in kaj da ne bom kaj preveč zbrisal, z map sourca mi AR sname iz naprave CN pa ne. Mi lahko svetuješ kako naj rešim zadevo. Hvala

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
če priklopiš napravo preko USB se ti pod "moj računalnik" pojavi Garmin Nuvi. Tam poiščeš mapo Garmin, ter pobrišeš gmapprom.img, ter če imaš, tudi gmapsupp.img.

To je to.

alcapone

Zelenc'
3. okt 2008
6
0
1
Hvala, bom poskusil. Sedaj sem nabavil SD kartico 2Gb in prenašam na njo CN 2008, tako da bom videl, če bo delalo vse, AR2,10 na garminovem disku, CN stara na istem disku in CN 20085 na SD kartici. Kaj praviš bo delalo vse, ker mi še prenaša.?
Še enkrat hvala za nasvet,

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
probaj.. če se bo kadilo, veš, da ni dobro
smile-1.gif

alcapone

Zelenc'
3. okt 2008
6
0
1
Hja takole je , naloženo je na SD kartico - izmenljivi disk vendar ko zalaufam garmina pravi da ne more odkleniti kart, in pri inf. o kartah mi pokaže samo AR 2,10 in NC 9NT. CN 2008 pa ne zazna. Ali je problem v tem da je to tretja krta, ker baje garmin pozna oz. zazna samo dve odklenjeni karti in to sta prvi dve naloženi in tretje ne? Kaj pravite.

alcapone

Zelenc'
3. okt 2008
6
0
1
Kako to misliš
Imam drug problem, pobrisal sem datoteke kot si mi rekel, naložil CN 2008 in sedaj mi javlja da " ZEMLJEVIDOV NI MOGOČE ODKLENITI" čeprav swem jih odklenil v mapsource in ni bilo problemov, kaj zadj - prosim pomagaj ker ga v ponedeljek rabim za na teren. Hvala Lahko mi pomagaš tudi na PM

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
tam kjer si dobil kode za CN2008 si zrihtaj druge kode.. če je res v CN2008 problem, pa ne v kakšnem adriaroute ali kaj drugega...

kurjac

Pripravnik
14. sep 2008
66
0
6
NM
Priporočam, da starih ali originalnih map nikoli ne zbrišeš direktno iz naprave. Vzemite si čas pa potegnite iz naprave vso vsebino, šele nato zbrišite mape (gmapsupp in gmapprom). Tako imate še kaj nazaj dat, če gre kaj narobe in če že naslednji dan rabite napravo.
Sam sem prvi dan po nakupu naprave celotno vsebino prekopiral na disk.
Bi pa vprašal, če v nuvi 660 obstaja mapa text, ker ko sem dobil napravo v roke te mape ni bilo notri. Zanima me, če jo je kak model že odstranil