Problemi z internetom

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Že nekaj dni je z mojim računalnikom ali bolje povedano z nalaganjem strani nekaj narobe, dostikrat mi prekine povezava z internetom ki se veže preko ruterja, posodobil sem računalnik in preskeniral z vsemi možnimi programi vendar nič , nekoč zelo hiter računalnik prenosnik Toshiba je postal len, prosim za pomoč in pojasnitev slike z sped testom ,je tu vse vredu'
1761423-2672815418.png

Priponke

• 1761423-2672815418.png
    1761423-2672815418.png
    31,2 KB · Ogledi: 110
I

Izbrisan uporabnik 3287

Glede slike: koliko hiter internet naj bi imel po pogodbi? Sicer pa imam jaz podoben problem. En komp odpira internet (z IE) kot polz, na isti mrezi sta dva prek kabla, dva brez (wifi), ter trije telefoni in dve tablice. Vsi delajo normalno le en serje. Ce zelim odpreti novo okno, mi stekne (ie se ne odziva, se bo zaprl,...), tudi odpiranje (recimo iz alterja na jabuk) zna trajat par sekund (od 3-8). V glavnem, mislim, da sva staknila kak virus in sva sedaj del napada na razlicne ustanove.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.030
3.700
113
Meni je svojčas težave povzročal Avast a so v novejši verziji tole porihtali (neodpiranje strani, timeout in podobne veselice). Preveri antivirus.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Imel sem še pred dnevi nameščen licenčni Comodo in sem ga odstranil sedaj imam Microsoft Security Essentials in je kanček bolje, vendar ne najdem nobene rešitve ki bi mi računalnik spravil v red , vsa testiranja z raznimi programi mi dajo isti rezultat da je vse v redu no ne vem če se res kaj kje še kakšen neodkriti virus ne skriva.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Je edini problem, ki ga opažaš samo počasnost nalaganja strani? Ali dela tudi na mašini še karkoli drugega zelo počasi?

Če je problem nalagnaje, bi bilo dobro še definirati, če je počasno ves čas, ali samo ko daž zahtevek za odprtjre strani.Torej:
1.) klikneš in traja preden začne, ampak potem hitro vrže?
2.) Začne hitro nalagati, ampak traja, predno odpre celotno stran?

Speedtest je v redu, glede na to, da imaš očitno Amis, bi moral biti Ping hitrejši. Ampak vseeno ni tako kritičen. In pa moral bi imeti višju upload, ampak je seveda odvisno od linije in ni spet toliko kritičen.

Za začetek bi lahko priklopil računalnik direkt na modem in ne preko routerja. Pa tudi ne preko WI-FI, ampak preko kabla.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Problem je tako 1 kot 2 , in takrat mi napiše da je internetna povezava prekinjena čez čas se zopet vspostavi ali pa jo sam v omrežju vzpostavim vendar je tudi tu program ugotovil da ni napake.
sem še na bakreni povezavi.pri drugih opravilih je vse v redu-

Nazadnje urejeno:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Pač nisi povedal, kako priklopiš računalnik. Če si na router brezžično, potem je komot lahko tukaj problem.

Če pa se s prenosnikom priklopiš direk na modem preko UTP kabla, pa kje potem isto, potem si že nekaj ugotovil.

Poskusiš še s kakim drugim računalnikom pri tebi, in nato boš dobil odgovor, če je treba iskati napako na tvojem računalniku ali na povezavi.

Si poskusil kaj z resetom modemov/routerjev?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Preko ruterja sem priklopljen saj sem napisal takoj zgoraj, preko kabla nisem poizkusil tablica je isto na nuli , bom sedaj resetiral modem.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Zato ti pa skušam dopovedat, da se poskusi s prenosnikom priključiti direktno na modem preko kabla in ne preko routerja. S tem boš že dobil nekaj odgovorov. Razen če ti je odveč?

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik smt pravi:
Glede slike: koliko hiter internet naj bi imel po pogodbi? Sicer pa imam jaz podoben problem. En komp odpira internet (z IE) kot polz, na isti mrezi sta dva prek kabla, dva brez (wifi), ter trije telefoni in dve tablice. Vsi delajo normalno le en serje. Ce zelim odpreti novo okno, mi stekne (ie se ne odziva, se bo zaprl,...), tudi odpiranje (recimo iz alterja na jabuk) zna trajat par sekund (od 3-8). V glavnem, mislim, da sva staknila kak virus in sva sedaj del napada na razlicne ustanove.
kak nasvet za moj problem. Online pregled ne najde nicesar. Comodo prav tako ne. Tudi v safe nacin ne pridem.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:
kak nasvet za moj problem. Online pregled ne najde nicesar. Comodo prav tako ne. Tudi v safe nacin ne pridem.

Preglej mašino z lokalnim antivirusom, seveda s posodobljenimi virusnimi definicijami. Ampak dati moraš full scan in ne kak quick ali smart.
Potem pa isto z malwarebytes.
http://www.malwarebytes.org/

Je free

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Ker me nekaj časa ni bilo sem resetiral modem in sedaj je problem rešen , moral sem še ponovno nastaviti geslo in računalnik je sedaj zopet v redu, hvala vsem za pomoč in nasvete.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Saj res D Link DI -524, je sicer starejši vendar dela zadovoljivo, sicer bi si lahko omislil nže kaj novejšega vendar ne vem kaj bi profitiral , če imate kakšne boljše izkušnje z novejšimi bi se priporočal za nasvet.
Po resetu dela vse kot je treba.
1761773-DI514Right.png

Priponke

• 1761773-DI514Right.png
    1761773-DI514Right.png
    33,2 KB · Ogledi: 113
Nazadnje urejeno:

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
To ni modem ampak WiFi router.
Mislim, da ga boš moral od sedaj naprej večkrat resetirati.
Poglej na D Link-ovo stran, če ima novejši FW , pa ga posodobi.

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Sam uporabljam Asus WL500W. Super zadeva, ki žal ni več v prodaji, obstajajo pa že novejši modeli z istimi funkcijami. Nabavil sem ga predvsem zaradi vlečenja torrentov in enostavnosti nastavitev. Imaš dva vhoda USB, katera lahko uporabljaš za skupno rabo tiskalnikov ali priklop zunanjega diska. Do diskov lahko potem dostopaš z vseh naprav (telefoni, računalniki itd). Pri vleki torrentov je najboljše to, da s programom samo določiš katere torrente naj potegne, vsebina se shranjuje na disk ali USB ključek na routerju, računalnik pa brez skrbi ugasneš (uporabno če si dalj časa odsoten). V 5 letih odkar ga imam ga še nisem resetiral, je pa vklopljen 24/7. Kako je z vgrajenim print serverjem še nisem preizkusil. Prav tako ima FTP server, možna je celo uporaba WEB kamer za video nadzor (še nisem preizkusil).

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Rabim ga predvsem za premostitev omrežja WIFI, sem pa pred nedavnim zasledil novejši model verjetno kot ga imaš ti in se mi zdi povsem v redu.ima dve anteni in po trgovčevem pripovedovanju je eden izmed boljših oz trenutno zelo dobrih na tržišču.