Problem

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Imam naslednji problem od centrale T2 sem oddaljen 2010m (njihova meritev) se z njimi zmenimo za prenos 4/1 to bi šlo pri razvezanem dostopu (ostane naročnina pri nacionalnem operaterju) se pravi samo T2 paket in nič drugega ker kaj drugega ne bi šlo pri meni pa dobim danes negativen odgovor! Imam siol isdn in adsl pak akj drugega ne morem imet niti preko telekomove linije? Kaka pomoč pri razlagi?
confused-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Jaz imam na 2201m zracne oddaljenosti in 3600m kabla JUS kvalitete (z nebroj spoji) paket 4/512.Sem na na PSTN-SRD.
Sama postavitev modema je malenkost boljsa,ampak 1M uploada ne gre.Imam pa dokaj stabilno linijo in profil za dolge linije.
Sedaj bom sel na PRD in potem bomo videli.

Ker omenjas,da imas ADSL in da kaj drugega ni mozno me zanima tvoj sedanji paket.
Siolovi paketi 256k,512k in 1M delujejo tudi preko EMX - tako imenovani "sistemi za veckratno izkoriscanje linije"
Malo manj strokovno to pomeni,da do soseske pride ena parica(dve zici) in se tam na posebni napravici razdeli na vec uporabnikov
T-2 pa potrebuje parico od centrale do tebe.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Kok je kabla ne vem vem samo za razdaljo ki so mi jo poslali s T2! Sesed 20m naprej od mene je sedaj vzel lahko amis (isto plačuje še naročnino telekomu) je vzel 10/725 (tak nekak) jaz pa sem mislil vzeti T2 pa to izgleda ne bo šlo bom pa vzel AMIS sam da se tea telekoma rešim! Ni mi samo jasno kok lahko pride do take razlike med T2 in telekomo ko mi T2 že pošlje pogodbo in jo podpišem očitno pa je da ne bo šlo! Sam mi je pa čudno da od enih gre od enih pa ne?
confused-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Sosed je verjetno pri Amisu vzel paket DO 10/725-to v praksi pomeni kolikor pac gre ampak pri 10M je blokirano.
Amis je Telekomu (se) prijazna firma
wink-1.gif

Torej si ze podpisal pogodbo za T-2 in sedaj so te obvestili da ne gre
confused-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Sam nekaj še če imam sedaj ADSL pa bi rad imel dostop preko T2 na liniji od telekoma zakaj pol stvar ne more štimat in dobivam negativne odgovore če pa hočem kaj od siola pa razen optike ni noben problem?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
1/256 IP TV je kaj? Drugače pa tega nimam so mi pa na siolu ponudili paket trio (TV internet pa telefon)! Rad bi se jih samo rešil opcije sta mi T2 ali pa amis (nekako bi raje šel na T2! To je bil paket ki sem ga lahko pred 3 leti vzel preko študenta!

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Torej imaš 1/256 in pa IP TV pri sedanjem operaterju? V tem primeru imaš svojo parico (nisi na dvojčku ali četvorčku) in lahko dobiš T-2 storitve. Edini pogoj seveda je, da si vezan na centralo, kjer ima T-2 svojo opremo. Telekom baje zelo nerad prevezuje uporabnike na drugo centralo - posebej, če je uporabnik na T-2. Lahko mi daš svoje naslovne podatke na Zasebna sporočila in bom dal preveriti. (Tvoji podatki ostanejo tajni, kakopak.)

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Ne, pri T-2 ni razlike, saj je vedno na vseh centralah vsa oprema, tako za polno kot za skupno razvezan dostop.

Pri njemu je verjetno problem, ker je vezan na kakšno manjšo centralo, kjer T-2 nima kolokacije. Če pa bi ga vezali na drugo centralo, kjer T-2 ima svojo opremo, pa bi bil predaleč. Dodatno velja, da telekom zelo nerad (če sploh) prevezuje iz ene centrale na drugo.