Preden je stari telefon izdihnil (baterija), se je par let dogajalo, da je obcasno v stanovanju - in nikjer drugje ne v Sloveniji, ne v tujini - postal zvok sogovornika "robotski" (kot da bi nekdo zmetal stran pol podatkov). To se je zgodilo lahko ob zacetku ali sredi klica, obcasno se je vmes tudi samo od sebe popravilo nazaj na normalno kvaliteto, jaz ne opazim nobenega vzorca v tem dogajanju. Nekateri sogovorniki so mi tudi sporocili, da se je zadnje case (kaksno leto; manj casa torej, kot se dogaja, da jaz drugih ne morem ve razumeti zaradi popacenega zvoka) to zgodilo obcasno tudi z mojim glasom. Rezultat je, da druga stran zelo tezko razume, kaj govori prva - meni je malce lazje, ker sem se ukvarjal z radijskimi komunikacijami, slisi se priblizno tako, kot zelo zelo zelo oddaljen SSB (signal samo malenkost nad 0). Zveza se ob tem nikoli ne prekine (niti enkrat se to ni zgodilo). Do pred nekaj leti takega dogajanja nisem nikoli opazil.
Ko sem zamenjal telefon (tudi za SEja), sem mislil, da bodo problemi izginili, pa so se vedno prisotni, torej je ocitno tezava drugje in ne pri meni. Do [problemov pride precej redko, si pa clovek seveda zapomni probleme in ne ves preostali cas, ko deluje OK ... Razmerij pri drugih operaterjih nimam, zato ne morem preizkusiti istega telefona drugje. Zivim sicer v zgradbi, na kateri je antena konkurenta, kje pa stoji najblizja M@ antena, pa nimam pojma.
Je mozno, da bazna postaja recimo menja kodeke sredi klica ali kaj podobnega, pa pride do tega ? Ko se odloci, da ga bo zamenjala nazaj, pa spet deluje OK ?
Je mozno (denimo z ukaznimi nizi) pri SE telefonih rocno izbrati vsak kodek posebej in tako ugotoviti kateri je tisti problematicni ? (ce sploh kateri)
Se kaksna ideja kaj bi lahko bilo narobe ?
Ko sem zamenjal telefon (tudi za SEja), sem mislil, da bodo problemi izginili, pa so se vedno prisotni, torej je ocitno tezava drugje in ne pri meni. Do [problemov pride precej redko, si pa clovek seveda zapomni probleme in ne ves preostali cas, ko deluje OK ... Razmerij pri drugih operaterjih nimam, zato ne morem preizkusiti istega telefona drugje. Zivim sicer v zgradbi, na kateri je antena konkurenta, kje pa stoji najblizja M@ antena, pa nimam pojma.
Je mozno, da bazna postaja recimo menja kodeke sredi klica ali kaj podobnega, pa pride do tega ? Ko se odloci, da ga bo zamenjala nazaj, pa spet deluje OK ?
Je mozno (denimo z ukaznimi nizi) pri SE telefonih rocno izbrati vsak kodek posebej in tako ugotoviti kateri je tisti problematicni ? (ce sploh kateri)
Se kaksna ideja kaj bi lahko bilo narobe ?