Problem z zagonom Dell Optiplex 115

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš

Torej noče se zagnat, pa da nevem kaj... Ne v safe načinu, ne v normalnem, ne v zadnjem delujočem... Matična nič ne piska. pomembno mi je, da rešim podatke na disku, nato pa lahko frišno naložim winse. Ma kdo kak predlog?!?

Hvala!
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko greš podatke reševat.

Ali pa probaš popraviti z Windows instalacijskim CD-jem.
Ko ponudi, izbereš Repair Windows.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Prvo sem probal repair in ni delalo.Nič ni naredlo. Zdaj sem priklopo drugi disk gor in ker se ni bootalo/moder zaslon zdaj nalagam win xp in zadeva se inštalira brez problema. Trenutno inštalira naprave, 33 min do konca. Če gre to do konca, je verjetno disk zanič, vendar pa ledica za HD sveti/utripa pri bootanju.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Startaš neki sistem, ki deluje.
Z DVD ali USB (ključek, DVD, disk,...)

Potem pogledaš, kaj lahko prebere in kaj ne.
Kar lahko prebere , skopiraš nekam (najlažje spet preko USB).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
To izgleda kot zgazen filesystem. Najprej naredi dump celega diska na en vecji disk, potem se pa igraj z orodji za popravljanje filesystema (lahko zacnes kar z chkdsk od Windowsov). Ce ti dokoncno unici vse skupaj, ga lahko vedno restavriras nazaj iz dumpa. Tega je najlazje narediti v Linuxu ali podobnem OSu (dd if=/dev/tvoja_problematicna_particija of=/direktorij/kamor/bos/spravil/dump_diska bs=512).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
bs=512 lahko fajn upočasni zadevo.
Priporočal bi bs=64k lahko tudi bs=1M

(ni problema z delnim zadnjim blokom, razen mogoče če je 15 let stara verzija dd)

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Hvala še enkrat za napotke.
smile-1.gif

Nič se nebom igral s popravljanjem filesystema, ker še tega nisem delal in nimam niti prav cajta. CRT pa je namenjen servisiranju doma in za rezervo, če bi se lcdjem kaj zgodlo.