Problem z vžigom, zrak v sistemu? (halp nujno)

herp

Zelenc'
2. avg 2016
11
0
1
ej če je bil avto na rezervi (40km) in je bil parkiran na zelo zelo rahlem klančku (tuk da se komaj sam odpelje kakšen m, če ga mal porineš), je možno, da je prišel zrak v sistem, ker ne zavergla? al je akumulator (drugi sumljiv)? simptomi so bli, da je komaj mal premaknil cilinder, ga ni nič verglal. ko sem dal ključ na 0, je pa še enih 10s prihajal en čuden zvok nekje spredaj desno. mogoče kot da bi res zajemal zrak, nisem zih. poj sem nalil enih 5l goriva in čez pol ure spet probal in je bilo mal bolje (je malenkost bolj verglal), je pa obračal cilinder zelo počasi, če sem držal ključ (štarter, ampak zelo počasi).

focus 1.8 tdci 2008. aku je sicer že mal bolj šibek, je danes mal težje vžgal zjutraj.
aja, dizla sicer ni zmanjkalo (pisalo še 40km) med vožnjo, je pa stal 9h na malem klancu na mrazu.
sem ga probal sicer vžgat prek enega kolega, sam ima on start-stop akku, pri teh pa mislim da ne deluje tko prek kablov.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.645
1.477
113
S hitrostjo verglanja nima veze količina bencina / (ne)delovanje bencin pumpe. Pomeri akumulator, verjetno je zanič.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.523
421
83
kaj piše je bosa, dokler pri verglanju pumpa ne ustvari 250-300Bar ne bo vžgal, ni šanse
sem imel takih primerov nebroj, tudi z okvaro plovca itd
grem stavo, da je v merilnih blokih 6 Bar ko verglaš

edina varianta je, da mu v sesalno cev našpricaš parkrat maxibrill medtem, ko en vergla - jasno, če je DOVOLJ gooriva, drugače bo crknil, ko ne boš več šprical v sesalno cev (se pravi za merilcem pretoka zraka)

Troll

Pripravnik
25. feb 2016
136
5
18
Če rabi, Petrol ma zdele akcijo
zmaga.gif

https://eshop.petrol.si/sl/pet...8274-pbl151472/

kremenko1

Pripravnik
9. feb 2015
49
0
6
Če ne vergla bi jaz najprej preveril akumulator.
Hahahah DIESEL POWER pa NANO tehnologi hahaha.
Pardon ker smetim temo, ampak tole se pa res moreš nasmejat.
Kako zgleda pa aku. za bencinarja?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.560
6.646
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik tony pravi:
S hitrostjo verglanja nima veze količina bencina / (ne)delovanje bencin pumpe. Pomeri akumulator, verjetno je zanič.
Pri meni je bil starter (krtacke) fuc. Sem tudi mislil da je aku (se original), sem ga menjal, naslednji dan so me pa rinili.
bonk.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
kristus jezus, maklavž in božiæek in še deda mraz v paketu
Si ti kdaj imel kak nastop ali govor ali predstavitev pred večjo grupo ljudi?

Ohrovt

Zelenc'
26. feb 2008
17
0
1
Enak problem se je pojavljal pri mojem c-maxu, tudi če je bil parkiran na ravnem. Težava je bila v plastičnem konektorju na cevki za nafto oz. na tesnilu tega konektorja. Dejansko je potegnilo noter zrak. Po menjavi tega člena ni bilo več težav. Je pa mehanik porabil kar nekaj časa, da je odkril napako.

LP

p.s. aja men je verglal normalno
bonk.gif

Nazadnje urejeno: