Problem z računalnikom

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.949
7.279
113
Včeraj sem po krajši odsotnosti prišel domov in prižgal računalnik. Zagon je prišel do tja, ko nalaga Windows, kar je trajalo nekaj minut, nato pa moder ekran. Potem sem računalnik ugasnil.
Zanima me kaj je spet narobe? Je mogoče med mojo odsotnostjo kakšna strela ali kaj podobnega pohabila moj stari računalnik? Kaj bi lahko crknilo, da mi pri nalaganju Windows-ev pokaže moder ekran? Pred dobrim tednom je še vse delalo normalno, ko sem ga zadnjič uporabljal.

Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Včeraj sem po krajši odsotnosti prišel domov in prižgal računalnik. Zagon je prišel do tja, ko nalaga Windows, kar je trajalo nekaj minut, nato pa moder ekran. Potem sem računalnik ugasnil.
Zanima me kaj je spet narobe? Je mogoče med mojo odsotnostjo kakšna strela ali kaj podobnega pohabila moj stari računalnik? Kaj bi lahko crknilo, da mi pri nalaganju Windows-ev pokaže moder ekran? Pred dobrim tednom je še vse delalo normalno, ko sem ga zadnjič uporabljal.

možno da je bl anevihta, strela. lahk p aje kak kos dotrajal in je pač crknilo. ..kake windowse maš gor? lahk da je blo sam vprašanje časa kdaj se bodo seuli.

poskusi vžgat komp in z F8 izbrat kako varno opcijo, al pa zadnjo znano dobro konfiguracijo .to bi moglo iti skozi

Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
XP Windows

a hodš z njmi na net? znajo bit tud kaki virusi...probej z F8 pa izber zadnjo zanjo dobro konfiguracijo, pa ga s kakim antivirusom preglej..Probej si s kakim drugim kompom snet antivirus, ga dat na ključk pa z njim prelgedat komp. POtem pa še strojno opremo, če so kje kaki klicaji

lahk so pa tud win že zreli za zamnejavo oz posodobitev

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.814
5.926
113
Kaj piše v modrem ekranu ?
Bios najde disk z win xp ?

Preveri kondenzatorje na plati.

Če te za več dni ni je smotrno pc izklopiti iz elektrike in neta.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.949
7.279
113
Pisalo je nekaj da lahko poškoduje Windowse. Vem, da če te dalj časa ni v bližini kompa, da je dobro izklopiti komplet iz elektrike, vendar je bilo slučajno. Vsekakor bi zadevo popravil, vendar, če so v igri kakšni večji denarji bom računalnik lepo preselil v kanto.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.949
7.279
113
Trenutno nisem doma. Vendar pa, kako naj prilepim screen, če računalnik ne dela? Slikam z aparatom?

Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Trenutno nisem doma. Vendar pa, kako naj prilepim screen, če računalnik ne dela? Slikam z aparatom?

tko ja..zaženi komp, naj pride do plavga ekrana inpotem s fotkičem al pa telefonom to poslikej (magari naredi več slik, če bi bla ena preslaba oz nečitljiva, sploh če gre za kake oznake in bi blo to potem nečitljivo) in to nalepi gor, oz jih nekje na netu spravš in lt egor daš link do njih

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.949
7.279
113
Sem klical forumskega kolega, ki mi servisira računalnik in mu povedal kaj je napisalo:

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

Rekel mi je, da je po vse verjetnosti crknil disk. Jbg

Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Sem klical forumskega kolega, ki mi servisira računalnik in mu povedal kaj je napisalo:

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

Rekel mi je, da je po vse verjetnosti crknil disk. Jbg

posksui disk priklopiti na kak drugi port, oz ga nesi h kakemu kolegu pa naj ga vtakne v komp ali pa v adapter kot zunanji dik (če ma to opcijo)..če nima nč pametnega na disku poskusi ponovno namestit operacijski sistem....če bo neuspešno, zamenjaj port in ponovno poskusi.
Če bo še vedno neuspešno zna biti disk res fuč

za poarhivirat ga pa nesi h kakemu sosedu al pa si zlodej LUBUNTU in jih zaženi (ko te vporaša zagon al namestitev izbereš sam zagon brez nemestitve), en zunjai USB disk in kopiraš da je veselje

srečno

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.327
9.552
113
EU
Naj ti ga sosed potegne ee..khm, torej downloada in posname na CD. Potem butaš s CD-ja. Seveda v BIOS-U moraš nastaviti to opcijo.
Če v BIOS ne moreš priti, potem pojdi do Hoferja po novega Abaka
frown-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.949
7.279
113
Hvala lepa za ponudbo, vendar si glede tega starega računalnika ne mislim povzročati nobenih večjih stroškov. Sam pa nimam ne znanja in ne volje, da bi se zajjebaval s tem sranjem. Če bi bilo kaj manjšega bi dal popraviti, drugače pa je brez veze. Ker sem bolj malo doma, ta hišni računalnik uporabljam malo.
Mogoče bi enkrat iz starega diska skopiral kakšne zadeve, ostalo pa ni vredno...

Hvala lepa še enkrat

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.949
7.279
113
Kako se iz starega diska najlažje kopira vsebina in kam? Verjetno na kakšen zunanji disk ali pa na drug računalnik?

Nazadnje urejeno: