Problem z nakupom na ebayu :(

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Mi lahko prosim kdo pove, kakšne varovalne mehanizme ima ebay?
Kupil sem namreč neko zadevo za 300 EUR, ker prodajalec ni imel Paypala sva se zmenila, da mu denar nakažem in da mi potem pošlje robo. Od nakazila je sedaj 10 dni, on pa se ne odziva na maile? Kakšne so kaj možnosti oz. ali je to pač draga šola zame
frown-1.gif

Hvala!!!

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Probaj še malo počakat, sej mogoče bo. Drugega pa ti nič ne preostane. A imaš možnost "Report a problem"?

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
jaz sem čakal 14 dni da so gor v nemčiji prejeli denar - v slo na banki so ga zadrževali cca. 10 dni zakaj ne vem.

malo še potrpi jaz sem tudi skoraj že obupal pol se je pa izkazalo da ni vse tako črno
cheer.gif

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Si prodajalcu poslal kakšen email? Ti je sporočil, da je dobil nakazilo? Če ja, potem naj ti sporoči tracking številko.....

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
V banki so rekli, da potrebujejo za tako majhen znesek 4 dni. Isti dan sem mu poslal poskenirano potrdilo banke, da sem denar res nakazal in od takrat se mi tip ni več javil na mail. Sicer nisem pesimist, lahko je karkoli, ampak nikoli ne veš..

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Žal tole smrdi.

Za naslednjič veš... če prodajalec "reče", da nima PayPala... pojdi drugam.

Kakšni so pa njegovi feedbacki?

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
če ti ne odgovarja na sporočila, prijavi na e-bay... zgubiti nimaš kaj...

če se prav spomnim, lahko na e-bayu oddaš prijavo težave v roku 60 dni od nakupa, pri paypalu pa je ta rok 45 dni... tule sem se jaz sfucal.... sem dal prijavo paypalu 47 dan
frown-1.gif
in vse skup pozabil...

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Imel je 100% feedbacke, zato sem mu zaupal
frown-1.gif
Čeprav mi ni poslal GSM cifre.
Počakam do začetka maja, potem pa prijavim. Vmes pa upam, da se kaj premakne..

Poročam..

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Popolnoma razumljivo.

Glede na visok feedback (sploh pa če to ni 10, ampak 100+ kupcev) je verjetno nekaj drugega narobe. Morda je na dopustu, whatever. Takšnega ratinga si in general folk ne bo šel zapravljat. Sploh pa ne za par 100 EUR.

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Kot si rekel, da nisi pesimist je že en "dober varovalni mehanizem za tvoje zdravje".
smile-1.gif

Drugače pa preko a-baya te (morda) samo pay-pal obvaruje.
Jaz sem prav tako kupil blago, vredno 300 €, 100% feedback. Vendar se je kasneje
izvedelo, da je uporabnik "ukradel" identiteto nekega drugega e-bay prodajalca (pa-pa euriči).
Se mi je tudi pa že zgodilo (parkrat), da sem denar nakazal preko banke in čakal
na blago cca.10 dni (blago nato prispelo) brez da se mi je prodajalec (po prejetem denarju)
kaj javljal.
Srečno !

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
smile-1.gif
)))
Z dopusta smo se vrnili, vmes pa... je prispel tudi moj paket. Res ne vem, kod se je poba tako obiral, ampak važno da je sedaj tu. Res je sicer, da se je nekaj malega med transportom polomilo (to se vidi po tem, ker so vsi majhni polomljeni koščki plastike zraven), ampak tu se pa verjetno ne da nič pomagati..
Sicer pa moja lekcija za prihodnjič - no Paypal, no buying.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
smile-1.gif
)))
Z dopusta smo se vrnili, vmes pa... je prispel tudi moj paket. Res ne vem, kod se je poba tako obiral, ampak važno da je sedaj tu. Res je sicer, da se je nekaj malega med transportom polomilo (to se vidi po tem, ker so vsi majhni polomljeni koščki plastike zraven), ampak tu se pa verjetno ne da nič pomagati..
Sicer pa moja lekcija za prihodnjič - no Paypal, no buying.

kaj si pa kupil?