problem z Mitsubishi ASX 1.8 4WD

alena123

Zelenc'
17. jun 2011
4
0
1
Zanima me ali ima še kdo podobne težave z Mitsubishijem ASX 4WD: ta model ima ta blesav filter trdih delcev zaradi katerega uhaja nafta v karter. Moje vozilo sem kupila novembra 2010 in takrat ni bila pravilno nastavljena elektronika, pri 9000 km so komaj to uredili, vozilo pa še vedno cuka, v kabini smrdi po zažganem, trd menjalnik in klenka ko stari golf dizel... Na Autocommercu zavračajo vse moje zahtevke enako pa itak generalni uvoznik AC KONIM, ki spada po novem pod AC Mobil, vseh pa je lastnik ACH d.d., ki zelo zelo
uf-1.gif
skrbi za svoje stranke... Zanima me ali je še kdo tu na forumu? V tujini je o tem že dosti napisano... Mitsubishi pa se je zavaroval tako da je kar v navodila za uporabo zapisal, da je normalno da se nivo olja povečuje in ga pač moraš zamenjat..če se ti prižge lučka od filtra pa moraš 20 minut s hitrostjo več kot 40 km na uro vozit, da ščistiš filter, piše tudi da ni primeren za kratke razdalje in da ga moraš terat ...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
449
83
Smem ugibat? Dnevno delaš 10km do službe, povprečna hitrost 60km/h, dodatno še malo cijazenja skozi semaforje, motor nikoli ni dlje časa na 3k rpm ali več?

Žal precej ljudi pade v ta način uporabe vozila in zanje so sodobni dizli absolutno neprimerni.

Mogoče samo en nasvet - upoštevaj navodila.
Citat:
piše tudi da ni primeren za kratke razdalje in da ga moraš terat

alena123

Zelenc'
17. jun 2011
4
0
1
17 km do službe, vmes pa dostava v vrtec in šolo. Lahko bi zase rekla, da (tam kjer se da) ga stisnem in ne šparam, pa vseeno, tudi velikokrat imam pot v Kranj, Ljubljano, Maribor..... Avto sicer (kadar imaš na glas radio in ne cuka) zelo lepo vleče, tudi lega na cesti je super, ampak to ropotanje in cukanje mi para živce, pol pa kar naenkrat smrad in gledaš kje se je kaj vžgalo.... Pa še to: imela sem in imamo dizle, ampak VW in nikoli nobenih problemov!!!

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Sožalje. A ZPS bi kaj pomagal? Ker to, da je v navodilih, da se nivo olja ZVIŠUJE ne vem, če je ravno normalno. Ker sicer imaš perpetum mobile in lahko rafinerijo odpreš.

alena123

Zelenc'
17. jun 2011
4
0
1
Tudi po moje se ne more proizvajalec tako ekskulpirat inkar napisat vsako neumnost v navodila...čeprav tu je tako in piše v navodilih, da se to lahko dogaja in če gre čez x, moram zamenjat olje. Po moje je to edini avto, kateremu se nivo olja ne niža ampak VIŠA?!?
ZPS in Tržni inšpektorat je...sicer mi na koncu ostane tožba....

alena123

Zelenc'
17. jun 2011
4
0
1
Že prebrala... Problem je, da so pri meni naložili software pri 9000 km in sedaj avto ropota, ruži, cuka, v kabini smrdi po zažganem ko se upali ta filter.......Pa še to: ko sem hotela klimo prižgat, ni delala, ker ni bilo niti malo plina not (zdaj so nafilali)!
Katastrofa, da kupiš nov avto pol pa so taki problemi!

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.426
409
83
1,8 D je eksperiment Mitsubishija.Sorry.Mitsubishi =bencin.Dizel varianta je samo za L200 in pa Pajero-delno.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
jah peli nazaj, avto je u garanciji, naj ti ga dajo nazaj v prvotno stanje, ali pa zahtevaj nov avto. Mogoče bi pomagal, da jim omeniš Čeferina.