Problem z lasersko miško

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Mam probleme s Canyonovo lasersko miško. Včasih jo kar na lepem zmanjka, včasih pa začne odpovedovat počasi. Se ne premakne več, tipke pa delujejo. Laser kdaj sploh ne sveti. Po resetu se situacija za nekaj časa umiri. Če priklopim v računalnik staro Logitecovo miško, pa stvar normalno funkcionira, brez reseta. Kaj jo mede? Kakšno podlago sploh rabi laserska miš? Direktno na mizi ne prime, ker je popolnoma gladka. Zato imam trenutno za podlago navaden bel papir. Jo mogoče to moti?
Hvala
lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kateri model pa imaš? Laser se skoraj ne vidi, pod določenim kotom malo.

Jaz imam na vseh kompih CNR-MSL4, zame najboljša miška ever. Prime pa vsepovsod, jo lahko tudi na stekleni mizi uporabljam.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Model je CNR-MSOPT4
Nevem kaj ga pol meni serje. A je za miš treba še posebej kake driverje naložit, a je samo plug&play?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Za lasersko miško načeloma ne rabiš podloge. Lahko je papir. Podloga je priporočljiva zaradi obrabe (mize
crazy1.gif
) in udobja (gladko premikanje) za dlan (mehka podloga ali tista z gelom).
Verjetno je kaj z baterijo/akumulatorjem. Lahko odpreš in zamenjaš? Poskusi še očistiti (spihaj) senzor oz. laser diodo.

EDIT: sem kliknil odgovor, potem sem pa nekaj časa gledal spremembo rezultata Barcelona:Betis z 2:0 na 5:0
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Hudiča, pa je res optična. Sploh nisem bil pozoren na to, saj mi je blo rečeno da je laserska. Sam je vseeno zanimivo, da nekaj časa dela normalno, potem jo pa naenkrat z*ebe.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Canyon je (vsaj včasih) slovel po zanič kontroli kvalitete.

Ko sem ruter nesel nazaj, je tip samo rekel: Kaj? Canyon? Menjat.
Drugi je potem delal OK.
smile-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Mah najraje bi jo zabrisal v smeti. Stara logitecova mi deluje na čisto gladki površini, Canyon pa ne je*e.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj ti pravim, za 10€ imaš enako lasersko in deluje super. Doma jih imamo 5, v službi na skoraj vseh računalnikih in nobene pritožbe.