problem z graficno na prenosniku?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Prosil bi vas za pomoc pri diagnozi probkema.
Namrec na zeninem prenosniku, nek hp, se je pojavil problem z zaslonom ali graficno. Namrec resolucija oz barve so zelo cudne in sicer ven sekajo zeleni piksli. Zaslon ni razbit ali kaj podobnega. Vse nastavitve znitraj windowsow sem ze precekiral in ni razlime. Celo bios sem resetiral oz ponastabil in tudi ne vpliva. Ni pa nobenih piskov ali cesarkoli.

Prilagam sliko ob zagonu windowsov

Pa se desktop

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Priklopi gor zunanji monitor pa boš takoj vedel ali je grafična ali zaslon.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Aaaa ocitno je sel res ekran
frown-1.gif
pisuka.
Ok hvala za namig.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Driverji zaslona? Hm možno ceprav dvomim. Life linux? Kaj je to kaksna simulacija linuxov predno os povozim?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Aaaa ocitno je sel res ekran
frown-1.gif
pisuka.
Ok hvala za namig.

Se zadeva spreminja ko pregibaš ekran? Pol lahko da je šel flat kabel do monitorja.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Reflowat čipe v pečici je the last option. Prej probaš z grelno pištolo in jasno ostale komponente zavaruješ pred vročino s kakim ščitom. Avtor pa ima problem z lcd oz verjetno s kablom do lcdja.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Dvomim, da je grafična saj mi na zunanjem ekranu zadeva špila BP. Na novo sem naložil vse možne driverje za displej in grafično, razlike ni. Naredil vse možne update windosow in podobno in ni sprememb. Očitno je res ekran zeznil :/ Glede na to, da zadeva ni več v garanciji verjetno tudi popravilo ni smiselno.
Gre pa za model HP Probook 4720s

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Zelo verjetno je problem kabel, ki gre skozi levi "pant" (tečaj), z matične na ekran, kot ti je povedal že nekdo zgoraj. Po sliki v service manualu se ga da dobiti posebej (pozicija 6 na strani 31). Lahko po navodilih na Tej strani (glej service and maintenance) odstraniš tipkovnico in zgornji del ohišja (kjer so gumbi za vklop itd...), ter premakneš kable. Če se bo slika vsaj za trenutek normalizirala, je to to.