Problem z dostopom do interneta

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Imam problem z dostopanjem do interneta preko telefona, SE G900. Nastavitve je aparat avtomatsko sam prenesel, vklopljen imam paket mini prenos podatkov. Problem je v tem, da včasih deluje, največkrat pa ne. Napiše mi, da "oddaljenega strežnika ni mogoče najti", "povezave ni mogoče najti" ali pa "težave z omrežjem". Ne deluje pa ne brskalnik, ne prenos e-pošte in ne aplikacije, ki potrebujejo povezavo z internetom, nič. Včasih pomaga reset telefona, ampak povezava deluje samo prvič, ko se poveže v internetno omrežje, nadalje spet ne deluje. Preko WLAN-a mi povezava normalno deluje, ampak ni vedno na voljo, zato nujno rabim povezavo do interneta. Tudi signal ni problem, telefoniram normalno. Gre za m@.

V čem bi bil problem in kako ga rešiti?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Samo, če ji včasih dela, včasih pa ne, so nastavitve OK in je problem najbrž v softveru od telefona.

@Kibibi : Restartaj telefon, ko ne dela.Pa naloži najnovejši softver za tvoj telefon.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Stvar je na operaterju!
Na Simobilu sem imel nonstop probleme na T2 se mi še ni zgodilo, da bi isti aparat javkal z to napako pa je prometa v enem mesecu XYZ* več kot prej v par letih!

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Stvar je na operaterju!
Na Simobilu sem imel nonstop probleme na T2 se mi še ni zgodilo, da bi isti aparat javkal z to napako pa je prometa v enem mesecu XYZ* več kot prej v par letih!
Ja seveda... problem je pri operaterju z najbolj kvalitetnim omrežjem v Sloveniji.... in če si pri t2, uporabljaš večinoma točno to omrežje (od mobitela namreč).

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Stvar je na operaterju!
Ja seveda... problem je pri operaterju z najbolj kvalitetnim omrežjem v Sloveniji.... in če si pri t2, uporabljaš večinoma točno to omrežje (od mobitela namreč).

Mal bučke vališ.

Roamig T2 je na mobitelu. ja.
Dodatna mala podrobnost pa je, da je prenos podatkov le prek T2 UMTS baznih postaj.

Nazadnje urejeno:

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
V omrežju se mi zdi, da ne more biti težava, ker se lahko istočasno, ko imam z mojim telefonom probleme v dostopu, z drugim normalno povežeš.
Nastavitve sem že večkrat preverila in imam nastavljeno po navodilih.
Bom poskusila še naložiti najnovejši softver.

Kako pa naj bi bila nastavljena prioriteta povezav? Se mi zdi, da imam prvo Planet potem pa GPRS in nato Mobitel MMS.

Edit: Sem imela naložen že najnovejši softver, sem ga še enkrat na novo naložila, pa se še vedno pojavljajo težave.
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Še en podatek, če bi se komu kaj posvetilo, kako rešiti problem ... če dostopam do interneta tako, da telefon povežem z računalnikom (USB ali bluetooth), se mi normalno poveže, brez prekinjanj.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Poglej nastavitve - prenovljene Mobitelove strani imajo dobre opise. Pa prej zbriši vse stare.

Če ne bo delovalo, pokliči na support ali jim pošlji e-mail. Mene so - v podobnem primeru - poklicali in me vodili korak za korakom. Ko je tip videl v čem je problem, je omenil tudi, da bo javil naprej.

Skratka -
priden.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Uporabljam Opero 8.65 for Symbian OS (''958''), ampak nikjer ne najdem možnosti, da jo nadgradim.